Monthly Archives: November 2013

Celebrating d’Excellence; …instastory!

Assalamualaikum sahabat & readers~!

24nov 2013; …celebrating excellence!

Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah syukur nikmat. Setinggi kesyukuran kehadrat Allah yang maha Esa.

November 2013 bermulanya permulaan tahun baru Islam 1435H. Bulan Muharam ialah bulan kemenangan. Dan seumpamanya…banyak kemenangan yg diraikan dlm bulan nih 😀

 

JOM aku shared instaSTORY aku sepanjang bulan nih… flashback!!!

18/11/2013 – Convocation my lil bro.

convoA1

Congrats to my beloved boy on your graduation. At last… u’re successfully graduated & officially UiTM’s diploma holder.

convoA

Kegembiraan semestinya tak dpt nk digambarkan. Syukur pd Allah ats kejayaan ini. Tatkala melihat si handsome boy ini melangkah segak di pentas graduasi… berlinangan airmata aku. Lantas doa aku panjatkan buat arwah mama yg tersayang. Sepatutnya tempat yg aku duduk ini adalah kuota milik arwah. Namun Allah lebih menyayanginya. Kini…aku akn terus menyokong adik & sentiasa mendoakan kejayaannya seperti mana yg selalu arwah mama pesankan pd aku.

 
convoA2

Buat adik… keep on learning. There are a lot of challenges in front of us. Just keep on moving forward positively. I will alwiz being beside u all the time. Lo♥e u so much! 😉

 

convoA3Congratulation boys~!

 

.

 

22/11/2013 –  Annual Awards Dinner 2013!

Yeah…the night for rewarding the best performance estate, mill & refinery.
 
AwarDinner2

1st of all… congrats to Merotai Mill & Binuang Mill for the best performance of safety and the best performing mill respectively. Nampaknya tahun nih Sabah Zone mills membolot abis anugerah kategori individu.

 

BIG congrats to Bukit Benut Mill yg telah berjaya mengekalkan kemenangan SOU terbaik buat kali ke2 berturut-turut. Ucapan tahniah jgk dipanjangkan kpd semua estates dlm SOU22 – Bkt Benut ini. Kemenangan ini sekaligus membuktikan kerjasama padu antara estates & mill adalah secret recipe in striving our company target (cum KPI).

 
AwarDinner5
 
.

Kpd sume pemenang lain (estates & refineries), aku ucapkan tahniah. Teruja melihat kejayaan rakan sepejuangan esp yg bertungkus lumus di kilang sawit. Malah…ktorg di Mills Operations jgk tumpang gembira ats kejayaan mereka sume. Maklumla…sbg support team, tentu skali kita nak memastikan sume mills berada pd class yg tersendiri disamping mewujudkan persaingan yg kompetetif.

 
AwarDinner6
 
.
 

Malam yg warna-warni tahun nih…dihiasi dgn celoteh pengacara deboom Farah Fauzana & Nas. Mmg kerlassss…bak kata fafau, “Rasa mcm  mengacara Anugerah Skrin plak yer”. Kahkahkah… 😀 

 
AwarDinner1
 
 
.
 
Kami jgk dihiburkan oleh pelbagai genre persembahan drp Aswara, Soo Wincci & Datuk  Shiela Majid. Persembahan kemuncak dgn rentak jazz & evergreen mmg terbaek la. Aku suker…walaupon Shiela Majid performed on stage dah jam 11.00pm.
 
AwarDinner4
 
.
 
AwarDinner3
d’colleagues 😉 
 
 

Again… Congratulation to all the awards winner.

 
Alhamdulillah.
…bila aku rajin menulis (“,)

SuperMokh the musical

Assalamualaikum sahabat & reader~!

9nov 2013; …tribute for the real footballer!

The much-awaited musical theater for this year! Sonoknya hati bukan kepalang…lalalaala. This year entertainment for rewarding myself. Yeah…time for live performance! 😀

super_mokh
Super Mokh sebuah Muzikal ~!

Cerita apa nih?
Mokhtar Dahari, satu nama yg tak perlu diperkenalkan lg dlm arena bola sepak negara. Mendapat jolokan “Supermokh” yg cukup sinonim dgn dirinya kerana ketangkasan serta kelicikan beliau ketika beraksi di padang. Kisah kehidupan seorang lagenda ini telah diterjemahkan menjadi sebuah teater muzikal. Yeah… ia kini sedang dipentaskan di Istana Budaya.

IMG_20131109_145829
Story line?!
Menarik…tentu skali menghiburkan. Aku dah pegi tengok! Mmg kalo ada orang belanja, aku nak pergi tengok SEKALI LAGI!

supermokh3

What I can share, teater dgn sentuhan Hans Isaac & Harith Iskandar ini menyelongkar kisah cinta lagenda bolasepak tanah air SUPERMOKH serta memaparkan keperibadian dan karakter beliau yg mungkin ada antara kita yg tak tahu. Di mana kita nak tahu bahawa beliau seorang yang romantik? Mcmne kita nak tahu percintaan beliau bersama isteri tercinta? Ia juga menceritakan betapa semangat kesukanan dan kekeluargaan itu penting utk mencapai kemenangan.

Memang kagum dan terharu menyoroti kisah hidup lagenda bola sepak yg tak sempat utk aku kenali dia di atas padang. Maklumlah dia bersara di arena bola sepak tanahair pd tahun 1986, aku pd masa tu baru 5 tahun. Tak ingat la kot…!

Performance?!
It’s definitely entertaining.

It was really awesome performance! Great… exciting! The performance, the energy, the stars (of course la!), dancers & choreography, the script, music, voices, songs & lyrics were just unbelievable. Very entertaining! I laughed and enjoyed myself so much!! Berbaloi-baloi  :Lol:

This time, choreography byk dgn tari lenggok gaya pemain bola sepak. Sepak, tendang, tanduk, elak bola dan macam-macam bentuk gerakan atas padang diterjemahkan dlm bentuk tarian yg mengujakan.
Surely aku berpuas hati dgn mutu lakonan dari Awie (last aku tgk dlm Lat Kampong Boy musical), Maya Karin (last in Natrah), Rashidi Ishak (Tun Abdul Razak d’musical), Douglas Lim (the Secret life of Nora), Dina Nadzir dan ramai lagi.

It was an awesome play by Awie & Maya Karin.
Awie kali nih tampil serious. Maklumla bawa watak lagenda yg mmg tegas karektornya dlm dunia bola sepaknya. Rambot dan misai pon dah nmpk iras Mokhtar Dahari, hahaha.

Maya Karin mmg comel dlm wataknya kali nih. Suke mimik muka die dlm setiap scene. You did it well sister 😉

Douglas Lim mmg kelakar abes. Lawak selamba nya mmg pecah perot. Scene menari mmg geli hati. Paling kelakar semasa segmen “pelanduk di belah dua” yg sememangnya bijak menggunakan jenaka dan punch line yg bikin kitaorg sume dlm panggung ketawa. Adorable lah 🙂

supermokh_cast

supermokh_team

Guess what?!!
Ada surprise di ats pentas. Street dance choreography dgn menggunakan cahaya neon. Aku betol2 terpesona dan teruja. They’re tried something new on stage in Malaysia. Sesuatu yg pastinya bukan mudah & gerakan formasi lampu memainkan peranan di mana kita akan jadi asyik menyaksikan permainan cahaya. It was really marvelous! Kudos to Hans Isaac. Memang menjadilah. *thumbup*

IMG_20131110_144629

IMG_20131110_144723Ni la yang aku katakan “surprise” tuh! It’s really exciting 😉

.

supermokh_team1

The dancers! 🙂

.

Overall… aku mmg terhibur dgn jenaka sume which is sometime aku rasa “sinis”kal disampaikan dgn penuh gaya. Kudos Hans Isaac & Harith Iskandar again. Marvelous work after Lat Kampong Boy d’musical (sbb aku tak tgk Lawak ke Der), well done…! 😉 

supermokh

we_super_mokhI had a good time watching it with KakLa, Adah & dikYah 😉

.

we_super_mokh1We’re in Panggung Sari. Fariha & Syida pon join jugak kali nih. Opss… vacant seat tuh for kakLa & Adah.

.

Best… best… best and berbaloi-baloi. It was really enjoyed!

**JOM pakat-pakat pegi tengok. Promote nih…show until 18 November 2013. Jangan lepaskan peluang ini.

supermokh2

…bila aku rajin menulis (“,)

Salam Ma’al Hijrah 1435H

image

Assalamualaikum sahabat & readers~!

5nov 2013; …salam maal hijrah.

Aku berdoa semoga kita sentiasa di dlm lindungan kasih Allah,
diampunkan dosa2,
diterima segala amalan,
dimurahkan rezeki,
dipanjangkan umur pada kebaikan,
diberikan kesihatan yg baik, kejayaan dan kebahagiaan dunia akhirat.

Amin.

Perghh..serious lama aku tak updet my beloved blog ni. Maklumlah skrg ni aku busy utk catch up byk perkara. In sya Allah…sempena tahun baru ini,aku akn cuba utk mencuri masa to share my story, opinion & anythings here. Tq for alwiz dropped by & wishing uolls hv a great day.

…bila aku rajin menulis (“,)
Posted via wordpress android

%d bloggers like this: