KLIA express; premium train service ;)

Selamat Datang ke KLIA Express. Perjalanan tanpa henti ke Lapangan Terbang Antarabangsa KL akan mengambil masa 28 minit

 

18april 2011; work is business ;)  

Perjalanan aku ke KLIA hrni diiringi oleh hujan yg mencurah2. Alhamdulillah, dh lama aku TAK melihat hujan berdetik-detik turun ke tanah. Nampak sgt asyik dok dlm bangunan jer! Hikhikhik

Btw, hrni aku nk SHARE ttg perkhidmatan pengangkutan awam ke KLIA drp Kuala Lumpur. Membanggakan😉

|KLIA expres|

Hanya 28 minitrelax & convenient.  

KLIA Ekspres adalah perkhidmatan kereta api premium “non-stop” berkelajuan tinggi yg menghubungkan KLIA dan Kuala Lumpur via KL Sentral. Perjalanan pd kelajuan 160 km/hr, cuma 28 minit saje. Kirenye x sempat la nk tdo.

convenient for me😉

                

Tiket 1 way hanya RM35, mmg berbaloi-baloi (aku lagi la berbaloi sbb bole claim..ekekeke). Bukan saja x payah bersesak-sesak malahan sempat jugak kita berehat smbil menikmati persekitaran sepjg perjalanan. Kita akan melintasi TBS (terminal bas sentral, di Bandar tasik selatan tuh), KLIA rail workshop serta ladang2 kelapa sawit yg hijau & menenangkan.

I guarantee u that KLIA Express is reliable, safe & comfortable.

Selesa & tenang je

  

group seat of 4 persons

single seat of 2..my choice😉

racks for large luggage

 

Beside that, we can check-in flight before even reaching the airport in KL Sentral. This facility is exclusively for KLIA Ekspres and KLIA Transit passengers flying with Malaysia Airlines, Royal Brunei, Cathay Pacific or Emirates. Tapi aku TAK penah la try lagi. Sbb by using MAS Airline, kita ada byk choice to check-in either by kiosk, e-mobile & internet. Masa pakai SEx10 (dulu la… *ermmm*), aku penah wat mobile check-in & just drop luggage je kat check-in counter. Senang ajer…

The next station is KL International Airport. Pls bring all your luggage as the train will terminate here. Hope you hv a pleasure journey with us. Thank you.

    

All above, aku bangga dgn system perkhidmatan awam ini. Tambahan pula, aku tgk ramai “mat saleh” yg menggunakan service ini (aku pon dh mcm ala-ala “mat saleh” la…perasaan!). Sebenarnya, negara kita juga dh ada fasiliti yg setanding dgn negara2 maju yg lain. Cayalah😉

So, as at today…I’m in Bintulu for 4 days outstation. Enjoy working frenzzzz😀

…bila aku rajin menulis (“,)

About yanchor

I’m a person with extra.ordinary passion! ...wherever you go, go with all your h.e.a.r.t.!

Posted on April 19, 2011, in travel | kembara and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. Pernah naik… tapi 8 thn yg lepas la… balik dr honeymoon…hihihi…harge tiket still masih same…

  2. Berbaloi kan harga against the realiable & confortable! So, sapa kata malaysia x hebat. We should proud of it~!😀

Comment please ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: