Monthly Archives: May 2012

Archery; time for BIG family!

Assalamualaikum sahabat & readers!

Wah…lama betol aku tak ngomel2 dgn cerita-cerita aku. Let’s catch-up what’s going on…

 

26may 2012; Great excitement, archery time!

Actually, I juz came back from outstation on Friday, 25th. Since susah sgt nk dptkan nice date for this activity with my beloved cousins… so we has decided to go by TODAY!!! Penat…mg aku masih penat, tapi bila jupe cousin yg sengal dgn melayan kerenah anak-anak buah yg comel2, everything cool  😎

 

Where are we? Star Archery, Sunway Pyramid with groupon online ticket! hehehehe…

 

Let me shared our great pose 😉

 

Here we go… ladies in action. Focus… marvelous la!!!

.

Ijaz… anak sedara aku yg cilik nih pon tak lepas peluang utk memanah. Bagos… bijak, bijak!!!

.

GADGET la umpan utk si comel nih duduk diam-diam…hahaha 😆

.

hah…dah boring, mulalah si kecil nk touch everything~! hikhikhik 😀

.

LOOK… aksi hebat gaya “robin hood” melayu!!! macam-macam kan??? :mrgreen:

.

“tengok tuh… jom kire arrow yg melekat kat dinding???” 😉

.

Yeah..we did it!

It was great day out with cousins. We had spent splendid weekend together. Best 🙂

And guess what make my day?? I met my bestfriend yg dah lama tak jumpe, Ana and her sis, Ayu. Seronok sgt… senyum sampai telinga!

…bila aku rajin menulis (“,)

Advertisements

SDFC; Let’s go miracle boys…!

Assalamualaikum sahabat & readers~!

18may 2012; JOM sokong SDFC!!!

Cakk…keep in touch, readers. Wah… rasa tak seronok plak bila lama membisu di platform sendiri. Apapon keutamaan lain, aku tetap menyimpan 1001 cerita utk diri sendiri. Ada kesempatan, tentu skali aku akan kongsikan apa yg dpt mendatangkan manfaat utk kita sume. InsyaAllah. 🙂

This time… as SDFC gear up for an historic match on Saturday at Bukit Jalil in the FA Cup final, I’m firmly behind the team! Semangat!!!

Yes… FA Cup final match – SDFC against Kelantan on 19may 2012 (esok…wehhoo). Aku tak brape minat dgn bola sepak, tapi utk kali nih… semangat utk SDFC!!! This spirit is to show solidarity and support for SD footballers.   Bukan menang atau kalah jd ukuran (walaupon masih di ats kertas… & berpihak kat Klate) sebaliknya prestasi di luar jangkaan yg ditunjukkan oleh pemain SDFC memerlukan sokongan orang-orang seperti aku. Sebab?? Siapa nk sokong SDFC kalo bukan SD employees.  Bola itu bulat… anything can happen on the day. Pray for SDFC to win! 😉

Whatever the result tomorrow evening, me look forward SDFC to leaving Bukit Jalil with pride!

Sejarah bakal tercipta…GooD LuCK SDFC!

**KPI outstanding la coach Ismail Zakaria, hikhikhik… 😆

…bila aku rajin menulis (“,)

my lens; Jesselton Point

Assalamualaikum sahabat & readers~!

 

12may 2012; the enjoyment of lone-rangers @ Kota Kinabalu! 😆

Guess what i did??! 
Alone walking about 3km from promenade hotel until I met gateway to Sabah’s islands… Jesselton Point! 😉

self-snapshots – my enjoyment

.

Let’s me shared my snapshots along the way…

Jetty @ pasar ikan!

Pagi-pagi mmg sesak kawasan nih… uploading works hasil tangkapan laut termasoklah ikan, udang, ketam, sotong dan macam-macam la 😉

.

the famous product in Sabah!

mangga RM10 setumpuk! favorite aku nih :mrgreen:

.

Perjalanan aku tak disedari hampir 3km… WALKING hokey!

and finally… Jesselton Point. Tak plan pon… aku cuma berjalan dan terus berjalan 🙂

Jesselton Point – gateway to Sabah’s Islands

.

with my compact camera – Coolpix S200… zoom not as sharp as my D3000

.

sempat gaks cuci mata tonton culture dance at Warisan Square~!

.

after long way walking… MESTI singgah minum air KELAPA muda! yummy 😉

.

Nak tahu tak?!!?

Aku kuar drp jam 7.30 pg smpai jam 5.30 ptg… JALAN KAKI di Kota Kinabalu. Syiok & released!

😎

…bila aku rajin menulis (“,)

 

%d bloggers like this: