Rioh Raya; …hectic day – visiting families!

Assalamualaikum sahabat & readers~!

26aug 2012; celebration mood😆

 

Aidilfitri disambut setiap tahun penuh dgn warna-warni bagi aku seisi keluarga. Selain drp saling bermaaf-maafan, amalan kunjung-mengunjung & menziarahi sanak saudara adlh salah satu drp aktiviti WAJIB di hari raya. Tahun nih, my BIG family tak ketinggalan drp meluangkan masa utk berkumpul sanak saudara & konvoi raya ke rumah2 sanak saudara terdekat di serata pelusok negeri. Bila berkumpul ramai-ramai nih… meriahnya tak terkata. KECOH la kan…tp itulah yg menjadikan silaturahim ini erat di antara kitaorang.

JOM aku share our hectic day😉

2nd day raya – aksi kitaorang *wink*

.

Our konvoi raya… Kajang >> Banting >> Bahau😎

Our first checkpoint – umah Nek Mok di Kajang.

Hidangan Bihun soto mmg tak dilepaskan. Tambahan plak masing-masing ada yg blom bersarapan. hehehe…

.

Melayan 2 anak buah aku – Bella & Iwana😉

.

3S – Sepupu Seronok Senyum😉

.

Gambar atas: Nek Mok…with mama & me

Gambar bawah: Posing sama-sama dgn Mak Uda Nana, mak Lang & my beloved mom

.

Our LUNCH time @ umah Nek Tam di Bandar Seri Ehsan.

yummy… sedapnye dpt pekena sambal ayam yg sgt BEST😉

.

si cerdik – Mukhlis yg macam-macam gaya😀

.

Sapa nak???? …Kecohnye!!!:mrgreen:

.

Our DINNER gathering @Serting Ilir, Bahau – umah Nek Cik Jimah😉

.

Juadah homemade – istimewa kuah kacang yg mg BEST & kuih karas, wow!

Tentu skali bila balik kampong…bergotong-royong kaco dodol & bakar lemang😉

.

Kitaorg sume sampai dlm jam 6.00 ptg. Traffic terok drp Senawang ke Kuala Pilah. Perghh… jams mcm KL dah oiii.
Sampai2 je…aku teros ke dapor, jengok2 je. Sambil2 tuh aku pon try isi buloh lemang, hokey.

.

penoh laman… my BIG family with 11 cars!

.

Cakk…!

.

Melayan anak buah di anjung rumah… bercerita mcm-mcm lah😉

**credit to Pak Lang for this photo.

.

Kenangan Raya bersama Nek Tam (gambar atas) & Nek Cik kembar (gambar bawah)

.

Perjalanan pulang ke destinasi masing-masing mmg meletihkan. Utk elakkan jams yg dijgkakan terok di Kuala Pilah, ktorg ikot Jempol >> Kuala Klawang >> Jelebu, ikot laluan bukit tangga ke arah Seremban. Perghh… konvoi 11 kereta. After LEKAS highway, kami amek route to our sweet home @enstek.

Seronok & enjoyed it so much! MEMANG kecoh :mrgreen:

 

Nek Tam yg ikot ktorg beraya di kampong Bahau tidor di rumah kitaorg @enstek. Seronoknya berborak dgn Nek Tam sampai tak sedar jam dh 5.00 pagi.  Penat memang penat, tp meraikan tetamu lebih besar nilainya. Byk yg aku blaja drp perkongsian cerita & nasihat Nek Tam. Terima kasih Allah🙂

.

Syok rayaku Day #2

…bila aku rajin menulis (“,)

About yanchor

I’m a person with extra.ordinary passion! ...wherever you go, go with all your h.e.a.r.t.!

Posted on August 26, 2012, in notes | nota and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Comment please ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: