Blog Archives

Azan & Rosmah; …meraikan C.I.N.T.A~!

Assalamualaikum sahabat & readers~!

29.02.16; …throwback majlis meraikan cinta! ♥

Alhamdulillah…finally, my beloved brother telah sah menjadi suami kpd pilihan hatinya. Kisah cinta mereka ibarat kisah cinta monyet zaman persekolahan yg menjadi kenyataan. Cehh…berbunga sgt ayat ni, bluuupppp!

Btw…just to express my happiness on their marriage. Syukur pd Allah akhirnya perhubungan yg terjalin spjg perkenalan berakhir dijinjang pelamin. Doa dgn penuh rasa syukur yg dpt dipjgkan semoga kedua-duanya dirahmati & diberkati Allah. ☺

Nak cerita pasal kenduri ni… mmg pjg berjela-jela. Cukuplah aku nak amek kesempatan utk mengucapkan millions thanks to my big family yg menjadi “org kuat” majlis. Thanks again for all hard works & contribution for this event. 😘

Persiapan kenduri kahwin ni mmg memenatkan mental & fizikal. Btol lah org kata… “org lelaki tak pernah amek ‘kisah’ pon psl persiapan kenduri”. Seriously mmg aku agreed. Senang ckp… “alahai, buat simple2 sudah”. Tapi apa yg nak dibuat tuh… mmg not in his mind at the earlier preparation stage. And iolls as event manager a.k.a responsible person in-charge kenalah gigih (maklumlah… igt senang ke nak puaskan hati sume org) to make sure everything had planned accordingly i.e. mengikut tuntutan agama, follows “do & don’t” abah & mengutamakan kemeriahan buat seisi keluarga. Aku bersyukur kerana ada mak-pak sedara sbg tempat rujukan. Malah pengalaman menganjurkan corporate events dlm organisasi tambah memudahkan aku menyalurkan idea utk persiapan & perjalanan majlis kenduri. Hehehe… #siapayangkahwinniey 😅

Apapon, JOM layan photos sekitar majlis kenduri Azan & Rosmah. The kenduri was my family’s first experience. Alhamdulillah, terlalu byk yg Allah permudahkan. 😊

.

Solemnization 12.2.16, 3.30 p.m.

Alhamdulillah… hanya dengan sekali lafaz, my youngest brother kini memikul tanggungjwb yg besar utk memimpin keluarga kecilnya sendiri.

 

wp-1456726057546.jpg

.

Reception Night 12.2.16, 8.40 p.m.

imageWe are family! 😍

imageThe Penasihat 25 percent!! Hahaha 😂

 

imageBila d’merengs on stage!! Memang penat la pengantin. Click click sana sini sinunnnnnn 😉

 

.

Reception @enstek 14.2.16, 12.30 p.m.

image
Pelamin deco by MielyDazzle (visit their ig: @mielydazzle) with concept of simple, vintage & rustic 😎

 

image
Door gift chocolate moist by Najib’s Bakery (visit their ig: @najibsbakery) was totally yummilious 😋. Berebut2 sume nak ‘tapau’ bawa balik. Hehehe…

 

wp-1456726281206.jpg

.

catsThe event 😉

.

imageThe groom boys & girls. Tq my merengs’ cousins for the commitment. Serious iolls sayang sume ketat2. 😘

 

image

image

cats1Rioh habaq ang… sbb bab posing mmg we’olls suker sangat, hukhukhuk 🙂

Our big family in pastel purple theme. Im lovin’ it!

.

imageAlhamdulillah, sahabat mama (arwah) pon hadir utk memeriahkan majlis kami. Thanks all aunties for coming. Semoga ukhwah yg terjalin kekal & diberkati Allah.

 

imageTq bff for coming. Actually sume bff dtg tapi gambar ni tak cukup korum hokey. Muahhhh xoxo to all bffwithlove mimie, sue, lin, juju & syida. Hehehe… 😂

 

.

“Barokallahu laka wa baroka alaika, Wa jama’a bainakuma fii khaiir”

wp-1456726590879.jpgAdik & Rosmah… semoga perkahwinan ini diberkati Allah & selamat berbahagia. Amin.
Selamat menempuh hidup baru 😆

Congrats & love u!😎

 

Alhamdulillah. Semoga Allah memberkati dan memberikan rahmatNya ke atas majlis kami ini.

#azanrosmahbigday #azanrosmahwedding #raikancintaazanrosmah

…bila aku rajin menulis (“,)

Nota Lebaran; …USM Reunion

Assalamualaikum sahabat & readers~!

2.8.15; … reunion aidilfitri 1436H. Alhamdulillah.

JOM..let’s photos talk 😀

Ini USM gugurl punya cerita
Kunjungan aidilfitri seantero kota
Syiok berborak bergelak ketawa
Semoga persahabatan kekal selamanya

Rumah 1b

Rumah 1a

Berkongsi kereta amalan mulia,
Inilah peluang nak bermesra-mesra,
Rumah Eagy pembuka acara,
Mee goreng, kopok lekor macam-macam la ada.

Nak kumpul skali gus memang la payah,
Maklumlah ramai yang dah ada “askar”,
Kat rumah eagy sempat la menjoyah,
Itu pon dah meriah riohnya bergambar.

.

Rumah 2a

Meriah berkunjung mula terasa,
Kami berkonvoi ke rumah kedua,
Kak Zack dah siapkan menu istimewa,
Ditambah potluck drp Chah, k.awien & Ina.

Rumah 2b

Rumah 2c

Nasi ayam special juadah utama,
Assorted desserts menggamit selera,
Hangatnya berseloroh macam dulu kala,
Perghhh… memang kami ni dah lama tak jumpa.

.

Rumah 3a

Rumah 3b

Dari Shah Alam ke Saujana Utama,
Pelan kunjungan mesra kitorang bertiga,
Syiok tu dapat jumpa akak-akak diva,
Mard, kak niza, kak izaton & kak aya semua ada…

.

Rumah 4a

Rumah 5a

Juadah di masak berkawah-kawah,
Hidangan meriah bangkitkan selera,
Pelbagai pilihan menggamit citarasa,
Sempat juga kami ke rumah Chah,
Kemudian singgah di rumah Baie pula,
Hidangan gezutt mereka pon sakan rupanya… 😀

.

Menziarahi sahabat rapatkan ukhwah,
Meraikan kemeriahan syawal mulia,
Terima kasih kepada tuan-tuan rumah,
Semoga murah rezeki kita semua.

buddies buddies1

Kalau ada sumur di ladang,
Bolehlah kita menumpang mandi,
Kalau ada umur yang panjang,
Dapatlah kita beraya bersama lagi.
.
.
In sya Allah. Alhamdulillah.
.
#footnote: Mostly dah 10 tahun tak jumpa dorang sume since lepas graduation. Ya Allah bila jumpa rioh rendah & havocnya masih sama. Hahaha… semoga persahabatan terjalin diberkati & dilimpahi kasih sayang Allah.
 .
Terima kasih Allah.
…bila aku rajin menulis (“,)

BFF; …Gopeng Adventure Getaway

Assalamualaikum sahabat & readers!!! 😀

5.6.15; …cakkk!

Adoyai… sepinya blog kesayangan ni. Serius…. aku agak ke”busy”an sangat skrg ni. Works… study… projects… cooking… weekends activities… bla bla blaaaa. Apapon, aku tetap akan terus menulis di sini. Ini tempat aku mencoret cerita-cerita aku. Banyak sgt cerita yg aku nak sematkan kat cni… mana nak mula cte erk?!! Fuh 🙂

Ok… ni nak #throwback cerita aku!

WWateRafting

25.4.15… adventure getaway !

Pernah dengar nama Kuala Razila ni??? Ntah ada dlm peta ke tak… itu aku tak tau. Hahaha.

Tapi… yg aku sure sgt, nama Sungai Kampar mmg popular. Kat Gopeng hokey!

Ceritanya… dah lama oii kitorang BFF tak buat adventure course sama-sama. So kali ni… we have spent our weekend with a short getaway. Nak cari yg dekat dgn alam semulajadi… oppss, bukan! Nak cari yg boleh mandi-mandi… yay, nak mandi sungai!

.

Ehh…

BFFrafting

Jgn nak ehh sgt… ni kitorg BFF ber-6. Cer teka sapa xde??

Aah… Juju (BFFwithLove) not in the picture! Sbb juju tak dpt join aktiviti basah-basah kitorg kali ni. Walaupon juju tak join, ktorg tetap bersemangat. Muhahaha… 😀

.

.

Ermm…

seniorBFFHah… dorang ni group BFF of senior girlfriends. D’Harun Team!

Ni lah ceritanya… adventure weekend with 2 generation of BFFs. Gempak kann???

Btw… program havoc ni merupakan aktiviti gabungan 2 groups BFF. Mereka yg menggelarkan diri sbg D’Harun Team ni merupakan kakak-kakak weolls – kak Yan, kak Yang, kak Ina & mak Sari. Skrg ni dorang ni dah masuk peringkat senior management dah. Nak released tension pasal keje… nak dating-dating girlfriends… so inilah masanya. Don’t worry… sume dh dpt “passport” utk dating dgn BFF ni. 😀

And for the very first time… we’re voting for adventure getaway.

.

.

Program ni sbnrnya merupakan idea asas kakak-kakak ktorg tuh. Nak me-lasak-an diri pulak katanya. Thus, we decided to have an adventure weekend at Gopeng, Perak.

Host ktorg: Amy Guido‘s under Kembara Murni.

Program: 2D1N c/w accommodation lunch, tea break, bbq dinner, breakfast & lunch!

Cost: all in RM295/pax with full activities (3 main activities)

Activities: Hah… ni let’s photos talk! 😉

Day 1

CAMERAJust arriving @ Chalet… apa ntah aku tak igt namanya! (tulah lama sgt baru nk update, sigh…)

Time utk dengar taklimat. Hah… tu lah bro Amy Guido kita!

.

Adv1b

Adv1cThe journey. Naik lorry… amek ngko!

Gigih & semangat masing-masing. Baju pon belom basah peluh lagi. Hahaha… 😀

.

.

Adv1d1Taklimat lagi…

Hah… cer teka apa aktiviti first ktorg kat Sg. Gopeng ni??

.

.

Adv1d

Adv1f

Pakai helmet bagai nih….!

.

.

Adv1e

Jeng…jeng…jeng!

Yes.. we were here… nak mandi air terjun! It was so exciting…

.

.

Adv1e1And… let’s doing abseiling!!!

Inilah aktiviti pertama ktorg. Water abseiling.

Alhamdulillah sumenya berjaya mengharungi adventure thrill yg pertama. Believe it or not… this was the first time for all of us. Yay 🙂

.

Adv1gHorray!

.

Adv1h

Lunch time. Kitorg makan berjemaah kat tepi sungai. Dah lama kot tak berkelah kat hutan. Seronok sgt. Makanan pon sedap. Sambal belacan paling umphhh!

.

WateRafting

Lepas lunch ktorg terus ke Kuala Razila ni. Our next activity was Water Rafting!

Teruja abeslah.

.

Rafting_n_restSantai! Sempoi! Seronok!

.

GroupRaftingHorray… “boom-boom”, “jump-jump”!

Inilah group Kembara Murni utk water rafting petang tu. Alhamdulillah.

.

Activities Day 1 – done.

Perghh… sengal-sengal abes lah urat-belirat! Malam ktorg bbq dinner kat chalet je. Ada kambing bakar, ayam bakar & bbq side dishes.

Yang paling best tuh… DURIAN! Tq kak Ina belanja ktorg durian. Baru tau rupanya ktorg ni sumenya hantu durian. Muhahaha 😛

.

Day 2

 Alohaaa… Caving day!

Hari ni as planned, ktorg masuk Gua Tempurung. Kitorg ambil thrill tour no. 3 – route wet adventure with 2.5 hrs trekking duration.

As everyone knows… Gua Tempurung is one of the longest caves in Semenanjung Malaysia. So kalo dah datang Gopeng, rugi rasanya tak menjelajahi keindahan di Gua Tempurung ni.

.

.

JOM kita jelajah Gua Tempurung. Sebelum tuh… kita mulakan dgn doa. Semoga Allah lindungi kami semua drp segala kemudaratan.

FYI, there are various tours into the caves. As I mention earlier… we’re decided to go for thrill tour #3 which is a tour from entrance to Golden Flowstone (platform 3), Top of the World (platform 5) and return through underground river. Memang basah habis lah. Other choices are Tour #1 (from entrance to Golden Flowstone – 40 mins), Tour #2 (from entrance to Top of the World – 1hr 45 min) & Tour #4 is the Grand Tour- 3.5 hours.

.

CAMERA

Golden Flowstone at the back! 🙂

CAMERA

Hey look… the  superb speleological wonders!!! Stalagmites and amazing stalactites formations.

We were at The top of the World 😉

CAMERA

Our fun crawling through holes and sliding down slippery stones.. we finally get wet in the underground river. Wehhoo… adventures sgt kan!

Adv3jYay.. we did it!

TQ bro Hanis sebab melayan karenah ktorg yang mcm2 nih 😉

.

AdvLastday

Left: Sue, mak Sari, Mimie, kak Yan, Lin, Kak Ina & me – Front Left: Syida, dikYah, Syasya & Syana 😉 Not in photo: kak Yang (balik awal atas tuntutan kerja…perghh)

Alhamdulillah. Finally..we’re really did it.

Penat sangat! Apa tak nya… meredah air tejun, sungai & gua in 2 days. And… esok kita kerja hokey.

All above… we’re really enjoying our quality time together. The best part… kita dpt gathering & borak-borak apa saja.

Semoga persahabatan & ukhwah yang terbina ini berkekalan. Terima kasih Allah.

…bila aku rajin menulis (“,)

%d bloggers like this: