~ macam-macam HAL!

12march 2011; “Aduhai…”

Hanya perkataan itulah yg terlintas dlm pkran aku. Mcm-mcm hal jadi..within a week! Ohhh…

 

Saja cte…

Minggu nih bermula dgn OUTSTATION!

Suddenly, dpt news ATOK admitted in the hospital. Alhamdulillah, so far keadaan atok terkawal with monitoring by doctors. Need to operate? Confirmed~!

Before weekend…OUTSTATION! my phone misplaced! Och…hanya Allah yg tahu. Innalillahiwainnailaihirojiun.


Last year…in March 2010, I lost my HTC D2 in Sarawak. OUTSTATION!

This year…this week…in March 2011, I lost my SEx10 in Melaka. OUTSTATION! Again!

 

Sedih?

Cukop ke? Actually, xde perkataan yg dapat menggambarkan perasaan aku.

TAKDE rezeki… Aku percaya, setiap yg berlaku ada hikmahnya.

 

Ujian itu tanda kasih sayang Allah. Semoga Allah memberikan kekuatan dgn segala ujian ini. Semoga Allah melebarkan kesempitan yang dirasai oleh hati. Hanya Allah yang maha Mengetahui😀

 

Menangis?

TAK perlulah menangis. Segala yg terjadi adalah kerana kekhilafan diri manusia sendiri.

Senyum itu adalah sedekah. Senyum itu pengubat hati. Senyum mendatangkan redha, tawaduk & rendah diri. Biarlah hilang harta dunia, jangan harta akhirat. Semoga Allah memberikan yg terbaik untuk aku di dunia & akhirat.

 

Frust?

Kadang2 Allah hilangkan sekejap matahari, kemudian Dia datangkan pula guruh & kilat, puas kita menangis mencari di mana matahari, rupa-rupanya Allah nak hadiahkan kita PELANGI yang INDAH…😀

“Janganlah kamu bersikap lemah, dan janganlah pula kamu bersedih hati, padahal kamulah orang-orang yang paling tinggi darjatnya, jika kamu orang-orang yang beriman”

[surah Al-Imran; 139]

So?

Apa lagi…muhasabah diri. Apa kesilapan yg aku lakukan pd Allah? Apa yg aku terlepas pandang? Semoga Allah tunjokkan jalan yang diredhai. Semoga Allah sentiasa memberikan petunjuk & hidayahNya kpd aku. Semoga Allah memberikan aku ganjaran atas segala ujian ini.

 

Aku x mahu kehilangan kasih sayang Allah. Aku x mahu ketandusan kasih sayang Allah. Aku x mahu hidup dalam kemurkaan Allah. Aku cintakan Allah.

 

Alhamdulillah…semuanya OK!😉

…bila aku rajin menulis (“,)

About yanchor

I’m a person with extra.ordinary passion! ...wherever you go, go with all your h.e.a.r.t.!

Posted on March 13, 2011, in notes | nota. Bookmark the permalink. 4 Comments.

  1. huhu, sedeynye… pasni kena be more carefull k… take care!! nanti bli lain tau..

  2. x pe kchek insyallah ade himahnya…
    i like word “muhasabah diri” dan ape yg kesalahan yg telah kita buat… selalu itu lah yg slalu aku fikirkan dan selalu abg ingatkan jika terjadi sesuatu… ia x kan terjadi tanpa sebabkan…

    • tq nor…! ko doakan aku dpt hp yg lebey canggih ye! hikhikhik
      btw…aku slalu igtkan diri sendiri. Kadang2 kita post-mortem diri, tp x jupe kat mana kekhilafan kita, hinggakan Allah dtgkan “kerugian” pd kita supaya celiklah hati kita. Aku bersyukur…segalanya OK. Inilah tanda Allah masih sayangkan kita😀

Comment please ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: