Lopo Waterfall: A Hiking Adventure

Salam n Hi All…..

Long time haven’t spend a time to write in this space ya…Hehe…So sy  mls na buang mse lg….Wanna share my great experience Hiking to Lopo River, situated in Ulu Langat, Selangor on last Wesak Day (17th May 2011)…Dis ‘Love ur Nature’ activity was conducted by Utusan (M) Team (my Fiancee & team)…My siblings and I jd pengikot setia je…;)

Signboard to Lopo River

 
Ktrg gerak from Utusan Bangi, so the journey to Lopo is about 30 mins je…Dis place is just nearby Sg Congkak, Pangsoon etc…So bile da smpi area ni, just slow down ur car and search for d above signboard at ur left k..
 
Just follow the road until u reach a parking area yg disediakan n dijage oleh kaum Orang Asli kat situ…
 
Car Park Area – Fee RM3/car
 Ni mmg xleh blah…..muke2 ktrg mmg excited n berseri2 sebab na mandi air terjun Lopo…Hahaha…
Xtau lg ape bende yg ktrg kne lalu kat depan…Huhuhu…
 

Muke2 excited b4 Trekking😉

 N d adventure journey begannnnnnnnnnnnnnnnnnn……..

Trails to Lopo River (ni yg senang je tau)....

These are d trails yg ktrg kene tempuh….But these are the easiest parts je tau….It took around 2 hours to reach the Lopo Waterfall…n for ur guyz info, the trails are moderate…ade certain tempat landai je, mmg senang na jln…

But, I must say that 60% of the trails were quite tough ye…hehehe..bcoz sgt slippery and curam….apart from that, byk tempat yg we have to climb up using roots shje bcoz there were no stairs or etc…Myb bcoz tmpt ni agk terpencil and xramai org yg dtg….dats y dey don’t maintain any staircase or etc kot…

Muke2 dlm Hutan…Still😉

D trekking activity was very tiring….So, plz don’t 4get to bring any food in case u all lapar k…Coz u need lot of energy to climb up….huh———–)

After 2 hours jungle trekking, finally……………….

Lopo Waterfall yg Chantekkk!!

 Ni la Lopo Waterfall yg ktrg carik2….hahhaha….It is a single waterfall wif a big pool yg ade byk sgt ikan…

You can see all the fishes from the surface tau coz d water is very crystal clear…N best sgt coz u can swim wif the fishes…Sume org try na tgkap ikan ni, umpan pki roti etc, tp kompemla xdpt…hahaha…
 

Actions at Lopo...Mcm2😉

 Kat waterfall ni ktrg picnic, swimming, bbq, mkn2 etc….I didnt spend lot of time dlm air sbb tlalu sejuk kot…kene angin bukit tu lagile sejokkk…budak2 laki je yg ligat main air…hahhaha…Na dekat 2 jam gak pastu bru turun kat tempat car park td… Yg klakanye, time turun laju…so dlm 1hr camtu da smpi bwh…Myb sbb hujan so ktrg rush turun…hehe… But plz be careful ye sbb tanah2 merah tu licin, batu2 berlumut sume n etc….

Before balek, geng2 Utusan adela bergambar bersame……Thanx alot sbb organize Lopo Hiking Trip ni ye….

Next time mybe kte leh trekking kat tempat lain plak…hehe…

Utusan Team @ Lopo Waterfall

 Balek tu adek2ku sume collapse…..Hahahaha…..Pasni xtau la drg na join lg x…😉

But, my Fiancee & I have decided to do this as our hobbies every month at least…So readers yg minat adventures, stay tuned for more wonderful journeys k…..

(,”) I am Dot3

About Sharifah Rashidah

An OverDotted Person.

Posted on May 20, 2011, in travel | kembara and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 5 Comments.

  1. wah…hamboi!
    adek2 je ke yg collapse?? kakak nye TAK collapse jugak?? mcm x caya jerrrrr…ekekeke😀

  2. aikk…kakak ni mcm tau je…org collapse manje2 je…sbb TERPAKSE teman DD…hahhahha…nantikan adventure ke2 kami di Gabai Waterfall…hehehe

  3. Mcm mne nak ke bukit lopo, sy xada transport sndri.. nak sewa kreta xckup budjet.. ade public transport x? Atau sesiapa yg bleh tlong hantarkan dan amek (kami bayar) sy dari UPM

  1. Pingback: Hulu Langat & tanah runtuh; Takziah! « …the view from my chair

Comment please ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: