SuperMokh the musical

Assalamualaikum sahabat & reader~!

9nov 2013; …tribute for the real footballer!

The much-awaited musical theater for this year! Sonoknya hati bukan kepalang…lalalaala. This year entertainment for rewarding myself. Yeah…time for live performance!😀

super_mokh
Super Mokh sebuah Muzikal ~!

Cerita apa nih?
Mokhtar Dahari, satu nama yg tak perlu diperkenalkan lg dlm arena bola sepak negara. Mendapat jolokan “Supermokh” yg cukup sinonim dgn dirinya kerana ketangkasan serta kelicikan beliau ketika beraksi di padang. Kisah kehidupan seorang lagenda ini telah diterjemahkan menjadi sebuah teater muzikal. Yeah… ia kini sedang dipentaskan di Istana Budaya.

IMG_20131109_145829
Story line?!
Menarik…tentu skali menghiburkan. Aku dah pegi tengok! Mmg kalo ada orang belanja, aku nak pergi tengok SEKALI LAGI!

supermokh3

What I can share, teater dgn sentuhan Hans Isaac & Harith Iskandar ini menyelongkar kisah cinta lagenda bolasepak tanah air SUPERMOKH serta memaparkan keperibadian dan karakter beliau yg mungkin ada antara kita yg tak tahu. Di mana kita nak tahu bahawa beliau seorang yang romantik? Mcmne kita nak tahu percintaan beliau bersama isteri tercinta? Ia juga menceritakan betapa semangat kesukanan dan kekeluargaan itu penting utk mencapai kemenangan.

Memang kagum dan terharu menyoroti kisah hidup lagenda bola sepak yg tak sempat utk aku kenali dia di atas padang. Maklumlah dia bersara di arena bola sepak tanahair pd tahun 1986, aku pd masa tu baru 5 tahun. Tak ingat la kot…!

Performance?!
It’s definitely entertaining.

It was really awesome performance! Great… exciting! The performance, the energy, the stars (of course la!), dancers & choreography, the script, music, voices, songs & lyrics were just unbelievable. Very entertaining! I laughed and enjoyed myself so much!! Berbaloi-baloi  :Lol:

This time, choreography byk dgn tari lenggok gaya pemain bola sepak. Sepak, tendang, tanduk, elak bola dan macam-macam bentuk gerakan atas padang diterjemahkan dlm bentuk tarian yg mengujakan.
Surely aku berpuas hati dgn mutu lakonan dari Awie (last aku tgk dlm Lat Kampong Boy musical), Maya Karin (last in Natrah), Rashidi Ishak (Tun Abdul Razak d’musical), Douglas Lim (the Secret life of Nora), Dina Nadzir dan ramai lagi.

It was an awesome play by Awie & Maya Karin.
Awie kali nih tampil serious. Maklumla bawa watak lagenda yg mmg tegas karektornya dlm dunia bola sepaknya. Rambot dan misai pon dah nmpk iras Mokhtar Dahari, hahaha.

Maya Karin mmg comel dlm wataknya kali nih. Suke mimik muka die dlm setiap scene. You did it well sister😉

Douglas Lim mmg kelakar abes. Lawak selamba nya mmg pecah perot. Scene menari mmg geli hati. Paling kelakar semasa segmen “pelanduk di belah dua” yg sememangnya bijak menggunakan jenaka dan punch line yg bikin kitaorg sume dlm panggung ketawa. Adorable lah🙂

supermokh_cast

supermokh_team

Guess what?!!
Ada surprise di ats pentas. Street dance choreography dgn menggunakan cahaya neon. Aku betol2 terpesona dan teruja. They’re tried something new on stage in Malaysia. Sesuatu yg pastinya bukan mudah & gerakan formasi lampu memainkan peranan di mana kita akan jadi asyik menyaksikan permainan cahaya. It was really marvelous! Kudos to Hans Isaac. Memang menjadilah. *thumbup*

IMG_20131110_144629

IMG_20131110_144723Ni la yang aku katakan “surprise” tuh! It’s really exciting😉

.

supermokh_team1

The dancers!🙂

.

Overall… aku mmg terhibur dgn jenaka sume which is sometime aku rasa “sinis”kal disampaikan dgn penuh gaya. Kudos Hans Isaac & Harith Iskandar again. Marvelous work after Lat Kampong Boy d’musical (sbb aku tak tgk Lawak ke Der), well done…! ;) 

supermokh

we_super_mokhI had a good time watching it with KakLa, Adah & dikYah😉

.

we_super_mokh1We’re in Panggung Sari. Fariha & Syida pon join jugak kali nih. Opss… vacant seat tuh for kakLa & Adah.

.

Best… best… best and berbaloi-baloi. It was really enjoyed!

**JOM pakat-pakat pegi tengok. Promote nih…show until 18 November 2013. Jangan lepaskan peluang ini.

supermokh2

…bila aku rajin menulis (“,)

About yanchor

I’m a person with extra.ordinary passion! ...wherever you go, go with all your h.e.a.r.t.!

Posted on November 10, 2013, in entertainment, event | peristiwa and tagged , , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Comment please ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: