Monthly Archives: February 2014

IJN Run for your Heart 2014

Assalamualaikum sahabat & readers~!

23.2.14; …larik! dupdapdupdap…run..run…we run for our heart!

Macam tak sangka.. rombongan ala-ala cik kiah menjadi kenyataan. My big family at the IJN Run for Your Heart event! It was so great, so tak sangka… cayalah kat sume yg menyahut cabaran hidup sihat. Hehehe… *thumb ups*

Btw…JOM kita mula cerita!

The idea to join this event berlari was initiating by cousins aku yg sengal. Kononnya nak dapatkan 10+1 participants, so then bole bayar less than actual. Roger everybody…and finally, kitorang seramai 20 orang (+2 yg bole masok stroller) dgn bersemangatnya menyahut cabaran “fun” run 😀

run_start_all

we_runYay..semangat merah! It’s about HEART.

Bertempat kat Taman Wetland, Putrajaya… berkumpul kononnya seawal pagi, tapi nmpknya kitorg yg dr Enstek (ikot gps is about 30mins je) yg smpai paling lambat. Fuh, nasib baik just terlepas senamrobik je… sbbnya sesat kat dlm putrajaya. Aisehhhh…

Let’s start running… 8km hokey 😉

.

run_start_actionYay…start je dah nmpk mcm santai sgt kan?!! Hahaha… 😀

.

we_runnerHah… yang ni barulah nampak semangat jitu nak berlari! Top photo is Apis d’cousin. Dialah runner family ktorg! Bottom photo is my youngest cousin & our beloved nephew, Anip (pangkat poksu dah nih..) & Haziq. Haziq mmg tak pakai stroller, terbaek la cayang 🙂

.

Run_uncle_redInilah cabaran 8km. Perghh…tak sangka kena melalui jln batu gravel mcmni. Fuh…berpeluh aku berjogging kat cni. Takot terseliuh..aiii berdoa agar cepat abes melalui jalan berbatu ni, unfortunately..about 6km jugak kot! Hahaha…alhamdulillah, berjaya 😀

Look…paksu dah dokong Haziq (btw, Haziq called him as Toksu). Anip (red shirt with family’s logo) sangat good boy!

.

run_uncle_auntyYeah.. ni my beloved makteh & pakteh. Run together. Ohhh..berjaya pusing about 8km. Cayalah 😉

.

run_finish_action1Yeah..antara yg terawal smpai. Top is Dikyah – abes pusing 8km. Bottom is my beloved Maklang – half way turn to finish line with the stroller. Yeah, took finisher medal. (Apis, Mamat, Dayah pon smpai awal..tp tak de gambar la)

.

run_finish_action

run_finisherChaiyok la sume…! berlari nak kejar finisher medal..hohoho. Ada jgk yg berlari nak dapatkan 100plus & pisang… katanya la, poyo kan?!  😀

.

run_santai run_me_selfieLepak time~!

Perghh… masa ni mcm2 perasaan ada. 1st skali ialah LAPAR. Aku mmg tak sempat nak breakfast. Bukan aku je…rupanya sumenya pon sama. So masa lepak ni la nak cari makan. Siap ada beli nasi lemak seringgit kan. Aku cukop la pisang & roti (it’s free)! Hehehe 😀

Dah berkumpul ramai-ramai bagai “dunia ini ana yang punya”, bergambar mesti la tak lupa kan. Selfie pon sempat je. Hahaha…

.

run_initiatorInilah the initiators! Semangat la kan… 😉

So…how about next event?! Ada yg surrender ke?? hohoho… *shhhhhh*

.

run_kitaorangRombongan “1Hati Keluarga Harmoni” ke Putrajaya

We did it! Yay… mmg slalunya gugurl je yg suka berposing. Yang boboi nyer dah pegi amek kereta & ada jgk yg “pemalu” sgt. 😀

It was really great day with them. Thanks to mak-pak sedara yg sudi support & join kitorg berlari hari nih. Syukur pada Allah kerana mereka (mak-pak sedara) sentiasa bersama & memberi galakan dlm semua aktiviti yg kami minati (walaupon ada antara mereka yg kat rumah je…but we know how much they’re supporting us).

Alhamdulillah.

**thank you to photographers yg sudi share gambar #runforyourheart2014 kat fb 🙂

…bila aku rajin menulis (“,)

Broga Hill; …holiday gateway!

Assalamualaikum sahabat & readers~!

Wah lama aku sepi…nk carik masa mencoret cerita2 aku…ohhhh 😀

JOM kita flashback…>>>
31.1.14; …broga hill hiking~!
Hope cerita aku nih blom basi lagi la…hahaha 🙂

Aku?! …the memories still just it was like yesterday. Awww…but it’s so true. Seronoknya bila tgk photos posing2 kat sana. So let’s me share the snapshots. Tapi just a few…to recap all the hiking route. Hahaha…

broga1

Dikyah & me… it was our first time. Slalu dgr org cerita je…takde la rasa beria-ia nk mendaki. But this time… seronok sbb plan baek punya dgn Fatimah. Not only that…kita ajak members lain utk memeriahkan lg jalan-jalan kita (ohh…jalan-jalan la sgt..mendaki nih oiii) 🙂

.

broga_bilanaksampai

Yeah… perjalanan dah start. Look… nih baru half way. Masa smpai this area, aku dh rasa “bila la nak smpai puncak nih?!” 😀

Nak cerita apa?! Time nih CNY holiday. Berkumpul kat parking about 8.30 a.m. Then bila dah cukop korum, barulah kitaorg start mendaki. Cuaca amat baik..cerah & berangin sgt! Memang berdebu…kena pakai face mask kalo tak tahan debu. Ohhh…

Crowded?! ..ramai jugak walaupon dh agak lewat kitaorg start. Mmg decided to start lps sunrise…malas nak berebut2 tengok matahari terbit. Hahaha 😀

.

broga_akudalamsemak

Pemandangan sekeliling mmg cantek! Smpaikan dalam semak pon nampak unik.. kihkihkih 😀

Sempat gaks aku kan?! Mestilah…masa mendaki, kami kumpulan 7 org ni terbahagi kpd 2 groups (5+2). Aku sbg marshall (cewah…coverline baik punya) kira group ke-belakang la. So…bagi menikmati kehebatan pendakian 400m, kita posing2 & selfie dulu yer. Suhana & me mmg enjoy our hiking with tangkap gambar sana sini situ. Yeah…yg group ke-hadapan tuh tggu kat checkpoint yer.

.

broga_meMe… & red for enjoying CNY holiday 🙂

.

broga_me&her

Unconditional LoVe. Dikyah & me… it’s was quality time together.

.

broga_akudakiYeah…kami terus mendaki ke puncak Broga Hill.

This was the last stage to the top! And masa ni kitorg dh bergabung menjadi 1 team semula. Haha… 😀

My passion of the day… kalo mendaki bukit, biarlah smpai ke puncaknya! Bravo…just do it, hokey 😉

.

broga_hill

Puncak Broga. Yeah…we’re finally did it!

This is our team of the day. Dikyah, Syida, Fatimah, Muniza, Suhana, adik Lily & me…yay! 😀

.

broga_seeworld

Snapshot from the top.

.

Yay..it was so exciting. Bukan saja dpt mendaki bukit Broga, tp kami juga berkenalan dgn sahabat baru. Muniza (kawan Fatimah) & Suhana, adik Lily (kawan Syida). Now…we’re friends. Mereka kawan kami jugak! 🙂

Lepas abis mendaki dgn pelbagai cabaran (aww…masing2 tau la kan), kitorang g lepak makan2 kat pekan Ulu Beranang. Seronok…and definitely started thinking on our next event. Hahaha.

Alhamdulillah…really enjoy the day.

**thanks to Syida & Ana for a few lovely snapshots.

…bila aku rajin menulis (“,)

%d bloggers like this: