Monthly Archives: February 2013

FRIM ; Canopy walkway

Assalamualaikum sahabat & readers~!

Wah lama aku sepi…nk carik masa mencoret cerita2 aku…ohhhh 😀

 

23feb 2013; …outdoor with cousins!

Hope cerita aku nih blom basi lagi la. Haha… Nak cte apa? Flash backkkkkkk >>>

 

Actually that was a hectic week… penat outstation masih blom hilang lg. Maklumlah seminggu berulang alik dr enstek  ke carey island & btg berjuntai.. jauh kot mcm drp hujung dunia ke hujung dunia! hahaha… 😆

 

TAPI.. outdoor is one of my favorite! So tak mungkin aku lepaskan peluang bila…
1) aku free..xde apa2 activity penting hari nih
2) jungle trekking?! exciting…dah lama tak masok hutan nih. green mood!

 

So, just a single message from kakLa..confirmed get positive response from me.

 

So..where we are?
Canopy Walkway at FRIM Kepong.

549399_10152275396199625_1670534084_n

 

Kakla, Lily, Pejal, Dikyah & me… yea, just 5 of us. It’s called cousin’s day out!

 

FB (1)
Let’s story about our great day!

 

IMG_20130223_095604

Jam 9.30 am kumpol kat masjid jamek FRIM. Yay…aku & dikyah dh siap sedia. Muka semangat tuh 🙂

.

1start

Perjalanan menjelajah kehijauan rimba bermula…sambil jalan, sambil posing2 hokey. Berpeloh gaks u olls! 😉

.

IMG_20130223_1011361361586846945adventure gateway! haha… 😀

.

2leader

Team leader! haha… dia tggu kat check point jer..kihkihkih. Sapa agak2 nyer tuh??? teka la…

Hah… looking up was the trail we had to trek! wehhooo *wink*

.

3checkpoint

Rest checkpoint… muka excited! 😀

.

4queup

Pergh…dah smpai platform canopy walkway. Kena beratur la sbb ada rombongan skolah plak.

Just a short trek..we reached at Canopy Walkway platform. Bole tahan la jugak… berpeloh2 gak la aku nih! Dah lama tak outdoor jungle trekking nih, ermm..alhamdulillah tak pancit.

Nak jadi cerita, punya la beratur smpai kering peloh…tetiba officer on duty tuh minta tiket plak. Erkk???

“Must buy tickets from their Souvenir Shop.”

“RM5 per person for canopy walk”

So lpsni sapa2 nak pegi..jgn lupa beli tiket dlu hokey… hrtu mmg rezeki ktorg, dpt gaks cross jambatan gantung tuh. Bukan free u oll… ktorg byr kat officer yg bertugas tuh jer. Nasib baik 🙂

.

5gayat

Ok…now is our turn! We’re on the 150m-long series of suspended bridges, 30m above the forest floor. Gayat ker?? 😉

Fyi, Only 5 people were allowed to go into the hut at any one time. So kitorg ber5 plk kena jalan sorang dgn jarak 2 papan setiap sorang.. Hah..tgk la ktorg sempat gaks posing kan 😉

.

6puncak

Dikyah & me… the third platform is more scenic and 2nd platform only can holding 8 person at one time. Haha…lihatlah cantek pemandangan kat sekeliling tuh. I love it much 😉

.

7climbdown

Yay… we’re going down!

I tell you this trail not very simple! Ikot jln ke picnic bay… adventurous with slippery trek.
We also got to cross river, ohhh… best kan?!! 😀

And finally…kitaorg smpai kat tapak perkelahan Sg. Kroh. Sbb tak de plan nk picnic… jadi ktorg teros balik ke destinasi masing2. Ktorg amek masa about 2 1/2 hr to complete our mission termasoklah masa berator panjang sebelum naik canopy walkway tuh.

.

IMG_20130223_141320

Yay…excited day! Jungle tracking and canopy walk at FRIM, Kepong.

Thank you to d’ planner – kakLa, Lily & pejal 😉

Lenkali jgn lupa ajak lg yer…plan next trekking panjat gunung nuang ke, pastu kita register g Kinabalu..amcm ada brani?

Alhamdulillah…really enjoy the trip. Next time kita plan weekend trekking lg.

…bila aku rajin menulis (“,)

 

BLOGLIST

Assalamualaikum sahabat & reader~!

 

21feb 2013; …mood blogging 😉

Nak cerita pasal apa? Outstation smpai esok… maksudnya penat takkan hilang la sbb esok pon blom masok waktu lg. Haha… 😆

 

Tapi nak share gaks dgn u olls…

jeng..jeng…jeng!

 

bloglist

Sonokkan… bila tengok blog sendiri masok bloglist kat webpage rakan blogger. 1st group bloglist plak tuh… hah, kat Blog Mohd Zuhri ni la..JOM pakat baca blog dia. Mcm2 ada…

Sbb aku nih mmg suker surfing & blogger jugak (walaupon tak tegar sgt la..), jd aku follow ramai bloggers kat luar sana. Termasoklah Mohd Zuhri & the friends. Kalo ikot blog… mesti ikot fb skali kan?! Hahaha 😀

 

fbXiao

Nih la promo yg aku adalah antara paling awal “LIKE” and yay… I’m now in the list. Setahun contact hokey 😉

TQ Zuhri a.k.a. Xiao Xandria.

Ok…abes cerita aku hari ini. Tak tau nak ngomel2 apa lg ?!@#%^*&

…bila aku rajin menulis (“,)

 

Ka Fan; …more rice, more LoVe!

Assalamualaikum sahabat & readers~!

15feb 2013; …JOM layan commercial break!

Mesti ramai dah tonton. Yelah…CNY dh hampir seminggu berlalu. Tp aku nk jgk share kat cni. Iklan BERNAS utk CNY 2013 mmg terkesan di hati.

“But now I realise why she always said “more rice”…”

Memang touch heart la.

Allah SWT berfirman yang bermaksud: “Dan Kami telah menasihati manusia supaya berlaku baik kepada kedua-dua orang tuanya ketika mana ibunya telah mengandungkannya dalam keadaan yang teramat berat keperitannya dan (mengarahnya) untuk memutuskan penyusuan setelah (bayi) berumur dua tahun, maka syukurlah kamu kepada-Ku dan seterusnya kepada kedua-dua ibu bapamu dan kepada-Ku kamu akan kembali.”

[Surah Luqman, ayat 14]

Mama… I LoVe u so much!

Enjoy watching 😉

…bila aku rajin menulis (“,)

%d bloggers like this: