Rioh raya; …kunjungan silaturrahim

Assalamualaikum sahabat & readers~!

9sept 2012; …macam REUNION!!!

Wah..actually aku tak tau mcm mana nk start cerita. It was so long not meet each other. And…tetiba tahun nih, aku rasa nak panggil diorang2 yg dekat area cni utk meraikan kunjungan aidilfitri kat umah aku. Orang tua-tua kata, “tetamu datang bawa rezeki…”

 
Jemputan via sms..mmg kelakar. you know why?? sbb a few of them dah lost my number in their phonebook. 1001 alasan pon..mcm tu la kalo dh “tua” – handphone jatoh longkang la, handphone missing somewhere la, handphone dah tak bley received incoming sms la…bla bla bla….mcm-mcm la kan?!! Apapon…rezeki nk berjumpa, ada jugak inisiatif Pah nk respon sms aku tuh. Alhamdulillah..bila dh tau undangan anonymous tuh drp aku, so…they’re planning! Aku pon planning gaks kat umah, nk masak apa yer?? hikhikhik…:mrgreen:

And…we’re met! Ya Allah…macam tak caya jupe dorg. Muka sama mcm dlu, kalo selisih pasar malam pon aku bole cam lg. Perghh…! Rindu beb…sbb dlu byk mende dorg nih buli aku. Ye ke?? hahaha…😆

 

Dilla…ya Allah, mmg sgt lama tak jupe. Bley kata lepas matrix kat H23 dlu (tahun 1999), jarang jupe then after dilla graduation (course 3 thn grade dlu la kan…), langsung hilang tanpa khabar berita. Alhamdulillah…masih ada rezeki rupanya ktorg nk jupe smula. Seronok…kalo ada masa pjg cerita ttg masa matrix dlu, pergh..berjam-jam la Keryl kena tggu, x gtu?? Rindu beb… xoxo

.

Pah, Syid & Edd… kalo erna ada skali mesti lg meriah kan?! Dorang nih bukan setakat coursemate aku…tp kenal masa mula2 jejak kaki kat USM, dok 1 banglo kat Desa Cahaya Permai H23, pastu sambong amek degree sama2 kat Tronoh & Transkrian…adoyai, tak tau mcmne nk shortlisted kronologi friendship ktorg nih. Huhuhu… memang dah lama TAK jupe dorang ni. Mcm mimpi…tapi realitinya dunia ini kecik ajer😉

Nurul… die nih dok KL lama dah, jupe tak penah skali pon. Huhuhu. Dlu masa kat kampus, slalu gaks la meroyan dgn nurul & d’gang. Panjang je akalnya…kalo tgk album gambo2 ms study dlu, puaslah gelak berdekah-dekah.😆

.

Mahani a.k.a. Mate… last jupe masa die lepas kahwin. Maklumla sbb tak dpt g kenduri, jupe bagi hadiah kawen after honeymoon mood la. And lpstu busy bukan main masing-masing..erkk mate ke? aku ker?? Anak mate dh dua orang…baru ktorg jupe smula. 3 tahun lebih x jupe kan!!! Rindu dgn mate..sbb byk cte aku & die. Hukhukhuk…Sonok!

 

Alhamdulillah…thanks yer korang sume sbb sudi meluangkan masa datang makan2 kat umah aku.. InsyaAllah, ada kelapangan bole je datang lagi. Seronok dpt borak2 & gelak tawa sesama…keep in touch ya!🙂

Terima kasih Allah atas kelapangan yang diberikan. Semoga persahabatan kami berkekalan & mendapat keberkatan.

Syok rayaku Week #3

…bila aku rajin menulis (“,)

About yanchor

I’m a person with extra.ordinary passion! ...wherever you go, go with all your h.e.a.r.t.!

Posted on September 13, 2012, in event | peristiwa and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Comment please ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: