Coret-coret 2015

Assalamualaikum sahabat & reader~!

 

31.12.2015; …sayonara 2015.

Wah… tahun 2015 telah meninggalkan kita. Muhasabah performance aku spjg tahun, aku sedar bahawa aku semakin jarang mencoret-coret di blog kesygn ini. Namun itu bukan alasan utk aku terus membiarkan ia sepi & bersawang, cuma aku perlu membina azam baru utk merangka strategi bagi menghangatkan semula platform sokseksoksek aku ni. In sya Allah😀

 

Nah… JOM mengimbas kembali peristiwa-peristiwa WoW aku spjg tahun 2015. As I had mentioned before… journal nih utk aku simpan cerita-cerita aku. Ia utk mengingatkan diri aku (& kamu jugak).

 

21 Jan – Awal tahun yg benar-benar menguji kekuatan kami sekeluarga. Atok kesygn kami telah kembali ke rahmatullah. Kehilangan atuk benar-benar meninggalkan kesan mendlm kpd kami semua seisi keluarga. Bagi aku… kasih syg atok, cerita2 atok, karenah atok, pengorbanan atok, & segala kenangan bersama atok akan terus segar dlm ingatan. Al-fatihah.

 

 

SatayGathering

13 Feb – Satay night with BFF!! Yay… it was a post year-end gathering 2014. Actually we keep postponed our earlier plan a few times, however gathering is a must. Cepat lambat tu Allah yg tentukan. Kali nih ktorg makan satay… sbb nih favorite most of BFF & tak lupa jugak tukar-tukar hadiah. hukhukhuk😀

 

 

 

CAMERA

BFFKLTour BridgeKLCC

 

BFFKLTour BusHOHO

 

CAMERA

17 May – BFF KL tour. Wah… serious best! “Hujan emas di negeri orang, hujan batu di negeri sendiri..”. Berbekalkan pepatah melayu inilah, kitorg melancong ke Bandaraya Kuala Lumpur. Selalunya kita pegi trip ke negara orang, tentu sekali kita kagum dgn pembangunan & kepesatan bandaraya di sana. Tapi kita selalu terlupa bahawa negara kita juga setanding dgn pembangunan & kepesatan di negara-negara lain jgk. So… BFF telah berjaya pusing seluruh Bandaraya Kuala Lumpur. Kitorg visit ke Twin Tower KLCC – skybridge & observation deck, naik bus Hop On Hop Off, turun lunch kat Central Market & pusing naik bus Hop On Hop Off terus kembali ke KLCC. Weolls kagum hokey, Malaysia Boleh😉

 

BFF Raya

BFF Raya1

17 Aug – Horray… BFF balik kampong! *wink*

Tahun nih merupakan tahun ke-4 kitorg buat baraan raya. Tapi tak seperti tahun2 lepas yg mana ktorg hanya berkonvoi sekitar @enstek – bangi – KD – s.alam… tahun ni kitorg membuat sedikit kelainan. Cewahhh… weolls berarak berhari raya dari keramat rumah bff Syida (yg first time ktorg nak beraya nih), then ke kampong bff Sue di Felda Gedangsa & rumah bff Lin di Manjoong. Di tambah lg dgn musim rambutan di kampong bff Sue, alahai… seronok habaq ang!

 

 

BFF ShellOut

BFF ShellOut1

BFF ShellOut2

20 Sep – Shell Out day BFF & our sisters. Thanks kak Ina yg bermurah hati belanja kitorg makan sampai ketat perut. Alhamdulillah🙂

 

 

AdahKahwin

AdahWeds

20, 21, 29 Nov – Adah & Nazim wedding ceremony. Dah lama our big family tak buat kenduri kahwin. And dah lama jgk kitorg sebenarnya tak pakai baju sedondon & bergambar ramai-ramai. Meriah & rioh sangat. Alhamdulillah everything went well.

To my dear cousin… Selamat Bercinta sampai Syurga dgn rahmat Allah. Semoga Allah memberkati perkahwinan kamu berdua. Aamiin.🙂

 

Tadaaaaa… dah masuk tahun baru pon. Semoga Allah memberikan aku (& kamu jugak) hidayah & petunjukNya utk terus memperbaiki iman, taqwa & memberikan kekuatan utk menghadapi tahun 2016 yg pasti penuh dgn cabaran.

Terima kasih Allah atas segala kenangan spjg tahun 2015 ini.

Adios…~!😉

…bila aku rajin menulis (“,)

 

About yanchor

I’m a person with extra.ordinary passion! ...wherever you go, go with all your h.e.a.r.t.!

Posted on January 1, 2016, in event | peristiwa, notes | nota and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink. Leave a comment.

Comment please ;)

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: