…kerana itu aku belajar sesuatu #2

Assalamualaikum sahabat & readers~!

11march 2012; editing blog! hahaha😀

 

Due to that…aku fikir nk cte pasal case terseliuh. Aku slalu sgt terfikir-fikir tentang itu ini. Ermm….

 

9/3/2012…aku pegi physio exercise kat SDMC. As scheduled for my incentive treatment. Kaki aku yg terseliuh tuh! And I met Mr. Wong. Dah beberapa kali aku pegi wat physio nih, this was the first time I met him.

 

Case kitaorang sama. Cuma bezanya…

Mr. Wong:

-terseliuh semasa main badminton -terseliuh kaki kanan -umur >48yrs (maybe younger than 55yrs)

Aku?

-terseliuh masa main tenis -terseliuh kaki kiri -masih muda lagi, hikhikhik 😆

 

Ceritanya… Mr. Wong dah masok 7 bulan menjalani rawatan pemulihan. Skrg nih semakin pulih. Dia masih terus buat physio tp hanya sebulan sekali kat SDMC. Dulu (masa awal2 treatment) dia datang hari-hari. Dia bukan setakat x-ray, tp wat MRI jugak. MRI results showed his ankle ligament found partially torn. Oh..

 

Mr. Wong nasihatkan aku, kena rajin wat stretching everyday to strengthen the ligament. Ankle sprain is going to take a long time to recover fully.

 

“Don’t give up. You have made a good decision when you start doing physiotherapy.” he said gentlemanly.

 

Oh… mesti Mr. Wong nmpk air muka aku berubah tatkala mendengar ceritanya (malunye😳 ). Tapi dia tak lokek berkongsi cerita dgn aku. Walaupon aku hanya diam dan tersenyum.

 

Aku kagum dgn semangat Mr. Wong. Dan sebenarnya aku mesti lebih berbesar hati berbanding dia. Aku seorang muslim yg sepenuh hati yakin setiap ujian Allah ini ada hikmahnya. Aku tak kan berputus asa berusaha utk kembali pulih. Masa? Biarlah Allah menentukan. Aku percaya Allah sayangkan hamba-hambaNya.

 

Ya Rabbi… jadikanlah aku seorang yang berjiwa besar. Aku ingin kuat mengharungi hari-hari mendatang dgn sabar & redha.

 


Terfikir-fikir… kerana itu aku belajar sesuatu.

 

*aku dah post semalam tp sbb aku rs mcm x best je cte gembira campur dgn cerita sakit aku nih, so aku republished in new post. hehehe🙂

…bila aku rajin menulis (“,)

About yanchor

I’m a person with extra.ordinary passion! ...wherever you go, go with all your h.e.a.r.t.!

Posted on March 11, 2012, in notes | nota and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Comment please ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: