IJN Run for your Heart 2014

Assalamualaikum sahabat & readers~!

23.2.14; …larik! dupdapdupdap…run..run…we run for our heart!

Macam tak sangka.. rombongan ala-ala cik kiah menjadi kenyataan. My big family at the IJN Run for Your Heart event! It was so great, so tak sangka… cayalah kat sume yg menyahut cabaran hidup sihat. Hehehe… *thumb ups*

Btw…JOM kita mula cerita!

The idea to join this event berlari was initiating by cousins aku yg sengal. Kononnya nak dapatkan 10+1 participants, so then bole bayar less than actual. Roger everybody…and finally, kitorang seramai 20 orang (+2 yg bole masok stroller) dgn bersemangatnya menyahut cabaran “fun” run😀

run_start_all

we_runYay..semangat merah! It’s about HEART.

Bertempat kat Taman Wetland, Putrajaya… berkumpul kononnya seawal pagi, tapi nmpknya kitorg yg dr Enstek (ikot gps is about 30mins je) yg smpai paling lambat. Fuh, nasib baik just terlepas senamrobik je… sbbnya sesat kat dlm putrajaya. Aisehhhh…

Let’s start running… 8km hokey😉

.

run_start_actionYay…start je dah nmpk mcm santai sgt kan?!! Hahaha…😀

.

we_runnerHah… yang ni barulah nampak semangat jitu nak berlari! Top photo is Apis d’cousin. Dialah runner family ktorg! Bottom photo is my youngest cousin & our beloved nephew, Anip (pangkat poksu dah nih..) & Haziq. Haziq mmg tak pakai stroller, terbaek la cayang🙂

.

Run_uncle_redInilah cabaran 8km. Perghh…tak sangka kena melalui jln batu gravel mcmni. Fuh…berpeluh aku berjogging kat cni. Takot terseliuh..aiii berdoa agar cepat abes melalui jalan berbatu ni, unfortunately..about 6km jugak kot! Hahaha…alhamdulillah, berjaya😀

Look…paksu dah dokong Haziq (btw, Haziq called him as Toksu). Anip (red shirt with family’s logo) sangat good boy!

.

run_uncle_auntyYeah.. ni my beloved makteh & pakteh. Run together. Ohhh..berjaya pusing about 8km. Cayalah😉

.

run_finish_action1Yeah..antara yg terawal smpai. Top is Dikyah – abes pusing 8km. Bottom is my beloved Maklang – half way turn to finish line with the stroller. Yeah, took finisher medal. (Apis, Mamat, Dayah pon smpai awal..tp tak de gambar la)

.

run_finish_action

run_finisherChaiyok la sume…! berlari nak kejar finisher medal..hohoho. Ada jgk yg berlari nak dapatkan 100plus & pisang… katanya la, poyo kan?!  :D

.

run_santai run_me_selfieLepak time~!

Perghh… masa ni mcm2 perasaan ada. 1st skali ialah LAPAR. Aku mmg tak sempat nak breakfast. Bukan aku je…rupanya sumenya pon sama. So masa lepak ni la nak cari makan. Siap ada beli nasi lemak seringgit kan. Aku cukop la pisang & roti (it’s free)! Hehehe😀

Dah berkumpul ramai-ramai bagai “dunia ini ana yang punya”, bergambar mesti la tak lupa kan. Selfie pon sempat je. Hahaha…

.

run_initiatorInilah the initiators! Semangat la kan…😉

So…how about next event?! Ada yg surrender ke?? hohoho… *shhhhhh*

.

run_kitaorangRombongan “1Hati Keluarga Harmoni” ke Putrajaya

We did it! Yay… mmg slalunya gugurl je yg suka berposing. Yang boboi nyer dah pegi amek kereta & ada jgk yg “pemalu” sgt.😀

It was really great day with them. Thanks to mak-pak sedara yg sudi support & join kitorg berlari hari nih. Syukur pada Allah kerana mereka (mak-pak sedara) sentiasa bersama & memberi galakan dlm semua aktiviti yg kami minati (walaupon ada antara mereka yg kat rumah je…but we know how much they’re supporting us).

Alhamdulillah.

**thank you to photographers yg sudi share gambar #runforyourheart2014 kat fb🙂

…bila aku rajin menulis (“,)

About yanchor

I’m a person with extra.ordinary passion! ...wherever you go, go with all your h.e.a.r.t.!

Posted on February 26, 2014, in event | peristiwa and tagged , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Comment please ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: