2011… is leaving and glittering promises for next year!

Assalamualaikum sahabat & readers.

31dec 2011; 2011 meninggalkan hari-hari kita!!!

Hari ini… di ketika aku menaip coretan ini utk dikongsi dgn sume… masa semakin meninggalkan tahun 2011!

Kita TAK kan berpatah semula ke masa lalu itu…yg tinggal hanyalah memori indah ataupon sebaliknya. Harapnya yg indah2 la…

 

Alhamdulillah… pencapaian tahun ini seadanya memenuhi kehendak diri.

Result?? Puas hati… ada improvement drp tahun sebelumnya. Namun rasanya byk jugak yg perlu diperbaiki tahun depan (dh nak masok 2012 hokey)!

 

Puas hati je?!  Mana ada istilah “totally” puas hati kan…? Fitrah manusia… dapat sikit, nk tambah sket lagi, lpstu nak lagi…lagi…& lagi! So, susah nk dpt “total” kepuasan. Namun, kenalah kita ini berJIWA besar.  InsyaAllah..atas segala yg kita dapat, akan dpt dinikmati dgn keberkatan drp Allah. InsyaAllah.

 

Jiwa besar?! Kenalah kita mendidik hati kita… Alhamdulillah, dgn setiap yg kita perolehi..baik ke, buruk ke… semoga semuanya mendtgkan kebaikan kpd diri kita… hanya Allah yg maha mengetahui!

 

2011… ia telah pon berlalu. Ia TAK akan kembali lagi…& biarlah ia pergi!

Misi aku utk diri sendiri:  Alhamdulillah… berjaya! BUT still need to improve in new year 2012. So, everything become “zero” at all.

 

2012… hari yg akan berlalu tentu akan serupa kalo TAK de perubahan drp HATI!

Konsep diri tetap sama, “hari ini lebih baik drp semalam, & esok MESTI lebih baik drp hari ini”… it’s work to improve our self by daily basis. As I will…hahaha😆

 

Hidup adalah UJIAN.

“Apakah manusia mengira bahawa mereka akan dibiarkan hanya dengan mengatakan, “Kami telah beriman”, dan mereka tidak diuji?”

[Surah Al-Ankabut 2]

 

Wahai diri… sentiasalah kita dlm keadaan bersedia utk menempuh setiap ketika. Kita tidak tahu apa akan jadi sesaat selepas ini. Percayalah wahai HATI…

“Allah tidak akan membebani seseorang itu melainkan  sesuai dgn kesanggupannya”

[Surah Al-Bakarah 216]

 

All above, I wish to thanks those who being there in my life, u made me who I’m today!!  TQ to who LOVEd me, u made my heart bigger. TQ to who were worried about me, I know u cared. Thanx to who hated me, u made me better & stronger, and thanx to who left me, u made me realized that nothing lasts forever! Alwiz bear in mind, I’ll alwiz be myself…& I do improve myself to be the best (di sisi Allah). InsyaAllah…

 

Hopefully 2011 was leaving with full of happiness & joyful. Semoga 2012 akan bermula dengan penuh impian & harapan…

 

 

| work is business; enjoy is a reward |

and I’ll alwiz remember this, “….be passionate in everything that we do..insyaAllah”, inspired by my ex-superior [Tuan AJ]

😎

…bila aku rajin menulis (“,)

About yanchor

I’m a person with extra.ordinary passion! ...wherever you go, go with all your h.e.a.r.t.!

Posted on December 31, 2011, in notes | nota and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Comment please ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: