Tip of Borneo Trip; …Tanjung Simpang Mengayau

Assalamualaikum sahabat and readers~!

I’m back with latest update. Guess what?!!

 

H.O.L.I.D.A.Y yay :D

22-23.11.2014; …again Sabah trip!

Wah… mesti uolls sume tertanya-tanya, apsal aku suka betul jalan-jalan kat Sabah. Yeah… Sabah negeri di bawah bayu nih tersembunyi 1001 tempat menarik yg mesti dikunjungi. Selain ia dikelilingi oleh pulau-pulau indah dgn pelbagai keindahan dasar laut, tp Sabah jgk kaya dgn pelbagai budaya & alam semujadi yg unik.

 

And again???!! 

Yeah… aku kena ke Sabah skali lagi. Outstation. And now is end of the year… i need refreshment from everything that call work! So… after short chit-chatting with kakLa, then kitorg decided spend our weekend at KK.

KK?? Nak pegi pulau ke?? aiyooo… mcm2 pulau dah ktorg pegi kat Sabah ni. So mana lg yg belum jejak kaki? Hah… and finally we agree to have a trip. And definitely entry kali ni  akan berjela-jela. Hahaha :D

 

So… JOM kita jalan-jalan! Let’s photos talk… hohoho.

 

Arrival

Ok. Nak cerita… both of us arrived at KKIA about 10.30 a.m. Aku from KLIA and kakLa from Tawau. Seriously ktorg tak prepare apa2 pon. Just in mind to get rent car and go!

And… cer teka?? Rupanya that weekend was UMS Convocation Day. So mmg la susah nak cari kereta sewa. Firstly tanya kat airport dlu… out of stock! Hahaha… then we’re decided to go to KK City and later make a decision on it. Actually kat airport tu tak byk pilihan.. susah nak compare harga. Bear in mind…ktorg berdua ni plan budget2 trip je. Hahaha… :D

 

Just arrival

 

In KK city… here and there jams. Biasa la tu… sambil kepala aku dok rolling information utk dptkan kereta sewa, teringat plak kat Tourism Information Centre kat Jalan Sinsuran tu. So terus je menuju ke sana. Alhamdulillah… disbbkan ktorg ni mmg gaya pelancong cuti-cuti Malaysia, layanan yg diberikan amatlah memuaskan. Kami bgtau kat staff yg bertugas tu plan ktorg & dia cuba dptkan kereta sewa utk ktorg. Again… fully booked! Fuhh.. *berpeloh*.

Tapi staff tuh tak menghampakan harapan ktorg… dia suggest ktorg walk-in at GoGoSabah Rent office at Wisma Sabah to ask either there are still available car or not. From the tourism office tu… about 15 min walking distance. So ktorg berjalan kaki je ke Wisma Sabah. Doa kami semoga Allah permudahkan urusan kami utk mendapatkan kereta sewa. Teruja sangat utk jalan-jalan mengembara kali nih.

 

Alhamdulillah. Only 1 unit available. It’s Saga! With rental rate rm140/day… ktorg rasa berbaloi. Btw…we had no choice too. Kan dh bgtau td UMS ada convo, hehehe… Lgpon GoGoSabah ni recommended by Tourism Malaysia. Service & layanan pon ok. Ramah sgt bah… hahaha. Dah dpt kereta…so then barulah ktorg bole fikir perkara lain. Next is makan dulu. Perut pon dah lapar.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Sokseksoksek… tgk peta, surfing information etc. Jom cuti-cuti Malaysia :)

 

Pusing-pusing kat KK yg sesak ni… kakLa & me decided lunch kat Secret Recipe je. Hahaha… jauh-jauh dtg ke Sabah, makan SR je. Malas nak tercari-cari kat mana nak makan. Hah… time lunch ni la, ktorg planned our trip. Apa tempat menarik? Chalet mana nak stay? Apa mende nak buat etc. Sementara tunggu order ktorg smpai… finally we got a chalet to stay! Alhamdulillah. Yay!

 

Where to go??

Tip of Borneo? Yelah…kalo tgk kat ats peta Sabah ni, uniknya bentuk seperti kepala serigala. (Yea?? Kepala anjing pon bole jgk. Opss sensitive! hehe… Kepala binatang la senang cte). And kat bahagian tanduk or telinga yg kat atas peta tu… is the area marks the northernmost tip of Borneo island. Wahh… teruja kan?! Kalo korang ada impian nak menjejaki seluruh negara Malaysia ni, 1 of the unique place to visit is Tip of Borneo. Please… masukkan dlm wishlist korang. Hehehe… ;)

 

Tip of Borneo… kalo dlm peta lebih dikenali dgn nama Tanjung Simpang Mengayau adalah satu tempat yg dikenali sebagai ‘Tanduk Negeri Sabah‘. Ia merupakan kebanggaan penduduk Kudat & rakyat Sabah. Hebatnya kawasan nih kerana ia merupakan tempat pertemuan Laut China Selatan & Laut Sulu. Kalau berdiri di hujung tanduk itu, kita boleh nampak di sebelah kanan ialah Laut Sulu, manakala di sebelah kiri ialah Laut China Selatan. Laut yg membiru dgn ombak-ombak jernih memukul batu-batuan tepi pantai menghasilkan pemandangan yg begitu indah & mengujakan. Serta sunset yg merah di kaki langit sgt menawan. Ada jgk yg mengatakan terdapat bulan-bulan tertentu sepanjang tahun, berlaku satu fenomena pertembungan kedua-dua laut ini. Malang sekali, aku pon tak dpt pastikan bagaimana fenomena itu kelihatan pd masa aku berdiri di situ. Apapon… moment yg kelihatan pun sudah cukup cantik. Subahanallah.

 

Journey

After lunch je… ktorg dah terus bergerak ke arah Kudat. Perjalanan meninggalkan KK diiringi dgn hujan renyai-renyai. Aish… teringat masa trip ke Semporna dlu, pon hujan jgk masa dlm perjalanan ke destinasi. Doa kami semoga Allah permudahkan perjalanan kami hingga ke Tanjung Simpang Mengayau.

Perjalanan ambil masa 3 jam from KK dgn jarak lebih kurang 163km.. Btw… atas peta tak la jauh KK-Kudat, namun perjalanan 3 jam tu perlu melalui jalan di pekan-pekan kecil serta melintasi kwsn berbukit. Apapon tak perlu nak menempuh jalanraya yg mcm nak masok hutan. Cuma ada area yang byk kenderaan…dan ada area yg langsung takde kenderaan di jalanan. Perghhh…!

 

TheJourney

From KK – Tuaran – Kota Belud – Kota Marudu – Menggaris – Matunggung – Tanjung Simpang Mengayau. Setiap pekan yg kami lalui ada keistimewaan masing-masing. Ermmm… dlm perjalanan menuju ke Tip of Borneo ni, kami tak singgah kat mana-mana. Maklumlah…harapan kitorg nak tgk sunset yg dijangkan about 5.30 p.m. Wei…nih Sabah hokey.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Keunikan spjg perjalanan… bole nmpk kedai makan di sebelah atas & gallery di bhgn bwh rumah.

 SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hah.. bila dh nampak jejantas motor ni… maka kita dah nak smpai dah. Yay… tak sabarnya :D

 

Lepas 2 jam perjalanan… kita akn smpai kat jejantas ala-ala pintu gerbang ke arah Kudat. Sedihnya la tgk keadaan signboard “Selamat Datang” tu. Aku rasa berbanding tempat pelancongan Sabah yg lain…signboard ni yg paling teruk. Aduyaiiiii :|

 

And…please, jgn terlepas simpang ni!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Yeah… ni la simpang pertama utk menuju ke Tip of Borneo.

 

Kenapa?? Sbb kalo terlepas simpang ni, korang kena terus lagi dlm belasan kilometer ke arah Kudat hingga korang jumpa another signboard like this. And mungkin size signboardnya lebih kecil sbb hanya dinaikkan utk penduduk tempatan je. Hehehe…

Ok…ok… dalam 14km lagi kitorg akn sampai kat Tip of Borneo! Yay… teruja oiii. Jam pon dh menunjukkan jam 4.45p.m. Alhamdulillah… cuaca baik. Langit biru yg amat cantik. Subhanallah.

 

Penginapan

About 5.20p.m. we arrived at destination. Subhanallah… cantik sangat pemandangan semasa melintasi pantai. Ufuk senja yg merah dah mula kelihatan di kaki langit. Tapi…kitorg check in dulu erk. Masih sempat lagi.

Ohh… lupa nak bgtau, we have decided to stay 1 night kt Simpang Mengayau Chalet. Lokasi chalet ni la yg paling dekat dgn tip globe and paling murah. Ada 3 chalet lain yg berdekatan – Tommy’s Place & Tip of Borneo Resort. Satu lg nama resort tuh aku tak ingat..pdhal sebelah chalet aku je. Hahaha…

 

The Chalet Simpang Mengayau

The Chalet Simpang Mengayau1

The Simpang Mengayau Chalet – menyediakan suasana penginapan di dalam rimba yang mana terletak di ats bukit dan kita bole mengadap ke arah Laut Sulu. Subhanallah. Cantek pemandangannya.

 

Jenis bilik ada pelbagai pilihan ikut budget masing-masing. Standard RM100 (Standard tak mengadap laut), RM150 (standard room seaview), RM200-250 (seaview) & RM300 (seaview). Ktorg pilih the lowest rate… sbb kalo nak tengok laut bole je pegi lepak kat cafe. Hahaha…

Chalet Simpang Mengayau

Our choice! House 9 – type standard (non-seaview).

Berminat? Boleh contact no nih erk utk reservation 0198043197 (Zaimah), or 0135580801. Hah siap kasi contact lg ni. Cuma kena sabar la mendail sbb kwsn ni mmg poor coverage..kalo ada pon kat area parking lot je. Hahaha.

Kelebihan kat cni… cafe diuruskan oleh pekerja-pekerja muslim. Jadi nak makan no a big problem. Bole yakin dan ngap! In sya Allah. Tapi pls do not put high expectation. Taste so-so je ok. Better than nothing kan. Tempat makan ikn bakar mmg xde kat cni… kalo nak buat BBQ, bawa sendiri. Cuma tempat membakar/memanggang je disediakan oleh pihak chalet. Wehhooo…

 

Sunset

Yeah… after checked in, ktorg terus pegi sunset sightseeing.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Subahanallah… maha Cantik Allah. Teruja oii. Namun ia berlalu dgn sgt cepat. And waktu ni mmg ramai org. Namun katanya tak ramai yg nak menginap kat cni…maklum la poor coverage & tak de tempat makan selepas jam 8 p.m.

Tapi… masa ni baru jam 6 – 6.30 p.m. Dah nak gelap!!!!

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Utk pengetahuan uolls… sunset ni di bahagian Laut China Selatan. Jadi arah sunset kat sebelah pantai. Cantik… Cantik sgt!

Disebabkan cepat sgt gelap…and ktorg pon antara yg terakhir meninggalkan kwsn tip ni, serta penat perjalanan jauh drp pagi td, so ktorg pon terus balik ke Chalet, dinner dlu (sbb cafe tutop jam 8p.m. kan) & tdo! Masa dinner sempat la ktorg diskus about our next holiday plan. Yaw :D

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Nasib baik ada wireless..walaupon mcm sesak nafas je cvrg nye, dptlah jgk digunakan utk wassup & update apa2 yg patot. Hahaha. Bangga oiii jd rakyat Malaysia. ;)

 

Jejak Tip of Borneo

Sunrise

Sunrise seaview

Subahanallah… It’s a great day. Sunrise at 6.30 a.m.

 

Bermalasan jgk nak bangun pagi ni. Yelah… it’s weekend. However, we’re realized that we are at the Tip of Borneo…so bergegaslah ktorg bangun dan bersiap-siap. Surprise… no water! yg ada cukup la nak buat gosok gigi & cuci muka. Adeiii *fuh*.

Yeah… apapon yg berlaku, kami teruskan jgk melangkah. Kami keluar & bergambar di sekitar chalet. Fyi… sunrise plak di bahagian laut Sulu which is at out chalet seaview. Jadi kami luangkan moment pertama pagi ni memandang ke lautan yg surut bersama percikan mentari pagi yg sgt indah. Amazing Allah.

 

Tip of Borneo Landmark

Tip of Borneo alkisah

Then..ktorg walking to Tip of Borneo. Nah… inilah landmark utk tip of Borneo.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

SAMSUNG CAMERA PICTURESPosing is a MUST!

Lps abes bergambar di sekitar kawasan tugu globe ni… kami terus menuju ke arah lautan di mana kita boleh lihat sendiri hujung ‘Tanduk Negeri Sabah’ tuh.

 

SAMSUNG CAMERA PICTURESThe Tip of Borneo.

Inilah tempat pertembungan 2 lautan i.e. Laut China Selatan (left) and Laut Sulu (right). Maha Suci Allah. Macam tak caya je… aku dapat melihat sendiri keindahan ciptaan Yang maha Esa ini.

 

Tip of Borneo beachviewLaut China Selatan – kelihatan lebih tenang.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Tip of Borneo. Lihatlah ombak yg menghempas dihujung tanduk itu. Subhanallah.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Laut Sulu – look at the ombak!

 

SAMSUNG CAMERA PICTURESHey… I’m here! Melihat drp atas je… mcm tak puas hati.

 

 

 

Jejak selfie TipOfBorneoSelfie dulu…

Left: “Mcmne aku nak smpai kat bawah tuh?!”

Right: Aku dah kat bawah… kakLa takut nak turun. Hehehe :)

 

Btw… mmg nak turun ke bwh tu dgn tangga yg terbentuk drp hakisan agak curam. Steep kot! Aku mula-mula agak tak yakin nak turun, tp bila ada encik polis yg berjogging kat area situ sudi nak tunjukkan jalan, so aku apa lagi…terus la turun! Bila dah smpai bawah… bole plak kakLa kata “Takpe la…kakchek sorang je pegi. KakLa amek gambar drp ats ni je”. Errkkk… puas la jgk aku jerit-jerit dgn kata2 semangat, finally she did it! Yay, we did it together… alhamdulillah! :D

 

SAMSUNG CAMERA PICTURESWe’re on the Tip of Borneo!

Mcm tak caya je… mcm tak caya je! Tapi mmg betul la kitorg dah jejak kat ‘Tanduk Negeri Sabah’ ni! Ombak mmg agak kuat ditambah dgn angin laut yg kencang. Perghh… silap haribulan bole terikut hanyut dipukul ombak. Apapon…bergambar mesti sempat lah. Aku siap selfie bagai.

 

Jejak amazing TipOfBorneo

Jejak kami TipOfBorneo

 .

 SAMSUNG CAMERA PICTURESLook! Steep kot nak climb down. Kalo climb up kira ok la… hehehe :D

 

Alhamdulillah. KakLa & me spent about 3 hours kat cni. Memandang lautan yg sgt indah. Membiru bak kristal hingga terbentang ke langit birunya. Puaslah kami merakam pelbagai moment dari segenap sudut. It’s was really exciting.. great!!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

SAMSUNG CAMERA PICTURESYay… we’re here! :D

 

Syukur pd Allah yg menjadikan impian kami satu kenyataan. Mcm tak sangka… masa sekolah dlu just belajar & tgk dlm peta atlas je. Hari ni.. aku boleh bagi tau seantero dunia yg kitorg dah jejak kaki kat Tip of Borneo.

Ia boleh dijadikan tempat menarik utk dikunjungi sekiranya sahabat bercuti di Kota Kinabalu. Day trip pon boleh… pilihan masing-masing. Percayalah… uolls pasti takkan melupakan pemandangan indah di Tanjung Simpang Mengayau ini.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Dah… Jom balik. Perjalanan balik ke KK masih jauh. Ada lagi cerita yg nak dikongsikan.

Nak tau… tunggu yer!!! In sya Allah.

;)

…bila aku rajin menulis (“,)

 

 

BFF; …gathering at ROA by Jovian Mandagie

Assalamualaikum sahabat  & readers~!

 

11.11.2014; …throwback!!! :D

Adoyai… sepinya blog kesayangan ni. Fuh…fuh…nyah ngko sawang-sawang! Iolls agak ke”busy”an kebelakangan ni. Apapon, aku tetap akan terus menulis di sini. Ini tempat aku mencoret cerita-cerita aku.

 

Ok…where to start?!!

#throwback story… it was on 14.10.2014. It was really hectic day. It was really exciting night. It was great time with BFF.

 

Nak dipendekkan cerita… hampir 1-2 bulan jgk tak lepak sama-sama. Last jumpa masa g outing raya last August. Perghh… betol2 busy bak menteri kitorg ni. So… lepas tambah-tolak-darab-bahagi, weolls sepakat g lepak-lepak utk celeb birthday Lin, Juju & me.

 

JOM..let’s photo talk.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hah… guess what?? Cer teka???

Yeah… kitorg lepak makan-makan kat ROA by Jovian Mandagie in Shah Alam. Biasalah… Shah Alam is our main port utk lepak2.

Let me share about ROA.

ROA is the first FnB enterprise by popular fashion designer, bro Jovian, whose family’s roots stretch back to Manado. Malam kitorg lepak ni sebenarnya merupakan malam terakhir sebelum perasmian. Perghhh… kiranya kitorg ni antara ribuan pengunjung terawal gaks la. Kannnnn! :)

.

SAMSUNG CAMERA PICTURES
SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Look around the restaurant… it was simple and adorable. Apa yg menarik pandangan aku… papan hitam yg mencoret ttg cerita bandar Manado & Manadonese vocab. Cuba tengok betol2… MAKASE = terima kasih. Sedar tak sedar… kita pon slalu gunakan perkataan MAKASE bila bermesej secara on9 via sms, WhatAps etc. Hahaha…

 

Boleh dikatakan many of these are recipes that Mandagie’s grandmother once served at a shop in Jakarta. Bak kata Mimie (BFFwithLoVe) sumenya pedas-pedas belaka. Our favorites on that night were Udang goreng Saos, Ayam Rabe Rica & Nasi Goreng ROA. Banyakkan tak ktorg makan??? Ini makan utk 6 org. Hehehe…

.

SAMSUNG CAMERA PICTURESHah… inilah menu aku malam tuh. Disebabkan aku lambat, maka aku org terakhir yg kena makan sorang-sorang. Takpelah… perut pon mmg dah lapar.

From left: Perkedel jagung, ayam Tuturaga, Udang Woku (terpedas) & ROA Saos.

.

SAMSUNG CAMERA PICTURESLapar punya pasal… serious oii!

Walaupon sume BFF kata pedas giler dishes kat cni…tapi pd aku so-so je. Mungkin tahap kepedasan aku lebih tinggi. And guess what?? Bro Jovian told us that all the menu were just 1/3 spicy from the original recipe. Perghhh…

.

SAMSUNG CAMERA PICTURESSelfie… it’s compulsory!

Tengok pinggan masing-masing… pedas nak giler pon, licin jgk! Hahaha :D

.

SAMSUNG CAMERA PICTURESIt’s birthday celebration for Lin, Juju & me.

TQ for the cake cutting moments. Always keep our friendship sehangat lampu ROA itu!! ;)

.

SAMSUNG CAMERA PICTURESCompliment of the night!

TQ bro Jovian yg sudi selfie dgn kitorg. Layannnnn! ;)

Because bro Jovian sporting abesss…aku kasi promote la.

Roa by Jovian Mandagie is open daily, 8am till midnight – the most convenient business hours imaginable.

Ni address utk search via Waze or Maps: 1A, Jalan Kristal K/7K, Section 7, Shah Alam.

Food choice: Recommended bagi yg suka pedas. Mmg berapi la…!

.

SAMSUNG CAMERA PICTURESHey.. i Love you, best friends.

“1 of the most beautiful qualities of true friendship is to understand and to be understood.”

Walaupon kita tak cukop corum… it was really awesome night. We’re spending quality time together.

Next event will be… gotcha! Tunggu la erk :D

Alhamdulillah.

…bila aku rajin menulis (“,)

P. Ramlee the Musical; … 2014 is the returns!

Assalamualaikum sahabat & readers~!

11.10.14; …the Legend Returns!!

The Life, The Loves & The Inspiration… sesuai dgn temanya, pementasan P.Ramlee d’musical SEKALI lagi menghangatkan Panggung Sari, Istana Budaya. Ini merupakan kali ketiga teater muzikal itu dipersembahkan. Dan… ia umpama menjadi persembahan mengimbau kenangan buat Ida & aku :)

SAMSUNG CAMERA PICTURES

.

Hah… guest what??! 

Uolls tak pyh nak bulat mata sangat. Korang pon tau yg aku ni mmg kaki teater…. opss minat gile menonton teater~! And… P.Ramlee the musical in year 2007 was my very first time. Itulah kali pertama aku jejak kaki kat Istana Budaya, pentas paling berprestij di Malaysia tercinta ini. Dipendekkan cerita…  “In year 2007… Ida, Mira & aku terkocoh2 merempit dari Labu ke KL dlm jam 6pm. Yelah meredah jams bagai… show was on 8.30pm. Dok atas skali…baru start keje, blom mampu nak spend lebih2 walaupon dok estate je. Balik sampai umah dh jam 1.30am… seram masok estate gelap gelita bagai. Tapi…it was so amazing performance & exciting night”. Is that called mengimbau kenangan??! Yes… it is! :D

PRTM throwback

.

Keinginan ku tinggi, demi cinta ku pergi.

Kan ku serahkan semua, segala yang ku ada untuknya.

Dari Penang ke Singapura, kan ku jaja suara untuk ku tempa nama di Singapura.

Bait-bait lagu ini masih menggamit aku tatkala mencoret pagi ini. Alunan lagu-lagu lain jgk masih bermain-main di fikiran aku.. so let me tell something about the performance tonite ^^

.

Awesome performance.

First of all… kudos to all casts and the production members. Yeah… it was really amazing performance. Walaupon nyata skali jalan cerita diberikan nafas baru, namun pujian wajar diberikan kpd barisan teraju utama. Boleh aku katakan… (sebenarnya sume org pon tau) yg teraju utama bukan lagi barisan pelakon 2007. Apapon… penghayatan watak serta penampilan Tony Eusoff, Nadia Aqilah, Datin Seri Tiara dan Lisa Surihani mmg mengujakan. Yeahh.. they were great!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Remy… Tony mmg seperti jelmaan P. Ramlee. Gaya percakapan, gerak tubuh & penampilannya saling tidak tumpah seperti Seniman Agung itu. Nyanyiannya baik dan mirip sgt dgn P.Ramlee. Huhuhu… cuma pd aku, kehebatan P.Ramlee di pentas mlm ini agak tenggelam dek kehebatan heroin-heroin nya.

.

Sally… Nadia Aqilah is the stagebomb! Hahaha…bley tak ioll ckp mcmtu??

Saloma gaya Nadia Aqilah… actually bersahaja. Tapi yg paling memukau adalah kelunakan suara @arikikiki ni. Serious… mmg power beb. Aku kasi all star on the sky utk nyanyian Nadia Aqilah mlmni. Nyanyiannya dgn gaya tersendiri…langsung tak mirip suara Liza Hanim yg terdahulu membawakan watak Saloma in 2007. Yeah… 1st time tgk Nadia di pentas, I’m really blown away. Aku kena akui… she did very well. Congratulation!

.

Nori… Datin Seri Tiara Jacquelina tentu skali tak dpt dinafikan kredebilitinya di pentas. Aku sifatkan penampilannya kali ni bersifat WoW. Yeah… sekali lagi Tiara tak mengecewakan aku di pentas. Ohhh aku rasa “sesuai” watak Norizan di pentas mlm ini dgn gaya Tiara yg sgt slumber. I loike ok~ ;)

.

Jun… what I can say much about Junaidah by her??! Lisa Surihani semakin berani utk tampil berlakon teater. Dan penampilannya kali ini bertambah matang berbanding kemunculan pertama Lisa dalam Tribute Tun Siti Hasmah. Mlm ni aku kagum bila Lisa bole menyanyi live dgn baik. Again… Lisa menari mmg comel, hehehe :)

Besides… Dato’ Aznil, Dougles Lim pon mencuit hati.

.

Sentuhan pengarah… bro Pat Ibrahim kali ini ternyata berbeza. Memang kehebatan produksi cukup gah & utuh. Permainan lagu-lagu sepanjang 3 jam itu sudah mampu menerbitkan emosi dlm menyorot kisah Seniman Agong ini. Yeah…aku rasa itulah pertaruhan sang pengarah dlm The Legend Returns kali ni. Apapon… aku mmg terhibur. Aku rasa audience yg penuh seluruh Panggung Sari pon terhibur. Overall performance was awesome.

Remy_Nori

.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

.

Ida & me really exciting during the show. Sempat jgk kami berseloroh setiap kali bertukar plot. tentu skali kami ter “imbas” moments persembahan 2007. That’s why… we called it The Throwback Show!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

.

1 more thing… Fariha & Solah pon join skali kali ni. Aku mmg tukang promo paling berjaya ikut cara sukahati aku! Hahaha…

SAMSUNG CAMERA PICTURES

.

Alhamdulillah… on top of everything, Ida & me spent our Saturday together. Yeah… it’s really great outing day!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Safe journey babe. Memang best hari ni. Thanks for today. It was really great n I had so much of fun!

~ Ida

…bila aku rajin menulis (“,)

Follow

Get every new post delivered to your Inbox.

Join 838 other followers

%d bloggers like this: