Monthly Archives: December 2011

2011… is leaving and glittering promises for next year!

Assalamualaikum sahabat & readers.

31dec 2011; 2011 meninggalkan hari-hari kita!!!

Hari ini… di ketika aku menaip coretan ini utk dikongsi dgn sume… masa semakin meninggalkan tahun 2011!

Kita TAK kan berpatah semula ke masa lalu itu…yg tinggal hanyalah memori indah ataupon sebaliknya. Harapnya yg indah2 la…

 

Alhamdulillah… pencapaian tahun ini seadanya memenuhi kehendak diri.

Result?? Puas hati… ada improvement drp tahun sebelumnya. Namun rasanya byk jugak yg perlu diperbaiki tahun depan (dh nak masok 2012 hokey)!

 

Puas hati je?!  Mana ada istilah “totally” puas hati kan…? Fitrah manusia… dapat sikit, nk tambah sket lagi, lpstu nak lagi…lagi…& lagi! So, susah nk dpt “total” kepuasan. Namun, kenalah kita ini berJIWA besar.  InsyaAllah..atas segala yg kita dapat, akan dpt dinikmati dgn keberkatan drp Allah. InsyaAllah.

 

Jiwa besar?! Kenalah kita mendidik hati kita… Alhamdulillah, dgn setiap yg kita perolehi..baik ke, buruk ke… semoga semuanya mendtgkan kebaikan kpd diri kita… hanya Allah yg maha mengetahui!

 

2011… ia telah pon berlalu. Ia TAK akan kembali lagi…& biarlah ia pergi!

Misi aku utk diri sendiri:  Alhamdulillah… berjaya! BUT still need to improve in new year 2012. So, everything become “zero” at all.

 

2012… hari yg akan berlalu tentu akan serupa kalo TAK de perubahan drp HATI!

Konsep diri tetap sama, “hari ini lebih baik drp semalam, & esok MESTI lebih baik drp hari ini”… it’s work to improve our self by daily basis. As I will…hahaha 😆

 

Hidup adalah UJIAN.

“Apakah manusia mengira bahawa mereka akan dibiarkan hanya dengan mengatakan, “Kami telah beriman”, dan mereka tidak diuji?”

[Surah Al-Ankabut 2]

 

Wahai diri… sentiasalah kita dlm keadaan bersedia utk menempuh setiap ketika. Kita tidak tahu apa akan jadi sesaat selepas ini. Percayalah wahai HATI…

“Allah tidak akan membebani seseorang itu melainkan  sesuai dgn kesanggupannya”

[Surah Al-Bakarah 216]

 

All above, I wish to thanks those who being there in my life, u made me who I’m today!!  TQ to who LOVEd me, u made my heart bigger. TQ to who were worried about me, I know u cared. Thanx to who hated me, u made me better & stronger, and thanx to who left me, u made me realized that nothing lasts forever! Alwiz bear in mind, I’ll alwiz be myself…& I do improve myself to be the best (di sisi Allah). InsyaAllah…

 

Hopefully 2011 was leaving with full of happiness & joyful. Semoga 2012 akan bermula dengan penuh impian & harapan…

 

 

| work is business; enjoy is a reward |

and I’ll alwiz remember this, “….be passionate in everything that we do..insyaAllah”, inspired by my ex-superior [Tuan AJ]

😎

…bila aku rajin menulis (“,)

Advertisements

fullhouse; where we eat & where real enjoyment comes!

Assalamualaikum all readers.

Hujung tahun 2011…wah aku percaya ramai dlm kalangan sume yg sibok menghabiskan annual leave. Ditambah lg dgn public holiday…mmg seronok!!! AKu jgk TAK ketinggalan. Peluang utk bercuti sambil berehat drp memikirkan ttg kerja buat seketika mmg satu keriangan, hahaha. Namun itu bukan alasan utk melengah-lengahkan tugasan yg diamanahkan. As my principle, work is business!

 

27dec 2011; outing day with dote & mid!

...kitaorang...

 

Di kesempatan bercuti hujung tahun nih, it was the right time to meet them. Lama rsnya TAK jupe mid & dote nih since our last outing in October – musim kenduri-kendara. Yeah…

 

This time…we’re celebrating Dote’s birthday. “Happy birthday, Dot3

dote ~ kakyan ~ mid

Actually, kitaorang masing-masing sibok… sibok dgn kerja (of course la), sibok dgn urusan kerja kawen (ehem..ehem….) & mcm2 urusan lain yg TAK tahu apa bendanya. So, we have planned utk amek “CUTI” and “jalan-jalan”.

Where we are?
Due to a bit busy lately… kitaorg TAK sempat nk planning aktiviti “jalan-jalan” yg best, so we just spending day together at Sunway Pyramid.

Paling best tentulah dapat borak-borak, makan-makan, melalak & posing sakan!!! Rindu sgt nak usik-usik, gelak-gelak & berangan dgn dorang nih. Makin banyak cakap, makin bertambah sengal. Hahaha… it was really fun!!!


Makan-makan?
Yeah… inilah aktiviti terpenting. Bila dah keluar bersama, waktu makan la time yg paling best. Sebab masa nih kitaorg dpt berborak, usik mengusik & posing sakan. Kali nih…kitaorang lunch kat FULLHOUSE – lifestyle store & cafe. Episode bergambar dgn gaya ala-ala artis mmg menyeronokkan. Habis setiap ruang kitaorang posing. Puas….!

 

Fullhouse yg berkonsep victorian deco and english home style… mmg memberikan kitaorg kepuasan utk bergambar. Beside that the decor with warm white walls, garden concept and “mouth-watering” fusion delights… it was an enjoyable dining!!  :mrgreen:

Oh ya… btw, this is not my first time in Fullhouse (posted in Happy Birthday surprise) and for certain western meals, I recommended.

 

Let me shared our pose throughout the day. I with my d3000.

.

.

.

Our choice… 😉

Set chicken burger c/w 1 cake dessert & ice lemon tea (dote’s choice)

Set chicken chop c/w 1 cake dessert & ice lemon tea (mid’s choice)

Chicken Tenderloin & vanilla kiwi yogurt with magic ball..marvelous~! (my choice)

.

.

.

.

Embrace activities that bring enjoyment

…macam-macam ragam kitaorang!! 😆

.

All above was a combined birthday outing & celebration for dote cum post-bashing birthday for mid & me. It was unforgettable memories throughout this year 2011. Hope next year kitaorang boleh plan for better outing day!  😉

…bila aku rajin menulis (“,)

Bila kami bersukan & makan sakan!

24dec 2011; Family’s Year End Gathering!

Alhamdulillah…sumenya telah berjalan dgn lancar.

 

~ 1 Hati Keluarga Harmoni ~

8.30 pagiFUTSAL kat sec 13, Shah Alam.

Kehadiran amat memberangsangkan. Dibahagikan kpd 2 group (i.e. BIRU vs MERAH), group BIRU mempunyai kehadiran yg terbaik. Jadi…tentu skali kumpulan Biru lebih ramai drp kumpulan Merah, hahaha… smpai terpaksa kumpulan Merah melobi ahli kumpulan Biru utk menyertai kumpulan dorang. OH…TAK bole ok, walaupon Aus dah tersalah group! hahaha…

 

Game mmg extra-ordinary! 2 hrs sebenarnya masa court rental, TAPI kitaorang occupied almost 2 hrs for the game. Hahaha…dh le TAK de pemain simpanan, sbb sume turun padang skali gus, hihihi… DASAT oo!

Keputusan 13-12 berpihak kat kumpulan Merah menunjukkan pertandingan yang SENGIT. Namun kumpulan Biru juga telah bermain bersungguh-sungguh tanpa gentar. Semangat kesukanan tu yg penting la kan…hihihi 😉

 

Apa pon, WELL DONE everybody yg telah menunjukkan komitmen tinggi utk turun padang. Anak-anak buah yg comel jugak TAK ketinggalan memeriahkan kami. Mukhlis dgn jersi lengkap berwarna Biru gaya ala Lampard (icon kategori pakaian terbaik) & Amani dgn ANGRY bird Merah yg lincah makan kuih-muih di tepi court. Cayalah… sbb dorang sume TAK buat hal spjg pertandingan.  😆

Paling BEST bila mak-mak sedara aku pon turut masok court. Makteh, Makdak & Makcik.. masing2 bersama-sama tendang bola! Ada yg jadi striker & ada yg jadi defender… bila pengadil TAKde, sume nak jadi pengadil jugak, hihihi 😉

TQVM la sume!

.

ragam kami yg menghiburkan...

"tuh dia...!" - inilah junior GOALKEEPER kitaorang 😉

"fuhyooo!!!" - inilah junior STRIKER kami! 😉

warming-up session

gerak gempur... MERAH vs BIRU 😀

.

**TQ Aien for the photos!

11.30 pagi6D theater show!

Lepas penat berjuang berhabisan di court futsal, kami beramai-ramai konvoi ke Perpustakaan Raja Tun Uda. Walaupon keadaan cuaca pagi yg hujan, itu sume TAK membataskan kami utk meneruskan activity spt yg telah dirancangkan.

 

It was best experience. Khabarnya 6D theater di sini adalah yg pertama & satu-satunya di Malaysia. Bagoslah kerana kita mampu menyelenggarakan sebuah perpustakaan yg bertaraf dunia. Kagum…we have everything in Malaysia & we shall be proud!  😎
Ini jgk peluang utk kitaorang mendekatkan diri dgn Library. Aktiviti kekeluargaan sbnrnya TAK terhad.. ia memang patot diserapkan dgn konsep ilmiah & kasih sayang. Yeah :mrgreen:

.

...suasana yg elegan utk pengunjung 😉

zone creative untuk kanak-kanak 🙂

"seronoknye.."

.

5 ptg – 12 midniteBiG Family’s dinner!

Wahhh…memang makan BESAR.

Apapon, kenikmatan lebih terasa bila berkumpul beramai-ramai & ATOK membacakan doa. Alhamdulillah pd usia atok 86 thn, dia masih dpt melihat kami sume berkumpul di depan matanya. Didoakan agar perhimpunan ini akan terus diusahakan sepanjang hidup kami. Terima kasih Allah.

.

birthday girl... Ainnur Hanis, 1 year 😉

birthday boy...muhammad mukhlis, 3 years 😉

...persiapan utk our dinner!

DURIAN... our most favorite!!! yummy 😆

...our gathering dinner, enjoy!

.

Aku..? Walaupon dlm kesibukan memenuhi tuntutan kerja, aku PASTI akan terus meletakkan masa utk bersama KELUARGA aku yg tercinta. Keluarga BUKAN sekadar ibu, bapa & adik-beradik. Sebenarnya, keluarga adalah rantaian ikatan darah yg terjalin di antara ibubapa dan nenek moyang kita hinggalah ia membentuk keturunan yg baik dan diredhai Allah s.w.t. Sebahagian dari kesempurnaan kebahagiaan di dunia adalah memiliki keluarga yg bahagia.


I LOVE my family so much. They’re wonderful asset that I acquired in this world. Always bear in mind, mencintai keluarga adalah amanah bagi setiap manusia.


Terima kasih Allah.

Semoga perhimpunan kami diberkati Allah s.w.t. Kami berdoa semoga Allah memperkukuhkan hubungan kekeluargaan kami dengan limpahan kasih sayangNya, rezeki yg diberkati dan kejayaan yg bermanfaat. Amin.

All above…penat tapi seronok!!! 😎

…bila aku rajin menulis (“,)

%d bloggers like this: