…my lens; in a traffic jam

18sept 2011; spending time with my snapshot collection!

 

And…i found this in my folder!!!😉

 

 

Just flash in mind when see this photo… what is the attitude of people dlm sebuah negara yg MERDEKA? Dimanakah letaknya sikap hormat-menghormati sesama manusia biarpun kita di jalanraya?

 

.

.

.

.

.

.

.

.

.

 

 

I took this snapshot while stuck in a traffic jam on the way to the office (recently snaps with my handphone camera…). As we know, kesesakan lalulintas memang TAK dapat dielakkan kat Kuala Lumpur. But… kesesakan lalulintas nih was not just bcoz too many vehicles, it is also due to ada dlm kalangan kita yg pentingkan diri sendiri, and don’t respect other road users.

Fikir sendirilah…😎

…bila aku rajin menulis (“,)

About yanchor

I’m a person with extra.ordinary passion! ...wherever you go, go with all your h.e.a.r.t.!

Posted on September 18, 2011, in photography and tagged , , , , . Bookmark the permalink. 8 Comments.

  1. rocky de vibratore corpora cavernosa

    sejak bila org malaysia reti hormat org lain atas jln? silapnya kjaan termasuk penceramah ugama, artis, ahli politik, guru & mak bpk skrg ni malas nak hidupkan amalan berbudi & bersopan sdg itu adalah sunnah (al Ahzab-21). Sejak 90an budaya menghormati “rebel” menular dimalaysia. jd sekarg ni wujud generasi pertama jenis suka melawan tapi dihormati. Sama tak mcm Nabi sabda, akhir zaman nanti gangster akan dihormati & diangkat jadi pemimpin?? manakala org yg menurut sunnah adalah golongan minoriti dan mak bpk (bkn org tua Yanchor yek?) tdk lagi meletakkan iman, budi bhs & tingkah laku sebagai piawai untuk terima jadi menantu. org tua Yanchor apa piawai nya?

  2. Mmmm….kesesakan dlm jiwa tu yg utama perlu ditenangkan dulu…sebab dgn jiwa yg tenang je…manusia akan lebih saling menghormati…marilah kita sama2 muhasabah diri..

  3. rocky di vibratore corpora cavernosa

    Bangla PM said TQ to M’sian govt for neutralised her 5000 people preceding the GE13th. At least she has less and less useless people at her backyard whilst M’sian govt are holding out silver platters with MyCards to them. What a great country and govt ahead of other countries in long term self-destruction. I have all the evidence of these kinds back to 1999 GE. This also historically reflects the recurrence of Malay leaders’ stupidity greed and selfish. Remember how Ghee Hin and Hai San AND the FIRST British resident stalled in Perak? Also the same happened in Johor? Kelantan (remember Gurney Treaty 1906)? 1786 in Kedah/ all for the bastardization in full scale of the malay subjects towards the unsatiable perverse greed of malay leaders. and now the same historical recycle is taking place BEFORE our naked eyes.
    Ooo My Lord the al Haq and the Most Potent, upon thee i supplicate for i have no want to be part to witness of thy wrath of destruction befallen upon those ungrattitudes and neglectfulls…. heay yee ooo the Most Knoweth and Heareth….. (my own doa)

    • wah…mr cavernosa, dh start cakap london eh. Hukhukhuk…btw, attitude tuh dtg drp diri sendiri la (yg nih berkaitan posted issue). Susah nk betolkan org lain…jd betolkan diri kita sendiri dlu. Biarpon kita naik motosikal, basikal, jalan kaki ataupon di mana-mana jua kita berada, sikap ihsan perlu ada dlm diri setiap yg beriman.

      Mr. afzan…betol tuh yg penting jiwa kita perlu dibersihkan dlu. Macamne nk bersihkan jiwa?? back to basic la kan..hikhikhik😀

  4. nih duke kan? ermm…rsnye mmg slalu lorry hantu mcmni potong que dlm jams. Dorg kisah apa…dorg bukan sj bw “keta” besar, kepala dorg pon besar jugak, errrrrrrrrrrrrrr!!!

    • Saudari anggun..aah nih kat exit hway DUKE. Btw, mmg lorry nih slalu wat mcmni, TAK pedulikan kenderaan kecil yg lain terutamanya orang2 yg berkejar ke ofis waktu pagi mcm gni. Nk buat mcmne…driver tu bkn kecil lagi, rasanya sume dah bole menggunakan akal dgn baik. Wa’allahualam.
      🙂

  5. Great website! I am loving it!! Will come back again. I am bookmarking your feeds also

Comment please ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: