Jams terok gara-gara perhimpunan haram!

8july 2011; jams TEROK!!!!😥

 

tengoklah...jams terok kat tol gate bkt raja ke plus hway!😦

ermm…nk jadi cerita, smlm aku terperangkap dlm jams yg SANGAT terok hampir 2hrs di tol gate PLUS bkt raja ke NKVE utk menuju ke ampang (i.e tempat keje – rumah). Berbaloi ke atas sbb “perhimpunan haram” nih???

 

Aku rs kalo jams terok sbb bencana alam ke, hr merdeka ke, hr perayaan ke (e.g. thaipusam yg slalu berarak tuh) etc, aku hormat & paham sgtTAPI nih pasal nk huru-hara kan keamanan negara, aish…aku totally disagreed!!! 😡

 

Kesian la kat org mcm aku (rakyat Malaysia yg TAK mo terlibat dgn perkara2 mcmni), pegi keje utk jana ekonomi negara, tlg pkkan utk tingkatkan productiviti company utk jana ekonomi negara jugak… penat, balik tersangkot dgn jams yg disbbkn oleh mende2 mcmni…aku mmg rasa TAK berbaloi la…

BERSiH la sgt kan????hahahaha…😀

 

Allah berfirman :

 “Sesungguhnya Kami telah memberikan kepadanya kekuasaan memerintah di bumi, dan Kami beri kepadanya jalan bagi menjayakan tiap-tiap sesuatu yang diperlukannya.”

(surah al-Kahfi ayat 84)

 

**info jams TEROK aku… drp carey island ke botanic klang, jams terok at KESAS – padamaran to s.alam, TAK bergerak pon plus lorry yg sgt banyak. Then, aku pintas melalui bkt rimau, masok bkt tinggi teros ke bkt rajah tol gate, mak aih…serupa je TEROKnye😐

 

thanks to hot.fm yg sentiasa updet info traffic extra.

moral of the incident… BERSYUKURLAH dgn KEAMANAN ini. INGAT, setiap penyakit ada ubatnya walaupon dlm politik. Renung2kan…

…bila aku rajin menulis (“,)

😡

About yanchor

I’m a person with extra.ordinary passion! ...wherever you go, go with all your h.e.a.r.t.!

Posted on July 9, 2011, in notes | nota and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. hahaha…just nk share info

    9july 2011; waktu pagi… KL lengang TAPI fed hway jams lg – s.alam to KL!!! bertuah la sapa yg berator tuh😉

  2. perhimpunan bersih dah habis,klu nak tgk gambar penangkapan dan videonya jomlah singgah.

Comment please ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: