Sempoi raya; …stay connected!

Assalamualaikum sahabat & readers.

 

8 aug 2013; … 1 syawal 1434H🙂

Ramadan yang mulia sudah pon berlalu. Hari nih semua umat Islam merayakan Aidilfitri sbg tanda kemenangan menjalani ibadah puasa. Semua orang bergembira menyambut Hari Raya Aidilfitri tak kira tua-muda, miskin-kaya. Yeah… sana cni kita nampak semua bergaya dgn baju baru, menziarahi sanak saudara & makan-makan pelbagai juadah favorite di hari lebaran.

 

 

TAPI…

Dalam kemeriahan aidilfitri… nampaknya kita masing-masing tak dapat nak dipisahkan drpd kecanggihan technology di hujung jari.

 

Well…just nak share this beautiful message sempena Hari Raya. 

“Disconnected to get connected”

 

Walau kita hidup penuh dengan Hi-tech gadget… amalan menziarahi sanak saudara & tali persaudaraan jgn dilupakan. Jangan kita biarkan ikatan persaudaraan menjadi longgar dan silaturahim tidak terjalin. Nih ingatkan diri sendiri (& kamu jugak) :D 

 

Biarpon kita sibok meng”update” instastory utk dikongsikan bersama sahabat & saudara… jgn lupa borak2 dgn atok-nenek (yg confirm tak brape nak explore gadget canggih nih), pakcik-makcik (yg dok sibok sinsing lengan baju menyediakan juadah..kita tolong la apa yg patot), sepupu-sepapat (jgn asyik sembang sakan kat dlm weChat/wassup jer…) & sanak saudara serta rakan taulan yg ditemui. Semoga silaturahim yg terjalin menjadi bertambah ukhwah & membawa keberkatan kpd kita semua.

 

Salam syawal buat semua. Maaf zahir & batin.😉

…bila aku rajin menulis (“,)

About yanchor

I’m a person with extra.ordinary passion! ...wherever you go, go with all your h.e.a.r.t.!

Posted on August 8, 2013, in entertainment, story | kisah and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Comment please ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: