Monthly Archives: May 2011

oh..busy or N0 time?

30may 2011SIBUK or TAK de masa?? huh… 😦

 

Sukarnya nk meletakkan diri dlm portion yg mana satu. Diri terasa seperti TAK cukop tangan nk wat itu ini dlm satu masa. Dlm kepala nih, beratur 1001 perkara yg nk dibuat…tp sumenye mcm dtg & pergi je! aish…

 

bagaimana dgn korg sume??

 

Rasulullah s.a.w pernah bersabda,”Beribadah disaat-saat huru hara, dunia kacau bilau adalah seperti hijrah kepadaku.”

[Hadis riwayat Imam Muslim]

 

Saja ingin mencoret tentang ini!
Apakah sebenarnya sibuk itu? Tidak cukupkah 24hrs yg Allah berikan utk kita dlm sehari?

 

In my viewTAK wujud istilah sibuk or TAK de masa ini dlm kehidupan kita. As i told in previous post (rehat sebenar itu mati posted for Labour Day), it’s all about time & priority.

 

Pd hari ini, sibuk menjadi alasan utk diri kita sendiri. Disebabkan sibuk, kita TAKde masa utk perkara selainnya. Dan aku juga kadang2 terperangkap dgn alasan sibuk ini. Arghhhh..!

Disebabkan aku TAK de masa utk melakukan aktivity lain…aku kasi alasan SIBOK!  hahaha…
Positively, dgn mengutamakan perkara lain yg lebih penting, aku perlu luangkan lebih masa utk perkara itu. So, aku bukan TAK de masa, aku jgk BUKAN sibuk. Aku cuma belom ada kesempatan utk melakukan byk perkara lain dlm satu masa. 😎

 

Kengkawan, ingatlah…orang yg SIBUK adalah org yg sentiasa memenuhi masanya dgn ibadah. Semoga kita tergolong dalam golongan sibuk mencari keredhaan Allah.

Dalam surah Al-Ara’f , Allah berfirman,

“Jangan ada kamu tergolong dalam golongan orang- orang yang lalai”.

 

Segala perkara yg baik kita niat kerana Allah s.w.t akan menjadi satu ibadah. Kita kena beribadah dlm keadaan ikhlas kpd Allah. Memasak kerana Allah, membasuh kerana Allah, berjogging kerana Allah & jadikanlah setiap detik itu berada dlm niat ibadah. Hati ialah asas yg paling utama dlm memimpin manusia kpd beribadah kerana Allah.

 

Coretan ini cuma luahan perasaan bila aku memikirkan “dah lama aku TAK pergi swimming”!! huhuhu 😀

…bila aku rajin menulis (“,)

congratulation; el & hafis~!

 

28may 2011; yay…congratulation to elni & hafis! 😎

 

First of all…i’m back to the track! Feel so long this week…and rasa mcm dh lama x update this blog! hohoho…

 

Just wanted to share with everyone about the wedding of eLni & Hafiscongratulations.

Rasanya perjalanan ke majlis ini memang dirancang. Terbaik la sebab ada yang sudi menjadi driver & i’m just being a map reader. Who else is willing to offer herself to be a driver today…tentu skali, mied!!! Aku pun bagai pucuk dicita, ulam mendatang…aku jgk masih penat baru balik outstation in Sabah! We meet as planned. Tenkiu…tenkiu.

Kami tiba di lokasi…majlis baru je bermula dgn khutbah kahwin la! bakal pengantin nmpk kusyuk mendengar. Hope masok telinga kanan, teros tersemat dlm hati. Then, dgn sekali lafaz, el kini sah menjadi isteri orang….! wow, hahaha… 😀

The ceremony was simple & smooth. Alhamdulillah, the weather was very good.  Aku tumpang gembira. Aku seronok melihat kegembiraan yang terpancar di wajah adik sorang nih. 🙂

I also do not forget to take some snapshots utk kenangan. Banyak lagi aku berposing, mengalahkan pengantin. Hahaha… 😉

I am happy to congratulate el & Hafis. Hopefully, sustainable & blessed.

mied...el...hafis & me 😉

 

turqouise in theme 😀

 

my snapshots... we're in action! 😉

 

…bila aku rajin menulis (“,)

…happy birthday; we’re gathered again ;)

happy birthday…!

happy birthday to you…

happy birthday dear Chong….

happy birthday toooooooooo U!

...happy birthday, bro 😉


..the cake & birthday present 😀

...surprise & sporting...

23may 2011; Borneo Rainforest, sunway! 😎

Yay…it was great & wonderful dinner gathering! 🙂


All of us were spending time to celebrate the birthday bash for our sporting bro, CW Chong!!! Yeah…sume ada! Chong d’birthday boy, Daisy, Nad, Leen, Shelly, Kathy, Mr. Chong, Niza & me…! of course not forget Andrew who play role for the surprise! thanks Andrew~! 😉

Yg buat meriah…sbb ktorg dok sakat menyakat & berposing! esp with the sporting birthday boy with big spec & cLown hat! hahaha… 😀

..happy birthday CCW! *wink*

The venue was nice! Borneo Rainforest…have a good looking environment. Cool & relaxing! Food?? it just B- rated! However, it was the unforgettable experience for a great night out with d’gang! 😉

I really enjoyed it so much!

to CW Chong, happy birthday…!  😎

…bila aku rajin menulis (“,)

%d bloggers like this: