Monthly Archives: December 2013

Tawau; …misi hujung tahun~!

Assalamualaikum sahabat & readers ♡

30dec 2013; …mission completed!

Hahaha…mcm gempak je kan. Btw…it was a short trip to Tawau with my beloved cousin, kakLa. Just 2 of us spent weekend 2D1N with jalan-jalan kt Tawau town. Tp.. .kami ada misi. Mcm misi ala-ala “Nora Zain d’ secret agent”. Wahh… gempak kan,kan… Hehehe 😉

Apapon… this was 1st time kakLa jejak kaki kat Tawau. Aku plak…dh berpuluh2 kaki menjejak di bumi Tawau. Puas gaks ktorg pusing-pusing sekitar tawau. Short trip…so apa yg best?! Guess what…… (=○.○=)

.
.
.
.
.
.

image

Jalan-jalan cari makan lah!

Day1
Once arrived, lps amek kereta…ktorg start pusing-pusing. Sbb dpt free breakfast meal kt dlm Airasia flight (weolls took 1st flight to tawau at 7.15am).. jd perut kenyang lg. Btw…thanks to tuan yg kasi ktorg breakfast dlm flight (chicken mayo sandwich 2boxes ok… dapat sorang 1).

Lunch break about 2.30pm. Mcm dh petang kat Tawau…aku bw kakLa ke Indo Cafe. Special kt cni – sup payau! Tp kali ni aku dpt bhgn tulang.. so daging tu tak terasa sgt. KakLa? Hahaha…die rs sket je. Hoho.

Lpstu check-in hotel. A lot hotel kat Tawau ni. So tak kisah nk walk in je mcm ktorg. Aku dh biasa…dh tau hotel mana yg convinient nak stay. Rate so-so ok. At last we decided Shervinton boutique hotel. Rate on Sunday for standard room for 2 is rm118 nett c/w breakfast. Hokey..done! Masok lepak…tdo! Sbb pagi td bgn awl kot…masing2 ngantok sementara nk tggu mlm. Hahaha. 😀

Dinner lepak kat tepi laut. Apa nama kedai aku tak pasti. Tp mmg kalo aku dtg Tawau..colleagues aku suka bw mkn kt cni. Butter prawn kat cni best. Sbb rsnya mcm kenyang lg. Kitorg mkn goreng pisang cheese je & minum juice buah. Aku order kelapa blend. Best! *wink*

Borak-borak drp jam 7pm sampai 9pm kat kedai mkn ni. Perghh..mcm tak caya je. Dh lama tak jupe kot. Or…ktorg baru dpt quality time, huhu.. then, sbb mlm takde aktiviti kt cni, balik hotel..sambung lepak sambil tgk year end movie “anaconda 3” kt tv3. Layannnnn…

Day 2
Kick off dgn bermalas-malasan – masing2 tggu sapa nk mandi dlu, kahkahkah.  Demi misi rahsia kitorg, gigih! Mcm biasa…jalan-jalan cari makan jgk!

Breakfast kat hotel je.
Lunch break…hah dah pusing2 bandar Tawau nih, kul 12.30pm dh rasa lapar. Jom pekena sup Maskur. Hah…kalo dh smpai Tawau, rugi tak rasa sop maskur. Ni resepi turun temurun keluarga maskur. Again…ktorg makan sup!

Lpstu…hi tea break plak. Slps meredah panas terik kt cni, aku bawa kakLa lepak kat ‘pasar gantung’ depan MarcoPolo hotel. Ni mmg tempat femes kt Tawau ni. Apa yg syiok cni?! Hrni aku pilih goreng pisang rm1 & sayap ayam. Hah…goreng pisang sehengget tuh pon tak abes ktorg makan (so bole bayangkan banyak mcmne erk sehengget tuh). Sayap ayam plak…aku order so-so utk ktorg berdua. Special sayap ayam ni ialah sos kicap pedas tuh. Mmg unik. Kat semenanjung ni tak jupe rasa yg mcm kat Tawau. Hehehe…

Dingdongdingdong… dh abes seharian ktorg kat cni.

Tq kpd sume yg membantu menjadikan misi ktorg ni berjaya.

Airasia last flight…mmg delayed about 45mins. Ermm…lepak kepenatan kt airport & dlm flight tdo ajer. Smpai dh jam 12.35midnite td. Alhamdulillah.

Enjoy my year end trip with kakLa ♡♥

…bila aku rajin menulis(“,)
Posted via WordPress for Android

Advertisements

BFF; …year end gathering 2013~!

Assalamualaikum sahabat & readers.

19dec 2013; rioh, kecoh, meleTOPs~!!!!

Itulah BFF & aku bila dah berkumpul ramai-ramai (pergh…mcm ramai sgt! 6 org je pon uollsss).

Rasanya mcm dah lama tak lepak mcmni dgn d’girlfriends. Maklumlah… masing2 ada komitmen & mcm2 perkara berlaku spjg tahun 2013 nih. Hah…bila dh hujung tahun, mcm tak abes tahun plak kalo tak buat annual open table gathering!

Kali nih…kitorg lepak kat Serai Thai Restaurant, Sek 3, Shah Alam.
Perghh…dugaan betol nk menghadiri majlis lagha nih (hujan lebat kat Ara Damansara a.k.a. ofis aku, tersangkot in heavy traffic almost 2 hrs..bla, bla, bla…). Eh…majlis nih tak lagha, tp kitorg nih yg lagha sgt. Tak leh cover sbb bak kata Juju, “teman betekak, bermanja tegedik2! well, this what we called b.f.f”. 😀

.
kitaorgBFF

It’s the times we’re so crazy, that people think we’re high.
It’s the times we laugh so hard, we can’t help but cry.
It’s all the inside jokes and “remember when”.
those are all the reasons that we’re best friends!

Dah lepak…takkan makan-makan je. As usual…ktorg mesti ada program syiok sendiri. Kita namakan program “Tak siapa pulang dgn tangan kosong”. Gempak kan?! mesti la…..Hukhukhuk…seronoknyer! kan…kan…kan *anggok-anggok*
bff2013 (2)
.
bff2013 (3)
.
BFF2013
Tuh dia… masing-masing bawa balik hadiah “lucky draw”. 

This year…aku cabot nama Mimie (bbf in Love) & aku dapat book! ohh…rezeki, I love reading. Tak sabar nak start baca buku nih Rasulullah is my Doctor by Jerry D Garry”.

Thanks Mimie for this beautiful gift. When it came from heart, it will go to the heart, in sya Allah. 🙂
Juju (bff in Love) plak…cabot nama aku *wink*.
Guess what she get from me?!! Hahaha…sesuai utk org yg malas nak bertukang kat dapor. Aku kasi KOPI TENOM. Purely made in Malaysia. Only ada kat Sabah. Kebetulan aku pon mmg baru je balik outstation kat sana.. sempat gaks aku shopping kopi! Aku harap Juju suke yer… (thanks gaks sbb juju shared dgn bff in love yg lain…kasi sorang 1-2 sachets *muahh*) 

Bff in Love yg lain… Sue dpt hadiah drp dikyah, Lin dpt drp Sue, dikyah dpt drp Lin. Mimie plak dpt drp Juju. Itulah namanya “Tak siapa pulang dgn tangan kosong” 😀

 

bff2013 (1)
Gift of the year 2013… khat calligraphy by Imad for all Bff in Love. 😉
.
bffTree
This is our friendship tree
.
(sbb nih special made…hanya ada 1, so dikyah yg amek & will keep at her office. So that all bff bila pegi office desk die bole la cuci mata tgk nih..hehehe *wink*)

Tup..tup..tup, kejap je rasanya. Disebabkan time limited dgn kedai pon ramai org, dah nak tutup plak tuh… so sesi mesyuarat meja bulat dipendekkan (eloklah jgk…esok keje oii..). Sempat jgk ktorg diskus psl next year planning. Huh…. Belgium? Switzerland? India? China? Morib? mana satu????!!! sok..sek..sok…sek! 🙂

Pendek cerita..tunggu hokey! Kitorg masing-masing ada tugasan “Nora Zain”, Kahkahkah…

Eventho lepak smpai jam 10 p.m. je…it was a long day for us… TQ all, loVe much *muahhhh*
Alhamdulillah. Smoga persahabatan ini terus hangat walaupon ditelan masa. Muahhh bff~! 😉

…bila aku rajin menulis (“,)

%d bloggers like this: