1st May; …instastory!

Assalamualaikum sahabat & readers~!

1may 2013…Happy Labour Day!

It was not just a public holiday, but more meaningful is Mom’s birthday! Alhamdulillah.

 

Apa nak cerita??!

JOM layan instaSTORY aku sepanjang 1st May tahun ni😉

8 a.m. -1 p.m. Daughter-parents outing. Yeah..inilah masa aku dgn mama & abah. Mula drp breakfast (mkn kat tempat faveret dorg la).. then aku temankan mama buat instant check-up kat HKL. After HKL, ktorg teros g lunch kat Ns Ayam Hainam Tmn Melawati & ronda KL temankan abah wat urusan dia plak.

mama

parents lunch

 Lunch meals – Nasi Ayam & Laicikang. Perghh…tgk Laicikang tuh, favorite abah = favorite aku gaks😀

Biasalah…bila dgn parents ni, pot pet pot pet la spjg perjalanan drp Enstek – HKL – Melawati – Ampang – Keramat! Perghhh…1001 kisah ktorg borak, 1001 topic ktorg discuss, 1001 task aku dapat! Hehehe… apa yg penting pd aku, berkongsi 1001 cerita dgn mama & abah adalah moments yg paling released my tensen in everything. Thanx for alwiz being with me, mama & abah *love*.

.

2-5 p.m. Bro-sis happy hours. Hah…yg nih tak tau sapa yg punya Happy hours, hehehe… Biasalah, bila kuar dgn adik, mmg langkah ktorg panjang je. Selain tgk apa2 keperluan yg adik perlukan, aku sempat jugak cuci mata windows shopping. Perghh…ramai org kat KL ni. Bukan setakat susah nk cari parking, tp jalan pon jams. Ampang..oh Ampang! Sempat gaks grab 1 DVD movie kat feveret shop in Ampang Point. Silver Linings Playbook. Best…!

bro

Opss…tunjok jam tgn tuh?!! Hehe…

As usual…bila outing dgn adek, aku gunakan peluang utk dgr 1001 cerita ttg apa yg dia buat. Mcm2 la… start dgn cerita psl cari keje, interview calls, brand/fesyen/stylo, sport / fitness, lepak dgn member2, nk upgrade kereta, nk beli itu ini…bla..bla…blaaaa! Perghh…penoh dgn gelak tawa. Ada juga aku slotkan a few reminder, advice, motivation & encouragement. Jadi anak lelaki bukan senang. Tanggunjwb berat. In sya Allah.. I know he can do at his best for us. I will alwiz being beside him at anytime in everything.

.

5-8 p.m. Pizza time! Hehe… nih favorite mama. So as her wish to makan-makan kat Pizza Hut, so our grand dinner makan sorts of pizza & pasta. Order mcm biasa la.. Super Supreme & Haiwaian Chicken are the most favorite choice of mama & abah. Ktorg layan kan ajer. Sambil makan..sambil cerita itu ini, sambil usik2… slalunya dikyah & adik la yg byk cerita nya. Aku tukang dengar & tukang gelak, mcm tak caya je kan?!!😀

us

One, two… snapped!

Lps dinner, ktorg sempat singgah visit makngah kat SALAM hospital. Makngah admitted sbb batok berterusan & suhu badan tinggi. Alhamdulillah, makngah dh nmpk sihat walaupon masih dlm kawalan doktor. Makngah dah tak sabar nak balik umah…🙂

.

8-11 p.m Sister’s session. Lps abes dinner… aku outing dgn dikyah plak. Jalan-jalan cari hadiah mama. Tahun ni nak beli apa erk?? Haha…😀

sis

Mcm biasa…bila berdua, mcm2 ktorg chit-chatting. Sekecik2 cerita hingga sebesar2 cerita. We shared anything in the convenient way. Most likely… everything! And also our planning to enhance our day, our future. It was great discussion. And also..we always share about our responsibility to our beloved parents. I never forget to give reminder, advice, motivation & encouragement! yes..i always did it.

 

Alhamdulillah. I spent my holiday with great people in my life. They are the most wonderful asset of mine in this beautiful world. It was the greatest time with my beloved family! I LoVe them so much!

Hope u all have a splendid holiday too.

Terima kasih Allah.

…bila aku rajin menulis (“,)

About yanchor

I’m a person with extra.ordinary passion! ...wherever you go, go with all your h.e.a.r.t.!

Posted on May 3, 2013, in notes | nota and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Comment please ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: