Siti Salon Al-Zahrah; Hanya untuk Wanita

Assalamualaikum sahabat & readers~!

 

10mar 2013; …selamat hari wanita 🙂

Wah… dah terlambat ke nak cte pasal “Hari Wanita” nih?! Ermm.. aku tak tau motif sebenar sambutan Hari Wanita nih. Pd aku, sbnrnya hari-hari adalah hari kita. Selagi hayat dikandung badan, urusan kita tak pernah selesai. Solat 5 waktu, mencari rezeki, menuntut ilmu & 1001 perkara yg kita lakukan lillahi ta’ala, in sya Allah mendapat ganjaran pahala drp Allah. Wa’allahualam.

Sebab orang asyik dok sebut2 pasal hari wanita nih, aku nak kongsi sesuatu utk semua wanita. Esp buat sahabat & sisters muslimah sume…

 

Announcement…attention pls~! ewah….🙂

 

4/3/2013 was last monday. What I do? I went for self-reward outing. As usual, nak cari hair salon for hair spa &  relaxing.

Then, I wassup Mimie (BFF with Love)…nk tanya pasal salon muslimah in area s.alam. Maklumla aku ni tak exploring s.alam sgt. Hati jiwa masih org KL! hehehe…

 

And as expected… I got positive feedback from her. Love u much dear…muahhhxxx😀

JOM aku shared…apa yg Mimie kongsi dgn aku & apa yg aku buat. Jeng…jeng… jeng😉

 

azzahrah

Al-Zahrah Siti Salon.

Inilah yg Mimie wassup aku. Tempatnya kat Sek 7, S.alam dekat dgn area bermastautinnya si bff cayang  ni.

“nnt search kat internet” she’s text me. Ohhh.. apa lg teros tanya mr google.

.

.

 Siti Salon | Al-Zahrah facebook. JOM like😀

Landmark – Kat sebelah kedai tudung FAREEDA, sek. 7 Shah Alam. Area belakang JAKEL gedung kain.

.

ctsalon

Inilah yg aku jumpa.

Wah…kena naik tangga ke tingkat 2 hokey. Tingkat paling atas skali. Tapi tak la tinggi pon u olls. Hihihi…

Kat cni… wanita sahaja yg dibenarkan masok. Kalo ada encik-encik abg yg temankan…ada ruang menunggu kat tangga disediakan. Tp larat ke encik abg nak tunggu cik kakak bersalon? haha…tepok dada tanya selera.:mrgreen:

Kami berkepakaran dalam menyediakan perkhidmatan bidang rambut, kecantikan dan spa berkonsepkan muslimah mengikut syariat islam.

Kami berharap untuk membantu Muslimah di Malaysia, yang sukar untuk mendapatkan salon yang komited untuk menyediakan perkhidmatan rambut, kecantikan dan spa yang peribadi. Kami menawarkan privasi yang dijamin, salon untuk wanita sahaja!! (Ini adalah untuk kegunaan penuh semua salon, adalah sepenuhnya untuk anda!!)

Siti Salon | al-Zahrah

 

entrance

Reception counter.

Sisters akan menunggu anda dgn senyuman. Tanya je apa saja..dorg akan cuba jawab soklan-soklan kita yer.

.

mainhall

 

Hah…inilah ruang rehat di dalam salon. Luas & lapang. Kat cni ada byk bahan bacaan yg diletakkan utk kita. Yelah kalo-kalo terpaksa menunggu giliran.

Tapi masa time aku di sini… awal pagi, so tak perlu la aku menunggu lama.

.

 

hairsalon

salon

 

Salon Rambut – my choice of the day.

Selesa kan?! Yang buat kita rasa lebih selesa, sbb hanya wanita sahaja ada dlm salon.

Adik-adik yg bertugas di sini sumenya kelulusan sijil drp akademi kecantikan Siti Salon. Mungkin ramai yg dah tahu. Aku?! Baru je tau… tu la pasal aku shared dgn u olls.

Harga?! Ermmm…disebabkan aku ada appointment dgn klinik kereta plak, jd aku tak sempat nak korek2 pricelist dgn mereka. Kalo berminat, terus je call or walk-in kat salon yer.

Apa yg menggamit jiwa aku… suasana dalam salon dihiasi dgn bacaan suci al-Quran. Sejok je hati bila mendapat halwa telinga yg indah. Aku cadangkan…next time nak dengar zikir terapi Hafiz Hamidun plak yer. Hehehe😆

Ada jugak spa & facial area. Tp aku tak snap gambo la plak.🙂

.

aku_d_salon

I really enjoyed my time there. Mission completed.

Apakah mission aku? cukoplah korang tau I just spending time memanjakan diri.

Alhamdulillah. Aktiviti aku sepanjang rewarding day berjalan lancar. Malahan, aku spent according to my budget. Haha… at least tak la tersasar duit poket aku kan. Still awal bulan kot.

All above… I’m highly recommended to all sisters & sahabat2 sume mencuba perkhidmatan di sini. Tp guarantee of service tuh kena ikot penilaian masing2 la. In my view…pilihan di tangan kita. Aurat tanggungjawab & amanah Allah pd kita. Fikir-fikirkan.

Terima kasih Allah.

…bila aku rajin menulis (“,)

 

About yanchor

I’m a person with extra.ordinary passion! ...wherever you go, go with all your h.e.a.r.t.!

Posted on March 10, 2013, in event | peristiwa and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. 13 Comments.

  1. huhu.. sedihnya.. mahal betul buat rebond. dah nego katanya tak sampe rm150 pun. sebab nak buat ikut budget. lagipon kita sedar bukan model pun. katanya iron tebal tapi kena charge rm150 jugak. ingatkan terbela nasib muslimah dalam mejaga aurat tapi terselindung aduh.. lebih mahal dari kedai rambut lain. kalu kedai lain ada ofer rebond rm99++. tapi di siti salon al zahrah katanya rm100 pun tak dapat.

    • Ohh…sorry to hear that. Maybe pihak salon kena pkkan. Harga kena berpatutan seswai dgn market range. Kalo terlalu mahal berbanding kedai lain… usaha murni utk bela nasib muslimah dlm penjagaan rambut tak mungkin kesampaian. Apapon harapnya servicenya memenuhi citarasa uolss ok.

  2. Siti Salon Al Zahrah

    Salam, terima kasih kerana memberikan maklum balas kerana ianya sangat baik dan pihak pengurusan siti salon alzahrah sangat menghargai maklum balas dr pihak pn. Ingin kami memaklumkan bahawa harga untuk rebonding berdasarkan kpd kepanjangan rambut, ketebalan rambut serta produk yg digunakan. Untuk pengetahuan pn, kami tidak mengunakan produk2 dr China yg kebanyakanya berlaku longgokan pelbagai jenis yg tidak terjamin kualiti dan hasilnya. Kami sgt menekankan hasil dan kualiti produk dan mementingkan kualiti produk yg betul2 baik. Tidak dinafikan diluar sana ada banyak tawaran yg amat rendah. Pihak pengguna berhak untuk memilih antara perkhidmatan yg termurah atau memilih salon unisex yg lain, kami disini memperjuangkan perkhidmatan salon muslimah yg mengikut syariat dan mengembangkan ekonomi islam. Semoga kita sama2 diberkati Allah S.W.T.

    • Alhamdulillah. TQ pihak Siti Salon yg sudi berkongsi memberi penerangan ats isu yg dibangkitkan. Kita sedia maklum selain drp perkhidmatan yg baik, produk yg digunakan juga hendaklah halal dan tidak menjejaskan kesihatan. Harga mungkin penting bg sesetengah org mengikut bajet & kemampuan masing. Harap pelanggan yg lain dpt manfaat drp maklumat drp pihak salon ini.

      TQ daun keladi…in sya Allah b4 puasa nak dtg memanjakan diri di salon ini.😀

      • kakak sy dh pnah urut badan disini. bagus katanya, mmg dia rekemen pd kami adik bradik pompuan.pas gunting rambut leh urut badan. best sampai tertidur. aurat pun terjaga., kerana pekerja prihatin. insya allah akan ke sini

    • salam, saya sangat teruja dengan kewujudan salun muslimah..selama ini mmg tercari2 tapi kebanyakannya unisex adapun utk perempuan ..bercampur pula dgn. non muslim..sebagai alterlatif terpaksalah en. suami atau adik beradik jd tukang gunting..usahkan rebonding..jauh sekali..saya sokong usaha murni puan sebagai melepaskan tanggungjawab fardhu kifayah pd kami semua..namun boleh sy dapatkan kepastian, untuk rebonding ada melibatkan bahan kimia ke?ataupun bahan2 tersebut halal dan telus air tak?maaf saya yang jahil bertanya..

      • Hi SITI… sepengetahuan saya salun azZahra gunakan produk halal. Jd tak jadi masalah utk berwuduk dan sbg. In sya Allah. Apapon mungkin boleh terus tanya kat salun. Drop by je bila singgah jalan2 kat area jakel tu… adik2 yg bertugas kat salun boleh tlg jwb soklan2 kita yg mcm2 ni. Hehe.

  3. kalau potong & cuci rambut yg pjg sampai pinggang berapa range harge ye?

  4. assalam pn siti alzahrah..sye berminat nak belajar terapi spa or salon..boleh emailkan kt sye x apa syarat2 nya🙂

    email : eima_leo89@yahoo.com

  5. Saya nak tanya, boleh tak kalau orang mengandung nak buat rebond rambut? adakah produk yang digunakan itu selamat digunakan untuk ibu mengandung?

  6. Assalamualaikum, sis. Nak tanya berdasarkan pengalaman, cuci dan gunting rambut di sini berapa lama ambil masa ya? TK🙂

Comment please ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: