Salam Aidilfitri 1437H

Assalamualaikum sahabat & readers~!

06.07.16; Salam Aidilfitri 1437H. 😎

 

Paluan beduk bertalu-talu,

Suara takbir mula bergema,

Sayu hati Ramadhan berlalu,

Ketibaan Syawal disambut gembira.

 

Ketupat rendang penuh di meja,

Buat juadah di hari istimewa,

Salam Aidilfitri untuk semua,

Mohon ampun segala dosa.

 

Dikesempatan ini, iolls mengucapkan “Selamat Hari Raya Aidilfitri” to all sahabat di mana jua berada. Semoga kita dapat meraikan kemenangan berpuasa Ramadhan dgn sambutan lebaran penuh kesyukuran & bersederhana. Mohon ampun maaf zahir batin juga ats segala kekurangan & kekhilafan. Semoga Allah memberikan kita keampunan & keberkatan. Aamiin. 😊
Alhamdulillah.

…bila aku rajin menulis (“,)

Azan & Rosmah; …meraikan C.I.N.T.A~!

Assalamualaikum sahabat & readers~!

29.02.16; …throwback majlis meraikan cinta! ♥

Alhamdulillah…finally, my beloved brother telah sah menjadi suami kpd pilihan hatinya. Kisah cinta mereka ibarat kisah cinta monyet zaman persekolahan yg menjadi kenyataan. Cehh…berbunga sgt ayat ni, bluuupppp!

Btw…just to express my happiness on their marriage. Syukur pd Allah akhirnya perhubungan yg terjalin spjg perkenalan berakhir dijinjang pelamin. Doa dgn penuh rasa syukur yg dpt dipjgkan semoga kedua-duanya dirahmati & diberkati Allah. ☺

Nak cerita pasal kenduri ni… mmg pjg berjela-jela. Cukuplah aku nak amek kesempatan utk mengucapkan millions thanks to my big family yg menjadi “org kuat” majlis. Thanks again for all hard works & contribution for this event. 😘

Persiapan kenduri kahwin ni mmg memenatkan mental & fizikal. Btol lah org kata… “org lelaki tak pernah amek ‘kisah’ pon psl persiapan kenduri”. Seriously mmg aku agreed. Senang ckp… “alahai, buat simple2 sudah”. Tapi apa yg nak dibuat tuh… mmg not in his mind at the earlier preparation stage. And iolls as event manager a.k.a responsible person in-charge kenalah gigih (maklumlah… igt senang ke nak puaskan hati sume org) to make sure everything had planned accordingly i.e. mengikut tuntutan agama, follows “do & don’t” abah & mengutamakan kemeriahan buat seisi keluarga. Aku bersyukur kerana ada mak-pak sedara sbg tempat rujukan. Malah pengalaman menganjurkan corporate events dlm organisasi tambah memudahkan aku menyalurkan idea utk persiapan & perjalanan majlis kenduri. Hehehe… #siapayangkahwinniey 😅

Apapon, JOM layan photos sekitar majlis kenduri Azan & Rosmah. The kenduri was my family’s first experience. Alhamdulillah, terlalu byk yg Allah permudahkan. 😊

.

Solemnization 12.2.16, 3.30 p.m.

Alhamdulillah… hanya dengan sekali lafaz, my youngest brother kini memikul tanggungjwb yg besar utk memimpin keluarga kecilnya sendiri.

 

wp-1456726057546.jpg

.

Reception Night 12.2.16, 8.40 p.m.

imageWe are family! 😍

imageThe Penasihat 25 percent!! Hahaha 😂

 

imageBila d’merengs on stage!! Memang penat la pengantin. Click click sana sini sinunnnnnn 😉

 

.

Reception @enstek 14.2.16, 12.30 p.m.

image
Pelamin deco by MielyDazzle (visit their ig: @mielydazzle) with concept of simple, vintage & rustic 😎

 

image
Door gift chocolate moist by Najib’s Bakery (visit their ig: @najibsbakery) was totally yummilious 😋. Berebut2 sume nak ‘tapau’ bawa balik. Hehehe…

 

wp-1456726281206.jpg

.

catsThe event😉

.

imageThe groom boys & girls. Tq my merengs’ cousins for the commitment. Serious iolls sayang sume ketat2. 😘

 

image

image

cats1Rioh habaq ang… sbb bab posing mmg we’olls suker sangat, hukhukhuk🙂

Our big family in pastel purple theme. Im lovin’ it!

.

imageAlhamdulillah, sahabat mama (arwah) pon hadir utk memeriahkan majlis kami. Thanks all aunties for coming. Semoga ukhwah yg terjalin kekal & diberkati Allah.

 

imageTq bff for coming. Actually sume bff dtg tapi gambar ni tak cukup korum hokey. Muahhhh xoxo to all bffwithlove mimie, sue, lin, juju & syida. Hehehe… 😂

 

.

“Barokallahu laka wa baroka alaika, Wa jama’a bainakuma fii khaiir”

wp-1456726590879.jpgAdik & Rosmah… semoga perkahwinan ini diberkati Allah & selamat berbahagia. Amin.
Selamat menempuh hidup baru 😆

Congrats & love u!😎

 

Alhamdulillah. Semoga Allah memberkati dan memberikan rahmatNya ke atas majlis kami ini.

#azanrosmahbigday #azanrosmahwedding #raikancintaazanrosmah

…bila aku rajin menulis (“,)

12.02.2016; …we LoVe you, Adik ♡

image

Assalamualaikum sahabat and readers!

12.02.16; …counting hours 😉

Tak tahu apa perasaan aku skrg. Apa yg aku tahu… setiap saat aku berdoa agar semua yg dirancang dipermudahkan Allah. Serious… aku tak nebes tapi ada sket risau la. Takot ada apa2 yg tertinggal, tercicir, ter… ter… ter… lah!

Saat aku mencoret ni, hanya berbaki bbrp jam saja lg my beloved brother akan melangsungkan majlis akad nikah bersama pilihan hatinya. Tarikh 12 Februari kini… bkn sahaja akn diingati sbb tarikh lahir yg dikongsi oleh 3 generasi, tapi tahun depan akn diraikan sekali dgn anniversary perkahwinan adik, in sya Allah. Semoga Allah permudahkan semuanya hari ni.

Persiapan telah mula dijalankan sejak September 2015. Byk yg kita lalui spjg tempoh itu. Kita sama2 berbincang adik-beradik, meminta nasihat mak-pak sedara serta sama2 kumpul bajet perbelanjaan. Seronok mengenangkan semua itu. Dan hingga ke hari ini… dengan bantuan saudara-mara, segala persiapan awl berjalan dgn baik sekali. Syukur, alhamdulillah. 😊

Kini… di jam-jam terakhir sebelum adik beralih ke fasa kehidupan berkeluarga, along just nak adik tahu (eventho adik tak baca coretan ini skrg)no matter what happens, we will always have each other.  Apa pon cabaran kehidupan yg akn dilalui selepas ini, jgn harunginya bersendirian… along, angah & abah sentiasa ada bersama-sama. We are happy to welcome your sweetheart into our family. Not just us… our mak-pak sedara & cousins also exciting to welcome her into our big family. 😍

Adik… along love u so much.
Semoga Allah permudahkan semua urusan kita.
Semoga Allah memberkati perkahwinan ini & memberikan rahmat buat adik berdua.

Aamiin.

…bila aku rajin menulis (“,)

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,078 other followers

%d bloggers like this: