Hari Raya Gathering…kunjungan post-raya!

Assalamualaikum sahabat & readers~!

29sep 2012; post raya visit!!!
Wah…org kata bila tiba hari raya, amalan kunjung-mengunjungi 1 sama lain merupakan satu kemestian. Tambahan pulak skrg ni ramai yg mengamalkan konsep “open house” dgn tujuan utk menjempot saudara-mara & sahabat handai utk berkunjung ke rumah. Menarikkan??🙂

 

Btw…kitorg pon tak ketinggalan utk meneroskan tradisi kunjung-mengunjung sempena syawal tahun ni. Errr…tapi syawal dh abes pon. Arghhh..tak kisahlah asalkan niat utk berkumpul sama2 sempena raya dpt direalisasikan. Cewah:mrgreen:

 

Kitaorang??

Sapa lagi… kitaorg la – cik mied, dote and me!

 

Beraya lagi??

Takde la beraya…cuma kitaorg buat kunjungan ke rumah masing2 sempena hari raya yg dh berakhir. Apa taknye, planning nk pegi beraya pon 22sept… sbb ktorg ber3 sibok2 belaka. tup..tup..tup…jadi intimate hari raya gahtering je.

 

Konsep??

Wah…ada concept tuh! hahaha😆

 

Initialy, dote ajak pegi lepak makan2 je kat umah die – 22sept. Dok borak2…tetiba dote bgtau die g visit umah mid kat Kluang masa outstation previous week tuh. Perghh…aku tak kisah pon, tapi…tetiba mid jempot aku g umah die gaks sbb nextweek tuh die cuti balik kampong & aku pon outstation kat Kluang for 3 days. Perghh…rezeki jgn ditolakkan?? aku teros setuju jelah! hahaha…

 

Ermmm…cerita pasal masakan plak. Wah…mid hebat la sbb die jamu soto johor kat dote & ummi. Then, dote konon2nya masak gaks la…tolong ummi masak kan. And suddenly….

 

ARGHHHHH…diaorg berdua nak dtg beraya umah aku & nak aku masak!!! pastu pilih menu siap soh aku readykan. kena handmade hokey! perghhh…buli…betol2 diorg buli aku.

 

TAPI aku tak kisah je…nk test power aku la gamaknye. Hahaha…no problem la.😉

 

So..concept “hari raya” gathering tahun ni… homemade menu! xoxo

 


umah dote: kari ayam, rendang ayam & sayor toge goreng yg rangup! wehhooo… tenkiu kat dote yg tolong ummi masak. rendang tuh sedap…😉

.

ada gaks desert lepas makan nasi! cocktail & chocolate cake *mid yg bawa*😀

.

umah mid: dinner with sambal jawa – soohun goreng dgn tempe, ubi kentang, kacang pjg! mid masak sendiri..salute la. Aku mkn smpai abes sepinggan. hahaha…:mrgreen:

beside that, ada gaks ayam goreng, tomyam ayam & lauk ikan kering…memang seswai dgn suasana kampong. Lama aku tak balik kampong…hikhikhik.

TQ kat mak mid yg wat air teh semanis buah. aku suker…!

.

umah aku: perghh…yg nih lupa nak amek gambo sbb sibok mcm2 kan drp pagi… so, biarlah rahsia…ok tak?? hahaha…😆

Aku paling suke tgk dorg makan sampai abes lauk la kat umah aku. hahaha…

 

any comment??

Aku tak kisah pon…sbb antara kitaorg ber3…mid la yg terer sket masak. Repeat again and again…terer sket je drp kitaorg ber2 nih. Hikhikhik…

 

Let me shared our pose during this Hari Raya Gathering!😉

Dah lama tak jumpe dorang ni…so dh jupe, lepak dgn gajet plak. Masa ni la dorg nk explore gajet2 nih dgn aku…hikhikhik

we’re with Samsung galaxy right now…wehhooo😀

.

Macam-macam la kan… tapi sume dh tak pakai baju raya. Nasib baik la..if not I hv to wear baju kurung la kan! xoxo

.

Nih aksi kat enstek plak… hahaha😀

.

All above…it was an enjoyable gathering. Rindu nk berangan-angan macam2 dgn diaorg. Now…can’t wait for our birthday jamboree this year! When?? Tunggu la erk…hikhikhik.

Mid & Dote…miss u all much. Muahhh..

…bila aku rajin menulis (“,)

About yanchor

I’m a person with extra.ordinary passion! ...wherever you go, go with all your h.e.a.r.t.!

Posted on October 1, 2012, in event | peristiwa and tagged , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Comment please ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: