Vanilla Coklat…!

Assalamualaikum semua~!😉

 

16march 2012; “Aku takkan lupakan semua memori persahabatan kita tuh. Kau lah sahabat aku dunia akhirat.”

 

Och… inilah dialog paling aku suke dlm babak drama romantik remaja kahwin muda – Vanilla Coklat. Hehehe…aci tak??😆

 

first time layan vanilla coklat..marathon episode 4-8!!!

 

Ermm…mana nk start cte nih?

Btw… i’m just arrived from taiping petang tadi. Dropped kat shah alam then naik komuter to KL sentral and continued with LRT to Setiawangsa stesen. Alhamdulillah… Walaupon penat, tapi mata tak leh nak lelap la plak. Maklumlah dh nk tunggu maghrib (jam pukol 6 ptg daa…).

 

Mcmne ntah bole terlayan drama Vanilla Coklat nih??

Apa lagi..bila online, sume benda aku surfing. Dah petang2 gni, carik yg santai2 la…and suddenly aku terperasan “Episode Akhir” utk drama cinta remaja kahwin muda nih. So.. apa lagi, just layan supaya bila aku borak2 dgn geng nenek kebayan, adalah info2 terkini yg bole aku menyelitkan diri utk tambah lauk!🙄

 

Frankly…aku tak ikot sgt drama nih. Aku pon tak tau mcmne 2 remaja nih dipaksa kahwin hingga tetiba bapa dorang bergadoh sesama sendiri. Sampai nk soh anak mereka bercerai pulak. Ish…ish…

 

Vanilla…! Aku suke cte nih especially effort utk belajar hidop berdikari dgn tanggungjwb rumahtangga sbg suami isteri & tanggungjwb terhadap pelajaran. I really adore part in episode 8! Moments bila dorg “si poyo” & “burung kakak tua” dah nk start berbaik-baik. Plus dialog selamber dorang mmg aku suke. “Alah… janganlah nk sentap sgt!!” hehehehe…

 

Coklat…! Aku tak suke cte yg ada babak suke porak peranda rumahtangga org lain. Geli…! “Hidung tak mancung, pipi tersorong-sorong” arghhhh… memang aku tak suke kusutkan kepala aku dgn babak2 mcm nih. So aku tak tengoklah episodes yg kusut2 tuh. Dengar cte nenek kebayan jelah….hikhikhik.

 

 

Bila jadi Vanilla Coklat…kire oklah. Ending tak pregnant tuh aku suke. Sbb at least tak de lah stereotype sgt ending drama melayu yg kalo “kawin-gadoh-baik” mesti pregnant (ala-ala Nora Elena tuh, eeeiiii). Hehehe…

 

And yg paling best…tentang persahabatan. “Jgn buang masa bergaduh, benda yg tak sepatutnya kita buat”… tak gtu nenek kebayan???? Cayalah😎

 

** sapa dia nenek kebayan??? kihkihkih.. mesti ada yg perasan la tuh, ampoooonnnn😉

…bila aku rajin  menulis (“,)

About yanchor

I’m a person with extra.ordinary passion! ...wherever you go, go with all your h.e.a.r.t.!

Posted on March 16, 2012, in entertainment and tagged , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Comment please ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: