SDG Treasure Hunt 2014

Assalamualaikum sahabat  & readers~!

25.1.14; ...football fever~!

SDG treasure hunt 2014. This event make us crazy like no one can elaborated it. Wehhooo…😀

Nak cte apa?

Ni kali ke-2 aku join treasure hunt.

And this was my 1st time join SD Group treasure hunt. So…kali ni lebih havoc la kan…sebab?!

1) aku group member dgn mid, dote & el. Ni la masa nk jln2 & spent leisure time with them… (my earlier thought). So bila dorang minta all dtails, no objection.

hunter1

.

2) theme Football Fever. Aku mmg tak minat bola sepak at all except for World Cup (4thn sekali nk layan games bola..itupon sbb ada Brazil d’samba).

Tapi in our group… ada yg gila bola liga Malaysia je & ada yg walaupon tak gila bola tp bole tahan gaks bila cte bab bola premier league, Series A, referee pon die kenal…hahaha. dasat kan??!!😀

3) sesuka hati fc! Dh kata football fever.. kena ikot style bola sepak la kan! Jadi kena ada nama team – sesuka hati fc nih decided by mid. Dia ni merangkap admin ktorg…yg alert all email on this event. Sbb first come first serve basis kan.

Pakaian..jersey & club mafla! Aku serious tak suka pakai jersey. Tp kali ni kena layankan je. Bajet pon limited gaks! Semangat punya pasal, nak ikot tema punya pasal…pegi carik jugak, aiseh.

Face painting /sticker… aku mmg tak penah la conteng muka sbb sukan ni…tennis takde mende merepek mcmni. Aku layankan jgk…nak rasa demam bola kan, hikhikhik😉

Hunter2

.

facepainting.

4) decorated car... firstly mcm tak kisah sgt. Tp lepas wakil ktorg balik drp event’s briefing… mak aihh semangat plak nk wat kereta berhias. Sbbkan ktorg first time join Group’s Hunt, so kita wat deco simple je. Simple pon…sempat gak wat logo group & tempah banner. One day before the event we were doing everythings. Penat kot. Hahaha. Nak tau..(1 day before event) aku siap dpt nota layang drp team SuperMario…soh ktorg balik awal! Hikhikhik.🙂

decoCar.

5) route Ara Damansara – Penang. Straight fwd la kan?! But not as easy as we thought in the beginning. The challenge route was terrible…we went thro Ipoh d’busy town hokey. Ohhh…pusing drp Simpang Pulai ke Ipoh Selatan (jusco Aeon tuh…tempat lepak ms kat kampus USM tronoh dlu…) then pusing balik masok ke Ipoh town! …and traffic was terrible on the Saturday afternoon. Ohhh…no!

Aku driver…so mmg ada stress sket la kan. Time constraint pon ikot sama!

6) Nak tau?! Lps flag-off… baru je masok highway NKVE ke arah utara, & blom pon jawab soklan no. 1… dh terbang ktorg punya banner. Hahaha… tinggal kenangan jelah.😀

7) Hunting questions mcm susah sgt kot… dalam keta mcm aku sorang2 je penglipur lara. Dorang bertiga sibok menjawab soklan. Radio yg terpasang pon dorang tak layan. Aiyak…aku start la bosan. Driving pon kena ikot hadlaju. Kata dah angkat ikrar utk patuhi undang-undang jalanraya pagi tuh. Uwaaaa… (leisure… my earlier thought dah meleset…lain jadinya, dorang seyes sgt, takottttt)

8) Route challenges mmg hangat-hangit-hahaha! Searching of information… berguna jgk Galaxy Tab aku. Mmg berhabisan la digunakan utk surfing information about football. Maklumla…ktorg ni limited knowledge about football, tp bkn alasan la tak dapat nk cari hint utk jwb soklan treasure hunt kan. Skrg..sumenya dihujung jari saja.

hunters.

Sincerely, aku kagum la dgn our hunters – mid & dote. Bertungkus lumus dorang translate every and each indicators, anagrams, hints, clues. Surfing for the info, look back to all photos yg ktorg snapped to find the treasure answers… wah mmg dh mcm tongkang pecah dh keta aku masa tuh. Our discussion volume were higher than radio volume. Hahaha…

Nak jadi cerita..masa ni la car charger aku not functioning well. Cable worn out. Ermm…dah buang, nak beli baru hokey. Tp our hunters mmg the boom la! I love uolls, my hunters. Muahhhh😀

El plak informer & co-pilot yg dedikasi. Tak abes2 dok remind aku about speed and speed and speed. Dah cukup slow aku driving ikot speed limit…itu pon kena alarm gak! aiyoyoyo… Ohh… geram je bila tgk hunters lain pecut kat lorong kanan! Beside that, El jgk our PR utk dptkan information tambahan. El ni kira mcm mamarazi ktorg la. Thumb-ups!

Addition facts… dalam berkejar-kejar nak complete kan route challenges, perut lapar tak dilupai. On the way to Taiping from Ipoh, ktorg dropped by kat McD drivethro. Kena makan jugak…barulah otak cerdas. Hehehe…pekena burger sorang 1 dlu. Yay ;) 

9) Kick challenges kat Ipoh…kali ni kitorg ada outdoor challenge. Kitorg sume kena amik penalti i.e. tendang bola masok gol. Cayalah kat mid, dote & el yg berjaya menyempurnakan sepakan penalti. Aku plak..kali pertama masok, tp sbb goalkeeper bergerak, maka terkena la kaki die & disqualified. Second kick..tersasar plak tendangan aku. Hahaha…whatever :P 

kickchallenge.

Hunter2aJust arriving safely at Bayview Resort, Batu Feringgih Penang😉.

.

10) Finally, celebration dinner… walaupon tak dapat top 50 & tak dapat cabutan bertuah pon, tp kitorg enjoy la. Lps abes dinner yg meriah giler dgn hos Dee… kitorg wat postmortem. Membebel la dorang sume..itu ini bla..bla..bla… ntah la aku no comment (bajet retis la statement aku nih).

huntDinnerDinner havoc dgn pengacara jemputan Dee. Hamboi…dia sorang conquer the night. Zahid plak jd artis jemputan. Bola punya pasallah🙂.

huntermateSesuka Hati FC & C++ United

.

decoTeamGroup nih adalah pemenang decoration car. Congrats to Belalang Tempur🙂.

.millerhuntersThe mill’s hunters~! .

kitorang dHuntersKitaorang…! *wink*

.

Ada juga beberapa kekesalan… i.e. route challenges yg costly. Apa taknya..from Subang – Ipoh – Taiping – Juru – Batu Feringgi. Tp kitaorg hanya dpt petrol voucher rm50 saja. Ermm…berbaloi tak dgn yuran penyertaan RM500? Food dinner pon tak sedap… poor meals from Bayview resort Penang.

And… kitorg TAK leisure sgt pon this time sbb dorang sume tak sihat. Kalo menang treasure hunt or decoration car, mesti sakit batuk2 dorang nih hilang. Hahaha…so aku sorang je la yg enjoy itu ini. Hehehe…😀

hunter3

Congrats to my team Sesuka Hati FC. Next challenge pastikan kita dpt top 10! In sya Allah. All above..it was really enjoyed. Wehhoooo…

…bila aku rajin menulis (“,)

About yanchor

I’m a person with extra.ordinary passion! ...wherever you go, go with all your h.e.a.r.t.!

Posted on January 29, 2014, in event | peristiwa, travel | kembara and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink. 2 Comments.

  1. Sharifah Rashidah

    Kiutnye adek dlm sume gambar tu…wahahahahha…

Comment please ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: