“Makan-makan” Week

Assalamualaikum sahabat & readers~!

9mar 2013; …it was really treated month~!

Wah…what’s sound so grEAT?!

I can called it… “cheating week” for my diet. Mula since 1st day of the month, aku started makan-makan. Hrni dah kena control my diet smula. Stamina kena maintain hokey😀

Let’s photo talk. JOM aku shared apa yg aku beria-ia makan nih…haha😆

dinnerTGI

1/3/2013 – TGI Friday meals… dinner with kakLa d’cousin before watching Jack the Giant Slayer.

Sbb ktorg baru abes swimming… tu yg beria-ia order appetizer + main course skali. Combo meals on Friday plak kan…😆

Meals aku yg belah depan camera ni. Salad cajun chicken salad & texas quesadillas . Kakla’s choice yg jauh drp camera tuh, bruschetta garlic bread & macaroni with chicken grill…hehe.

.

familylunch

3/3/2013 – kitaorg 1 family jalan-jalan ke Segamat visited my beloved bro and having family’s anniversary lunch.

So.. my bro bw ktorg pegi makan kat restaurant masakan melayu. Wah…lauk mmg masak lemak & cili padi aje. Rasa pon ok jugak. Cuma ramai org sbb byk kedai lain tutop pd hr Ahad.

Kitorg amek lauk sendiri…plus extra hidangan udang size besar2 lengan aku. Yummy..sodap gtu😉

.

fishmarket lunch

4/3/2013 – self-reward day. Fuh…dah lama aku tak amek cuti & pamper myself with saloon & enjoying favorite food. Bila kali terakhir aku outing makan-makan sorang2? ermm.. it might be end of last year.

So..guess where?! The Manhattan Fish Market. Kali nih mood aku nak western and ofcos fish & chip is my favorite choice.

Hah… byk gler kan meals aku tuh?! makan sorg tuh…tp aku amek lite meals je.  My choice – red snapper fish & chip lite size, and sweet alabama milkshake. Vegetables & milkshake favorite mesti ada.

.

mate_family

5/3/2013 – luncheon with Mahani’s family!

Mcm mimpi pon ada…mmg rezeki nak jupe & borak2 dgn mate. How’s time flies…lama dah kita tak dapat borak2 ttg mcm2!

statusMate

Waktu lunch break.. mate & faisal jemput aku kat office and we went to Bubba Gump at Citta Mall. Western choice with pasta. Sbb sibok melayan karenah elman & emran, aku smpai lupa nak snap photo dgn mate. Hehe…😀

Seronok borak2..walaupon sejam je. Best!

.

bffdinner

5/3/2013 – bff’s dinner at Nandos! Again…western choice😆

And also this time was a western dinner before watching Jack the Giant Slayer. Hahaha…2nd time for me😀

Seronok dpt bergelak2 dgn bff.. walaupon tak cukop corum, tp tetap happenning. Dikyah tak dpt join sbb ada hal lain. And… TQ Lin (BFF with Love) yg sudi blanje. Sbbtu aku sanggop makan 1/4 chicken & perabiskan separuh chips ko. Muahh…to all BFF too *wink*

.

IMG_20130308_131938

8/3/2013 – Durian creep. Yummy…!

Kali nih… taste creep nih bole masok dgn jiwa aku.🙂

Exciting, isn’t it?!😉

“Oleh itu, makanlah (wahai orang-orang yang beriman) dari apa yang telah dikurniakan Allah kepada kamu dari benda-benda yang halal lagi baik dan bersyukurlah akan nikmat Allah, jika benar kamu hanya menyembahNya semata-mata”.

[Surah AnNahl; ayat 114]

Alhamdulillah. Aku bersyukur dgn nikmat kelapangan & kesihatan. Terima kasih Allah.

…bila aku rajin menulis (“,)

About yanchor

I’m a person with extra.ordinary passion! ...wherever you go, go with all your h.e.a.r.t.!

Posted on March 9, 2013, in event | peristiwa, food | citarasa and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. 1 Comment.

Comment please ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: