KLIBF 2012; Books – World Without Borders

Assalamualaikum w.b.t. sahabatku, saudaraku~!

Flash back <<<<< jeng…jeng…jeng😎

30apr 2012; buku – dunia tanpa sempadan.

 

Alhamdulillah walaupon dlm kesibukan mengisi hari-hari dgn pelbagai tanggungjawab, sempat jgk aku singgah ke Pesta Buku tahunan di PWTC on last Monday. Seronok tuh hanya Allah yg maha tahu. Maklumlah, aku sebenarnya menghitung peluang utk dilaburkan bg menjadi antara 700,000 org pengunjung ke KLIBF 2012 sehingga 1/5/2012 (spt yg dimuatkan dlm newspaper hrni…), hikhikhik… thank you Allah for the strength and opportunity.🙂

 

yay.. sempat gaks aku grab SOLUSI terkini!  best…best~!

 

Nape aku soronok sgt pegi pesta buku?
Actually, susah nk explain..! All about LOVE. I love reading & I love books. Walaupon aku tak terlalu ghairah membeli buku-buku… tp kesempatan yg aku luangkan bersama-sama dgn buku memberi perasaan yg berbeza. Bila aku dgn buku, aku rs menghargai diri sendiri. Rasa penghargaan itu mengingatkan aku utk sentiasa byk bersyukur. Subhanallah.

Dan sesungguhnya Kami telah mengurniakan ilmu pengetahuan kepada Nabi Daud dan Nabi Sulaiman; dan mereka berdua bersyukur dengan berkata: “Segala puji tertentu bagi Allah yang dengan limpah kurniaNya memberi kami kelebihan mengatasi kebanyakan hamba-hambaNya yang beriman”.

[Surah An-Naml [27]:15]

 

This year, this time… walaupon waktu yg aku luangkan tak lama (just about 2hrs…maklumlah singgah lps office hours, ding dong ding dong…dah annoucement utk tutup,erkkk) namun aku berasa puashati. Tambahan plak sempat jgk aku sambar 3 buku utk koleksi. Nak pinjam…? boleh je 😉

 

Let me shared my snapshots! Sempat jgk aku snaps itu ini coz camera alwiz be with me, hikhikhik:mrgreen:

 

my choice…😉

.

A lot of books about Rasulullah s.a.w. InsyaAllah next time, I will get 1 for my collection.

.

Antara yg menarik perhatian aku… novels! BUT aku tak minat novel, hokey😉

.

Booths MESTI singgah! Telaga biru & Karangkraf.😀

.

All above, I was really enjoyed my time at KLIBF 2012. Walaupon it was only for 2 hours. Alhamdulillah.

** Btw… ketika aku menulis, aku berada di seberang laut china selatan, namun masih berpijak di tanahair Malaysia.

…bila aku rajin menulis (“,)

About yanchor

I’m a person with extra.ordinary passion! ...wherever you go, go with all your h.e.a.r.t.!

Posted on May 2, 2012, in event | peristiwa and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Comment please ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: