Monthly Archives: May 2013

Terima Kasih Cikgu…!

Terima kasih pada mu cikgu
Jasa mu akan ku kenang selalu
Tak pernah lelah tunjuk ajar ku
Terima kasih ku kepada mu cikgu
Terima kasih cikgu

[Terima Kasih Cikgu; Najwa Latiff Feat Upin Ipin]

Assalamualaikum sahabat & readers~!

16may 2013; …happy teachers day!

I wish everyone of you…sume cikgu-cikgu, ustaz & ustazah, lecturers, Professor, coach, tutor, mentor& semua yg telah berkongsi ilmu dgn aku spjg hidup ini “selamat hari guru”. Ilmu yg telah diperolehi akan sentiasa dimanfaatkan sebaiknya.

In my heart… “once a teacher, always a teacher”! 😀

“Belajarlah ilmu, belajarlah ilmu untuk ilmu dan tunduk patuhlah kepada orang yang kamu belajar ilmu dari mereka.”

[Riwayat At-Thabrani]

To all teachers… aku mendoakan semoga Allah sentiasa memelihara kedudukan semua cikgu-cikgu & pendidik serta tempatkan kami dlm kalangan org2 yg diredhai. InsyaAllah.

JOM enjoy your time watching this cutie video clip. Always bear in mind, no word can express my appreciation… 🙂

Terima kasih, Cikgu!

…bila aku rajin menulis (“,)

Mama; …u’re most special in May

Assalamualaikum sahabat & readers~!

 

13may 2013; …mama, I love you!

May…special month for our mom & us. Month of her birthday & month for us makan pizza (usually..every year) too! 😀

 

You know you are the number one for me (x3)
Oh, oh, number one for me
There’s no one in this world that can take your place
Oh, I’m sorry for ever taking you for granted, ooh
I will use every chance I get
To make you smile, whenever I’m around you
Now I will try to love you like you love me
Only God knows how much you mean to me

[Number One for Me; Maher Zain]

Hari ni (or every weekend of 1st week of May)…ramai org sibok meraikan Hari Ibu. Pada aku seperti yg diajari oleh Islam…hari untuk ibu adalah setiap hari. Namun sekiranya sahabat berniat hanya utk meluangkan masa yg istimewa pd hari ini bersama ibu & keluarga tercinta… bagos la, cuma tetapkan niat bukan utk meraikan spt apa yg diperkenal dan dianjurkan oleh dunia Barat. Harap sahabat muslimin paham & tahu ttg larangan ini. 🙂

JUST nak kongsi video nih. Sempoi tapi meaningful. 😉

Aku? Hari ni lepak kat umah je. Mlmni aku masak Capati & Sardin utk mama & abah. Wow… biarpon nmpk kecik (…dan nmpk sgt menu org bujang erk), tp aku happy tgk dorg makan smpai licin. Horrayyy…. 😆

capati

Sabda rasulullah s.a.w yang maksudnya, “Redha Allah bergantung pada redha dua ibu bapa, dan murka Allah bergantung pada murka kedua-dua ibu bapa.”

[Riwayat al-Hakim]

 

Alhamdulillah.

Mama I love more than you know. ;)

…bila aku rajin menulis (“,)

PRU13; …jom Mengundi!

image

Assalamualaikum sahabat & readers~!

4may 2013; …piliharaya dah tiba.

Esok 5/5/2013…adalah hari piliharaya umum ke-13 buat Malaysia tercinta.

Mengundi adlh tanggngjwb kita. Pilihla pemimpin yg bole membawa kesejahteraan dunia & akhirat. Aku harap sahabat sume tak tertipu dgn psychology war yg hangat ketika ini. Mlmni..istikharah la kita mohon petunjuk pd Allah agar kita dpt buat pilihan yg baik pd hari esok.

Pilih pemimpin dgn ciri-ciri muslimin. Allah jua yg maha menentukan.

Jangan lupa yer…JOM kita keluar MENGUNDI!! 😀

…bila aku rajin menulis (“,)

%d bloggers like this: