Monthly Archives: March 2011

LAT Kampong Boy the musical!

[Girl]

…Lat, awak ni memang pelik

Awak nombor satu bab merepek

Hiduplah di dunia nyata

Lukisan awak tak kemana

 

[LAT]

Kenapa dia orang semua

Tidak percaya

Dan, anggap aku orang gila

 

Bukan ke semua perkara

Ada sebabnya

Dan, ada rahsia

Cahaya bulan

Memang tak mampu ditandingi

Panas terik bahang cahaya matahari

 

[“DALAM GILA ADA RAHSIA”; Lagu: Michael Veerapen; Lirik: Adlin Aman Ramli]

 

Itulah bait-bait lagu yg masih menusuk jiwa aku, umpama mendatangkan inspirasi kejayaan & kebanggaan!

LAT Kampong Boy sebuah Muzikal

 

26March 2011; Lat Kampong Boy sebuah muzikal!!! It was great, funny & by some means inspirational. I enjoyed it so much!!!

 

|worth IT…|

 

Berbaloi… it was definitely entertaining!

Marvelous work from Hans Isaac, Harith (again…!)Great acts from Awie (of course!), Atilia (suara die mmg unik, I Loike!), si LAT “kecik” bukan main lincah lagi, cikgu rambot tinggi mmg klasik (wow…!), and the “old hand”; Jalil Hamid & Omar Abdullah (mmg tiada tandingan…slumber & bersahaja!).

 

Lagu-lagu pon disampaikan secara live dgn baik! Of course la kan… Awie is among the best singer kat Malaysia nih. Overall, persembahan bersahaja yg disulami jenaka, kenangan & reality kehidopan…

 

wif Firah & atie! errrr... *wink*

wif kakLa d'twin~! 8)

Dato Lat came too on the nite! 26March 2011; 8.30-12 midnite 😉

 

Menghiburkan!!! Memang hebat. Ia sebuah nostalgia kehidupan. Inilah yg aku dpt katakan, inspirasi drp seorang tokoh!


DWYL + LWYD = [Do What You Love and Love What You Do] ~ Mrs Hue

 

 

SO… Recommended everyone to watch it. Still not too late…the show is extending until 5th April 2011.

 

Would I watch it again? SURE… if someone else is paying for the ticket….coz I have no extra budget this time! hikhikhik 😀

 

LAT; kampong boy yg berbakat! 😀

Beshhhh…thumbs-up!

…bila aku rajin menulis (“,)

Advertisements

25 haribulan tiga & S.E.M.U.A!

25march 2011; day in Sandakan! Hujan…!

25 march?? Aku? Mcm2 aku terkenang about s.e.m.u.a…  😉

 

|Birthday Karen|

….di awal perkenalan,

“boss aku tuh nmpk je serios, tp kat luar keje TAK langsung”

 

…bila dh mesra,

“well, v.v.i.p la katakan… hehe”

 

…ada satu ketika,

“kyan, balek la cepat…dh la bilek nih scary~!” 😀

 

…bila lama x jupe,

“bila tgk RUSH, teros ingat kakyan…!” 😥


…at last, we’re being frenz! 8)

hey sis… thanx for your lovely friendship, sweetest memories, & alwiz bear in mind, when I miss sumthing about S.E.M.U.AI’ll miss a lot of thing about my day in deployment with u! Our memories bring us closer everytime, anywhere, anyhow…and we’ll keep in touch!

 

haPpy birTHday dear sis~! 😉


|HTC D2 & lavang!|

25march 2010; mungkin hari ini sudah tinggal kenangan. Namun, 1st time in my life, kena rompak masa tdo. I lost my HTC D2 in Sarawak. OUTSTATION~!

 

Kecoh!

Alhamdulillah, walaupon umah penginapan kami telah dicerobohi, tapi kami TAK diapa-apakan. Cuma handphones sebanyak 9 pcs telah dicuri.

Bayangkan rumah yg ada 12org penghuni telah dipecah masok, & kami hilang 9 buah handphones termasoklah 3pcs Blackberry, 1pcs iphone. Dasatkan?!

 

...in memories!

 

The beauty of everything…we’re getting closer & appreciated the friendship! THANKS guys 😀

Friends are FoReVeR 😉

 

Itulah cerita tentang 25 haribulan tiga dlm hidop aku.

Hari ini…& pd masa ini, aku OUTSTATION jugak! Semoga Allah melindungi aku dlm setiap langkah mencari keberkatanNya.

 

**can’t wait for LAT Kampong Boy d’musical on 26march 2011, hikhikhik

…bila aku rajin menulis (“,)

outstation; work alwiz come first

24March 2011; OUTSTATION… back to Sabah~!

Gelisah, kugelisah
Mengenangkan masa depan
Kuharus kerja
Oh! Mesti kerja
Tiada apa yang percuma
Realiti tika tiada kerja
Oh! Papa kedanaaa!
La La La Laaa… La, hari-hari kerja!
La La La Laaa… Bosan dengan kerja, haha!
La La La Laaa… La, hidup harus kerja, kerja!
La La La Laaa… Hari-hari kerja!
La La La Laaa… Bosan dengan kerja, haha!
La La La Laaa… La, hidup harus kerja, kerja!

[Meet Uncle Hussain – La La La Kerjalah]

Dihayati lagu Meet Uncle Hussain nih…aku pon berdendang sama. Fikir-fikir ada jugak terpukul kat batang idong! Hahaha…

 

Cte pasal kerja, jom kita naik kapal terbang! INGAT ini bukan mood holiday, ini mood kerja…

to KLIA wif KLIA express!

|work always come first|

work is business 8)

Ramai org kadang-kadang TAK setuju dgn statement tuh. TAPI…

Aku?! …in my view; priority!

Bila kita tahu yg makna priority, so…statement nih releven dlm hidop kita.

 

Ingatlah…kita bekerja & beramal. Kerja adalah satu ibadah.

”Sesungguhnya mereka yang beriman dan beramal salih, tentulah Kami tidak akan menyia-nyiakan pahala orang-orang yang mengerjakan amalan(nya) dengan baik”.

(Surah  Al-Kahfi(18): 30)

”Maka apabila telah dilaksanakan solat, bertebaranlah kamu di muka bumi dan carilah kurnia Allah dan ingatlah Allah banyak-banyak supaya kamu beruntung”.

(Surah Al-Jumu’ah (62): 10)

”Dan Allah menjadikan bumi untukmu sebagai hamparan, supaya kamu menjalani jalan-jalan yang luas di bumi ini”.

(Surah Nuh:(71):19-20)

 

However, work smart.

Kerja mmg ada tension yg tersendiri. Biarpon tugasan kita ini mencabar or very TOUGH, kerja smpai x rehat pon, xkan jadikan kita org yg paling hebat dlm dunia. Allah adalah majikan tertinggi kita. Subahanallah.

 

Sabda Rasulullah SAW: “Tidaklah Allah mengutus seorang Nabi kecuali dia adalah pengembala domba”. Para sahabat pun bertanya: “Bagaimana dengan engkau, wahai RasululIah?”. Beliau menjawab: “Ya, akupun pernah mengembala domba milik orang Makkah dengan upah beberapa Qirat”.

(HR. Bukhari)

Dalam sabdanya yang lain: “Adam adalah seorang petani, Nuh adalah seorang tukang kayu. Daud adalah pembuat baju besi. Idris adalah seorang penjahit. Dan Musa adalah pengembala”.

(HR Hakim)

 

Due to that…reward ourselves with having fun with working environment.

Wahai sahabat, ingatlah bekerja merupakan salah satu ibadah yang telah ditetapkan oleh Allah swt. Wallahualam.

 

**juz arrived in Sandakan from Tawau, alhamdulillah 😉

…bila aku rajin menulis (“,)

%d bloggers like this: