Azan & Rosmah; …meraikan C.I.N.T.A~!

Assalamualaikum sahabat & readers~!

29.02.16; …throwback majlis meraikan cinta! ♥

Alhamdulillah…finally, my beloved brother telah sah menjadi suami kpd pilihan hatinya. Kisah cinta mereka ibarat kisah cinta monyet zaman persekolahan yg menjadi kenyataan. Cehh…berbunga sgt ayat ni, bluuupppp!

Btw…just to express my happiness on their marriage. Syukur pd Allah akhirnya perhubungan yg terjalin spjg perkenalan berakhir dijinjang pelamin. Doa dgn penuh rasa syukur yg dpt dipjgkan semoga kedua-duanya dirahmati & diberkati Allah. ☺

Nak cerita pasal kenduri ni… mmg pjg berjela-jela. Cukuplah aku nak amek kesempatan utk mengucapkan millions thanks to my big family yg menjadi “org kuat” majlis. Thanks again for all hard works & contribution for this event. 😘

Persiapan kenduri kahwin ni mmg memenatkan mental & fizikal. Btol lah org kata… “org lelaki tak pernah amek ‘kisah’ pon psl persiapan kenduri”. Seriously mmg aku agreed. Senang ckp… “alahai, buat simple2 sudah”. Tapi apa yg nak dibuat tuh… mmg not in his mind at the earlier preparation stage. And iolls as event manager a.k.a responsible person in-charge kenalah gigih (maklumlah… igt senang ke nak puaskan hati sume org) to make sure everything had planned accordingly i.e. mengikut tuntutan agama, follows “do & don’t” abah & mengutamakan kemeriahan buat seisi keluarga. Aku bersyukur kerana ada mak-pak sedara sbg tempat rujukan. Malah pengalaman menganjurkan corporate events dlm organisasi tambah memudahkan aku menyalurkan idea utk persiapan & perjalanan majlis kenduri. Hehehe… #siapayangkahwinniey 😅

Apapon, JOM layan photos sekitar majlis kenduri Azan & Rosmah. The kenduri was my family’s first experience. Alhamdulillah, terlalu byk yg Allah permudahkan. 😊

.

Solemnization 12.2.16, 3.30 p.m.

Alhamdulillah… hanya dengan sekali lafaz, my youngest brother kini memikul tanggungjwb yg besar utk memimpin keluarga kecilnya sendiri.

 

wp-1456726057546.jpg

.

Reception Night 12.2.16, 8.40 p.m.

imageWe are family! 😍

imageThe Penasihat 25 percent!! Hahaha 😂

 

imageBila d’merengs on stage!! Memang penat la pengantin. Click click sana sini sinunnnnnn 😉

 

.

Reception @enstek 14.2.16, 12.30 p.m.

image
Pelamin deco by MielyDazzle (visit their ig: @mielydazzle) with concept of simple, vintage & rustic 😎

 

image
Door gift chocolate moist by Najib’s Bakery (visit their ig: @najibsbakery) was totally yummilious 😋. Berebut2 sume nak ‘tapau’ bawa balik. Hehehe…

 

wp-1456726281206.jpg

.

catsThe event😉

.

imageThe groom boys & girls. Tq my merengs’ cousins for the commitment. Serious iolls sayang sume ketat2. 😘

 

image

image

cats1Rioh habaq ang… sbb bab posing mmg we’olls suker sangat, hukhukhuk:)

Our big family in pastel purple theme. Im lovin’ it!

.

imageAlhamdulillah, sahabat mama (arwah) pon hadir utk memeriahkan majlis kami. Thanks all aunties for coming. Semoga ukhwah yg terjalin kekal & diberkati Allah.

 

imageTq bff for coming. Actually sume bff dtg tapi gambar ni tak cukup korum hokey. Muahhhh xoxo to all bffwithlove mimie, sue, lin, juju & syida. Hehehe… 😂

 

.

“Barokallahu laka wa baroka alaika, Wa jama’a bainakuma fii khaiir”

wp-1456726590879.jpgAdik & Rosmah… semoga perkahwinan ini diberkati Allah & selamat berbahagia. Amin.
Selamat menempuh hidup baru 😆

Congrats & love u!😎

 

Alhamdulillah. Semoga Allah memberkati dan memberikan rahmatNya ke atas majlis kami ini.

#azanrosmahbigday #azanrosmahwedding #raikancintaazanrosmah

…bila aku rajin menulis (“,)

12.02.2016; …we LoVe you, Adik ♡

image

Assalamualaikum sahabat and readers!

12.02.16; …counting hours 😉

Tak tahu apa perasaan aku skrg. Apa yg aku tahu… setiap saat aku berdoa agar semua yg dirancang dipermudahkan Allah. Serious… aku tak nebes tapi ada sket risau la. Takot ada apa2 yg tertinggal, tercicir, ter… ter… ter… lah!

Saat aku mencoret ni, hanya berbaki bbrp jam saja lg my beloved brother akan melangsungkan majlis akad nikah bersama pilihan hatinya. Tarikh 12 Februari kini… bkn sahaja akn diingati sbb tarikh lahir yg dikongsi oleh 3 generasi, tapi tahun depan akn diraikan sekali dgn anniversary perkahwinan adik, in sya Allah. Semoga Allah permudahkan semuanya hari ni.

Persiapan telah mula dijalankan sejak September 2015. Byk yg kita lalui spjg tempoh itu. Kita sama2 berbincang adik-beradik, meminta nasihat mak-pak sedara serta sama2 kumpul bajet perbelanjaan. Seronok mengenangkan semua itu. Dan hingga ke hari ini… dengan bantuan saudara-mara, segala persiapan awl berjalan dgn baik sekali. Syukur, alhamdulillah. 😊

Kini… di jam-jam terakhir sebelum adik beralih ke fasa kehidupan berkeluarga, along just nak adik tahu (eventho adik tak baca coretan ini skrg)no matter what happens, we will always have each other.  Apa pon cabaran kehidupan yg akn dilalui selepas ini, jgn harunginya bersendirian… along, angah & abah sentiasa ada bersama-sama. We are happy to welcome your sweetheart into our family. Not just us… our mak-pak sedara & cousins also exciting to welcome her into our big family. 😍

Adik… along love u so much.
Semoga Allah permudahkan semua urusan kita.
Semoga Allah memberkati perkahwinan ini & memberikan rahmat buat adik berdua.

Aamiin.

…bila aku rajin menulis (“,)

Coret-coret 2015

Assalamualaikum sahabat & reader~!

 

31.12.2015; …sayonara 2015.

Wah… tahun 2015 telah meninggalkan kita. Muhasabah performance aku spjg tahun, aku sedar bahawa aku semakin jarang mencoret-coret di blog kesygn ini. Namun itu bukan alasan utk aku terus membiarkan ia sepi & bersawang, cuma aku perlu membina azam baru utk merangka strategi bagi menghangatkan semula platform sokseksoksek aku ni. In sya Allah😀

 

Nah… JOM mengimbas kembali peristiwa-peristiwa WoW aku spjg tahun 2015. As I had mentioned before… journal nih utk aku simpan cerita-cerita aku. Ia utk mengingatkan diri aku (& kamu jugak).

 

21 Jan – Awal tahun yg benar-benar menguji kekuatan kami sekeluarga. Atok kesygn kami telah kembali ke rahmatullah. Kehilangan atuk benar-benar meninggalkan kesan mendlm kpd kami semua seisi keluarga. Bagi aku… kasih syg atok, cerita2 atok, karenah atok, pengorbanan atok, & segala kenangan bersama atok akan terus segar dlm ingatan. Al-fatihah.

 

 

SatayGathering

13 Feb – Satay night with BFF!! Yay… it was a post year-end gathering 2014. Actually we keep postponed our earlier plan a few times, however gathering is a must. Cepat lambat tu Allah yg tentukan. Kali nih ktorg makan satay… sbb nih favorite most of BFF & tak lupa jugak tukar-tukar hadiah. hukhukhuk😀

 

 

 

CAMERA

BFFKLTour BridgeKLCC

 

BFFKLTour BusHOHO

 

CAMERA

17 May – BFF KL tour. Wah… serious best! “Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri..”. Berbekalkan pepatah melayu inilah, kitorg melancong ke Bandaraya Kuala Lumpur. Selalunya kita pegi trip ke negara orang, tentu sekali kita kagum dgn pembangunan & kepesatan bandaraya di sana. Tapi kita selalu terlupa bahawa negara kita juga setanding dgn pembangunan & kepesatan di negara-negara lain jgk. So… BFF telah berjaya pusing seluruh Bandaraya Kuala Lumpur. Kitorg visit ke Twin Tower KLCC – skybridge & observation deck, naik bus Hop On Hop Off, turun lunch kat Central Market & pusing naik bus Hop On Hop Off terus kembali ke KLCC. Weolls kagum hokey, Malaysia Boleh😉

 

BFF Raya

BFF Raya1

17 Aug – Horray… BFF balik kampong! *wink*

Tahun nih merupakan tahun ke-4 kitorg buat baraan raya. Tapi tak seperti tahun2 lepas yg mana ktorg hanya berkonvoi sekitar @enstek – bangi – KD – s.alam… tahun ni kitorg membuat sedikit kelainan. Cewahhh… weolls berarak berhari raya dari keramat rumah bff Syida (yg first time ktorg nak beraya nih), then ke kampong bff Sue di Felda Gedangsa & rumah bff Lin di Manjoong. Di tambah lg dgn musim rambutan di kampong bff Sue, alahai… seronok habaq ang!

 

 

BFF ShellOut

BFF ShellOut1

BFF ShellOut2

20 Sep – Shell Out day BFF & our sisters. Thanks kak Ina yg bermurah hati belanja kitorg makan sampai ketat perut. Alhamdulillah:)

 

 

AdahKahwin

AdahWeds

20, 21, 29 Nov – Adah & Nazim wedding ceremony. Dah lama our big family tak buat kenduri kahwin. And dah lama jgk kitorg sebenarnya tak pakai baju sedondon & bergambar ramai-ramai. Meriah & rioh sangat. Alhamdulillah everything went well.

To my dear cousin… Selamat Bercinta sampai Syurga dgn rahmat Allah. Semoga Allah memberkati perkahwinan kamu berdua. Aamiin.:)

 

Tadaaaaa… dah masuk tahun baru pon. Semoga Allah memberikan aku (& kamu jugak) hidayah & petunjukNya utk terus memperbaiki iman, taqwa & memberikan kekuatan utk menghadapi tahun 2016 yg pasti penuh dgn cabaran.

Terima kasih Allah atas segala kenangan spjg tahun 2015 ini.

Adios…~!😉

…bila aku rajin menulis (“,)

 

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 1,037 other followers

%d bloggers like this: