Malaysia Day; …5S

image

Assalamualaikum sahabat & readers~!

16sep 2013; …syukur, sayang, sentosa, sukses, seronok!

Wah…hari nih kita menyambut hari pembentukkan Malaysia yg ke-50 tahun.

Bagi aku… “hujan emas di negeri org, hujan batu di negeri sendiri, lebih baik di negeri sendiri”. Patriotik sgt la kan?!! Yes I do!

5S utk Malaysia negara tumpahnya darahku…

Syukur – negara yg dilimpahi rahmat oleh Allah. Segala apa yg berlaku hari ini adlh peringatan Allah kpd kita supaya sentiasa bersyukur dgn nikmat yg kita kecapi.

Sayang – di sinilah aku dilahirkan. Di sinilah tempat berkumpul sume ahli keluarga, saudara & sahabat handai. Aku sayang mama, abah, my sis, my bro & atok. Aku sayang my BiG family. Aku sayang sahabat2 aku…aku sayang sume ♥

Sentosa – kehidupan yg dikelilingi oleh kemakmuran, kedamaian & kebebasan dlm menjalani aktiviti seharian. Pelbagai bangsa ada di Malaysia nih…tp kita bole mengamalkan budaya kita masing2. Malah keindahan alam ada di merata2…tak yah nk pegi holiday jauh2 kan.

Sukses – kagum dgn Malaysia hari nih. Tak dpt dinafikan dgn adanya pemimpin istimewa kurniaan Allah di Malaysia…kita telah berjaya mengecapi kemajuan yg “impossible” ini. Terima kasih kpd pejuang kemerdekaan, tulang belakang pembangunan & pemacu kemajuan negara. Tun Dr. Mahathir tentu skali yg akn disanjungi ats kecerdikannya membangunkan negara kita…pemikiran yg jauh ke hadapan dlm membawa Malaysia sukses spt sekarang. Wahhh…😉

Seronok – sweet memories banyak sgt. Perghh…kalo nak dingomel2 kan…bole patah jari iolls nk menaip. With big family – jalan2, makan2, picnic, holiday & mcm2 la…with kengkawan skolah (mcm2 peel kita buat…nak jd otai kan?! Hehee….), matrix-mates (esp kenangan kat H23), roomates (tak ramai rumet pon…bole kire dgn jari je), unimates, colleagues, BFF ♥ , d’sengaL world cup & d’mereng miDot (wah…giler byk kalo nak list out)… seronok2 ☆🙂

Happy Malaysia Day everyone. Hv a splendid one *wink*

…bila aku rajin menulis (“,)
Posted via WordPress for Android

About yanchor

I’m a person with extra.ordinary passion! ...wherever you go, go with all your h.e.a.r.t.!

Posted on September 16, 2013, in notes | nota and tagged . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Comment please ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: