P. Ramlee the Musical; … 2014 is the returns!

Assalamualaikum sahabat & readers~!

11.10.14; …the Legend Returns!!

The Life, The Loves & The Inspiration… sesuai dgn temanya, pementasan P.Ramlee d’musical SEKALI lagi menghangatkan Panggung Sari, Istana Budaya. Ini merupakan kali ketiga teater muzikal itu dipersembahkan. Dan… ia umpama menjadi persembahan mengimbau kenangan buat Ida & aku🙂

SAMSUNG CAMERA PICTURES

.

Hah… guest what??! 

Uolls tak pyh nak bulat mata sangat. Korang pon tau yg aku ni mmg kaki teater…. opss minat gile menonton teater~! And… P.Ramlee the musical in year 2007 was my very first time. Itulah kali pertama aku jejak kaki kat Istana Budaya, pentas paling berprestij di Malaysia tercinta ini. Dipendekkan cerita…  “In year 2007… Ida, Mira & aku terkocoh2 merempit dari Labu ke KL dlm jam 6pm. Yelah meredah jams bagai… show was on 8.30pm. Dok atas skali…baru start keje, blom mampu nak spend lebih2 walaupon dok estate je. Balik sampai umah dh jam 1.30am… seram masok estate gelap gelita bagai. Tapi…it was so amazing performance & exciting night”. Is that called mengimbau kenangan??! Yes… it is!😀

PRTM throwback

.

Keinginan ku tinggi, demi cinta ku pergi.

Kan ku serahkan semua, segala yang ku ada untuknya.

Dari Penang ke Singapura, kan ku jaja suara untuk ku tempa nama di Singapura.

Bait-bait lagu ini masih menggamit aku tatkala mencoret pagi ini. Alunan lagu-lagu lain jgk masih bermain-main di fikiran aku.. so let me tell something about the performance tonite ^^

.

Awesome performance.

First of all… kudos to all casts and the production members. Yeah… it was really amazing performance. Walaupon nyata skali jalan cerita diberikan nafas baru, namun pujian wajar diberikan kpd barisan teraju utama. Boleh aku katakan… (sebenarnya sume org pon tau) yg teraju utama bukan lagi barisan pelakon 2007. Apapon… penghayatan watak serta penampilan Tony Eusoff, Nadia Aqilah, Datin Seri Tiara dan Lisa Surihani mmg mengujakan. Yeahh.. they were great!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Remy… Tony mmg seperti jelmaan P. Ramlee. Gaya percakapan, gerak tubuh & penampilannya saling tidak tumpah seperti Seniman Agung itu. Nyanyiannya baik dan mirip sgt dgn P.Ramlee. Huhuhu… cuma pd aku, kehebatan P.Ramlee di pentas mlm ini agak tenggelam dek kehebatan heroin-heroin nya.

.

Sally… Nadia Aqilah is the stagebomb! Hahaha…bley tak ioll ckp mcmtu??

Saloma gaya Nadia Aqilah… actually bersahaja. Tapi yg paling memukau adalah kelunakan suara @arikikiki ni. Serious… mmg power beb. Aku kasi all star on the sky utk nyanyian Nadia Aqilah mlmni. Nyanyiannya dgn gaya tersendiri…langsung tak mirip suara Liza Hanim yg terdahulu membawakan watak Saloma in 2007. Yeah… 1st time tgk Nadia di pentas, I’m really blown away. Aku kena akui… she did very well. Congratulation!

.

Nori… Datin Seri Tiara Jacquelina tentu skali tak dpt dinafikan kredebilitinya di pentas. Aku sifatkan penampilannya kali ni bersifat WoW. Yeah… sekali lagi Tiara tak mengecewakan aku di pentas. Ohhh aku rasa “sesuai” watak Norizan di pentas mlm ini dgn gaya Tiara yg sgt slumber. I loike ok~😉

.

Jun… what I can say much about Junaidah by her??! Lisa Surihani semakin berani utk tampil berlakon teater. Dan penampilannya kali ini bertambah matang berbanding kemunculan pertama Lisa dalam Tribute Tun Siti Hasmah. Mlm ni aku kagum bila Lisa bole menyanyi live dgn baik. Again… Lisa menari mmg comel, hehehe🙂

Besides… Dato’ Aznil, Dougles Lim pon mencuit hati.

.

Sentuhan pengarah… bro Pat Ibrahim kali ini ternyata berbeza. Memang kehebatan produksi cukup gah & utuh. Permainan lagu-lagu sepanjang 3 jam itu sudah mampu menerbitkan emosi dlm menyorot kisah Seniman Agong ini. Yeah…aku rasa itulah pertaruhan sang pengarah dlm The Legend Returns kali ni. Apapon… aku mmg terhibur. Aku rasa audience yg penuh seluruh Panggung Sari pon terhibur. Overall performance was awesome.

Remy_Nori

.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

.

Ida & me really exciting during the show. Sempat jgk kami berseloroh setiap kali bertukar plot. tentu skali kami ter “imbas” moments persembahan 2007. That’s why… we called it The Throwback Show!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

.

1 more thing… Fariha & Solah pon join skali kali ni. Aku mmg tukang promo paling berjaya ikut cara sukahati aku! Hahaha…

SAMSUNG CAMERA PICTURES

.

Alhamdulillah… on top of everything, Ida & me spent our Saturday together. Yeah… it’s really great outing day!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Safe journey babe. Memang best hari ni. Thanks for today. It was really great n I had so much of fun!

~ Ida

…bila aku rajin menulis (“,)

About yanchor

I’m a person with extra.ordinary passion! ...wherever you go, go with all your h.e.a.r.t.!

Posted on October 12, 2014, in entertainment, event | peristiwa and tagged , , , , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Comment please ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: